МИНЧО АФУЗОВ: ВЛАСТТА В СЛИВЕН ПОСТАВЯ В ИЗОЛАЦИЯ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА
07.10.2023 1050 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: ВЛАСТТА В СЛИВЕН ПОСТАВЯ В ИЗОЛАЦИЯ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

 

Независимият кандидат за кмет Минчо Афузов беше поканен на среща с членове на клубовете „Активен гражданин“ и „Стоте войводи“, както и членове на пенсионерски клубове от град Сливен. Домакините споделиха своите предложения за промяна в програмите за социален патронаж, стойността на такса смет, градския транспорт в града, както и създаването на общински културен клуб на пенсионера.

Възрастните хора изразиха възмущението си от решението на кмета на община Сливен Стефан Радев да забрани срещите с кандидати за кметове и общински съветници в пенсионерски клубове.

”Въпреки че материалната база е на общината, пенсионерските клубове са място за социални срещи и нашият начин да избегнем изолацията и изпадането от обществото.  Не може някой да налага административни ограничения без оглед на нашите желания и нужди.”, коментираха възрастните хора.

„Смятам, че е абсурдно да се забранява посещението на пенсионерски клубове от кандидати за кметове. Все пак говорим за нашите майки, за нашите баби, част от тях нямат достъп до интернет и социални мрежи, които са основните източници на информация в днешно време. С тази забрана, те са изключени от живота на града, а правото да вземат информирано решение за кого искат да гласуват им е напълно отнето!“, коментира независимият кандидат за кмет.

Проблемите на здравеопазването и инфраструктурата в града поставиха във фокуса на вниманието на кандидата за кмет Афузов жителите на квартал „Звездите“ на среща в читалище „Добри Чинтулов“.

Хората споделиха проблемите си свързани с градския транспорт, както и важният за тях въпрос свързан със Синя зона и паркирането в централната градска част.

Афузов още веднъж напомни на присъстващите, че програмата му е отворена за надграждане с темите и проблемите, които са важни за хората.

„Тук, както и в цялата община Сливен, на хората им е писнало от обещания. Затова, единственото, което аз им обещавам, е да работя. Да работя за това, Сливен да застане отново на челните класации в страната по образование, доходи на жителите и качествено здравеопазване!“, коментира Афузов.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

Предишна КОАЛИЦИЯ "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" ОТКРИ КАМПАНИЯТА СИ В СЛИВЕН
Следваща ЗАПОЧНА VII СРЕДНОВЕКОВЕН СЪБОР „ПОМНИ СЛАВАТА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

20-ГОДИШЕН МОТОЦИКЛЕТИСТ Е С ТРАВМА В ГЪРДИТЕ ПРИ КАТАСТРОФАТА НА НОВОСЕЛСКИЯ МОСТ

20-годишен мотоциклетист е получил травма в гърдите и е настанен в болница при катастрофата на Новоселския мост, за която Sliveninfo съобщи броени минути след нейното случване. Днес от полицията в

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ

Българската православна църква почита паметта на Свети пророк Илия. Мъжете с името Илия в община Сливен са 934. От тях 490 са с постоянен адрес в град Сливен. Господата с

Новини Сливен

ПИСАТЕЛКАТА ЗДРАВКА ЕВТИМОВА ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ЧИТАТЕЛИ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

На 28.09.2019г./събота/, в последния ден на Дните на отворени врати в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, на почитателите на стойностната съвременна българска художествена литература ще гостува известната писателка и