МИНЧО АФУЗОВ БЛАГОДАРИ НА ЕКИПИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА КРАЙ  ТВЪРДИЦА
август 1, 2021 431 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ БЛАГОДАРИ НА ЕКИПИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА КРАЙ ТВЪРДИЦА

Областният управител на Сливен Минчо Афузов изрази благодарност на всички участници в гасенето на големия горски пожар край Твърдица, съобщиха от областната администрация.

Огненото бедствие от 27 до 29 юли бе тежко изпитание. Бяха обхванати силно пресечени местности, до които достъпът с наземна техника бе невъзможен. В гасенето на ръка бе ангажиран значим човешки ресурс, заяви областният управител.  „Успяхме да се справим благодарение на проявения кураж на пожарникари,  горски служители, военнослужещи от Сухопътните войски и ВВС, доброволци.  С техника ни помогна  „Мини Марица – изток“ ЕАД.  Екипите работиха денонощно в горящи терени, при екстремално високи температури. Хеликоптерите от авиобазата в Крумово навлизаха в непрогледни облаци от дим, за да изливат вода върху огъня и да помогнат в гасенето. На мястото на бедствието видях само силни, доблестни мъже, с които трябва да се гордеем“, каза още Минчо Афузов.

Той изпрати благодарствени адреси до РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и поверените му структури; до пожарната, общинското горско предприятие и доброволците от Твърдица, до командирите на ВВС и авиобаза – Крумово, пилотите и инженерно-техническия състав на базата, участвали в гасенето, до командирите на Сухопътните войски и военно формирование 22 220 – Сливен и военните, които също се включиха в потушаването,  до ръководството на Югоизточното държавно предприятие и горските стопанства и дирекции, които през цялото време бяха рамо до рамо с пожарникарите, до ръководството на „Мини Марица – изток“ ЕАД.

Пожарът е потушен, но денонощното наблюдение продължава от екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Общинското горско предприятие – Твърдица.  Извършва се обход на мястото за наличие на тлеещи огнища. При нужда се гаси с вода от гръбни пръскачки или с маркучи.

От областната администрация предупреждават, че опасността от възникване на пожари остава заради високите дневни температури, които достигат до 38 – 40 градуса.

 

Предишна БОЙКО БОРИСОВ В КОТЕЛ: НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НОВ КАБИНЕТ, ЩЕ СМЕ ИЗВЪН ЗАЛАТА НА ПАРЛАМЕНТА
Следваща ЗАХАРИЕВИТЕ ЧЕТЕНИЯ В МЕДВЕН ДИСКУТИРАХА МИТОВЕТЕ ЗА ЛЕТОПИСЕЦА НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

674 ДУШИ ЗАБОЛЯХА ЗА СЕДМИЦА, 536 СА ИЗЛЕКУВАНИ

674 жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19 през  миналата седмица при 598  души в предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Над 78 процента от тях са жители на община Сливен, близо 14

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН СТАРТИРА ПРОУЧВАНЕ НА ОБЕМНАТА АКТИВНОСТ НА РАДОН В ЖИЛИЩНИ СГРАДИ В НАЧАЛОТО НА ЯНУАРИ 2019

Проучване на обемната активност на радон в жилищни сгради в област Сливен ще стартира в началото на 2019 година. Проучването се осъществява в изпълнение на Национален план за действие за

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ С НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Двама са задържани за притежание на наркотици при извършване на патрулна дейност в град Сливен. Около 15,40 часа, на 20 януари, на ул.“Сергей Румянцев“, служители на група „Охрана на обществения