МИНЧО АФУЗОВ БЛАГОДАРИ НА ЕКИПИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА КРАЙ  ТВЪРДИЦА
август 1, 2021 496 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ БЛАГОДАРИ НА ЕКИПИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА КРАЙ ТВЪРДИЦА

Областният управител на Сливен Минчо Афузов изрази благодарност на всички участници в гасенето на големия горски пожар край Твърдица, съобщиха от областната администрация.

Огненото бедствие от 27 до 29 юли бе тежко изпитание. Бяха обхванати силно пресечени местности, до които достъпът с наземна техника бе невъзможен. В гасенето на ръка бе ангажиран значим човешки ресурс, заяви областният управител.  „Успяхме да се справим благодарение на проявения кураж на пожарникари,  горски служители, военнослужещи от Сухопътните войски и ВВС, доброволци.  С техника ни помогна  „Мини Марица – изток“ ЕАД.  Екипите работиха денонощно в горящи терени, при екстремално високи температури. Хеликоптерите от авиобазата в Крумово навлизаха в непрогледни облаци от дим, за да изливат вода върху огъня и да помогнат в гасенето. На мястото на бедствието видях само силни, доблестни мъже, с които трябва да се гордеем“, каза още Минчо Афузов.

Той изпрати благодарствени адреси до РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и поверените му структури; до пожарната, общинското горско предприятие и доброволците от Твърдица, до командирите на ВВС и авиобаза – Крумово, пилотите и инженерно-техническия състав на базата, участвали в гасенето, до командирите на Сухопътните войски и военно формирование 22 220 – Сливен и военните, които също се включиха в потушаването,  до ръководството на Югоизточното държавно предприятие и горските стопанства и дирекции, които през цялото време бяха рамо до рамо с пожарникарите, до ръководството на „Мини Марица – изток“ ЕАД.

Пожарът е потушен, но денонощното наблюдение продължава от екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Общинското горско предприятие – Твърдица.  Извършва се обход на мястото за наличие на тлеещи огнища. При нужда се гаси с вода от гръбни пръскачки или с маркучи.

От областната администрация предупреждават, че опасността от възникване на пожари остава заради високите дневни температури, които достигат до 38 – 40 градуса.

 

Предишна БОЙКО БОРИСОВ В КОТЕЛ: НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НОВ КАБИНЕТ, ЩЕ СМЕ ИЗВЪН ЗАЛАТА НА ПАРЛАМЕНТА
Следваща ЗАХАРИЕВИТЕ ЧЕТЕНИЯ В МЕДВЕН ДИСКУТИРАХА МИТОВЕТЕ ЗА ЛЕТОПИСЕЦА НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КНИГАТА „ЧЕРВЕНАТА ОДИСЕЯ. 25 ИСТОРИИ ЗА ЦСКА В ЕВРОПА“ БЕ ПРЕДСТАВЕНА В СЛИВЕН

Книгата „Червената одисея. 25 истории за ЦСКА в Европа“ бе представена пред многобройна публика в препълнената зала „Май“ на Община Сливен. Специално за събитието под Сините камъни дойдоха футболните легенди

Новини Сливен

АРЕСТУВАХА 30-ГОДИШЕН АПАШ

30-годишен мъж, извършил кражба и направил опит да се укрие, е задържан от криминалисти на РУ-Сливен. На 9 май 64-годишен мъж е подал заявление за кражба от дома му в

Новини Сливен

 ТОП СПОРТИСТИТЕ НА СЛИВЕН ЗА 2021 Г. БЯХА ОТЛИЧЕНИ С НАГРАДИ НА ОБЩИНАТА

На официална церемония бяха връчени наградите на Община Сливен на 10-те най-добри спортисти, треньор, отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдещи звезди на Сливен за 2021 г.