МИНИСТЪР КРАЛЕВ НАГРАДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ШАМПИОНКА В ТЛАСКАНЕТО НА ГЮЛЕ РАДОСЛАВА МАВРОДИЕВА

МИНИСТЪР КРАЛЕВ НАГРАДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ШАМПИОНКА В ТЛАСКАНЕТО НА ГЮЛЕ РАДОСЛАВА МАВРОДИЕВА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС европейската шампионка в тласкането на гюле от шампионата под покрив в Глазгоу (Шотландия) Радослава Мавродиева. Награда получи и треньорката й Валентина Желязкова.

Това е трети медал за Мавродиева от първенство на континента в зала, след като до сега имаше сребро и бронз. За европейската си титла тя ще получи премия от ММС на стойност 20 000 лв.

Мавродиева и Желязкова обявиха, че всичките им нужди за провеждане на подготовка са задоволени. Базата в Сливен, където те тренират, беше изцяло реновирана, а впоследствие и газифицирана от Министерството на младежта и спорта.

Следващата голяма цел пред тласкачката е добро класиране на Световното първенство на открито, което ще се проведе от 28 септември до 6 октомври в Доха (Катар).

Нормативи в тласкането на гюле за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. започват да се покриват от 1 юли, като стандартът при дамите е 18,50 м. На 3 март Мавродиева спечели европейската си титла с 19,12 м. В Япония ще участват 32 гюлетласкачки. Ако покрилите норматива са по-малко, бройката ще бъде допълнена според класирането в ранглистата.

Българските атлети ще преследват участие на Олимпиада и по време на Балканиадата за мъже и жени, която е на 2 и 3 септември в Правец. Това ще бъде и последна възможност за покриване на нормативи за Световното в Доха.

Освен на Радослава Мавродиева, Валентина Желязкова е треньор и в Сливенското спортно училище, като министър Кралев обсъди с нея реформите, които са необходими за подобряване дейността на специализираните школа.

Спортният директор на Българската федерация по лека атлетика Диян Драшков благодари на министъра за цялостната подкрепа, която оказва на техния спорт и инвестициите, които се правят в инфраструктурата за лека атлетика.

Oт 2015 г. до момента държавата е инвестирала в спортни съоръжения за лека атлетика 63 млн. лв. Сред ремонтираните обекти, освен покритата писта в Сливен, са лекоатлетическата писта на стадиона в Сандански, залата за лека атлетика на спортен комплекс „Осогово“ в Кюстендил и залите по лека атлетика на „Ботев Пловдив“ и „Локомотив Пловдив“. Изградена е лекоатлетическа писта на стадион „Хасково“. Даден е старт и на ремонта на единствената кръгова писта в Източна България – зала „Добротица“ в Добрич, реновира се и пистата в Кюстендил.

Сериозни инвестиции в спортна инфраструктура, предназначена за лека атлетика от 2015 г. насам, са извършили и търговските дружества, на които Министерството на младежта и спорта е принципал. Под управлението на „Академика 2011“ ЕАД е строящата се „Арена Бургас“, която след завършването й ще бъде изключително функционално съоръжение от огромно значение за българския спорт. През 2017 г. пък бе открита изцяло обновената „Асикс Арена“.

 

topsport.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ФИНАНСИСТ № 1 НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Някакъв мъж води Иванчо вкъщи, като го държи за ухото. Баща му на Иванчо отваря вратата: -Какво е направил пак моя хубостник? -Хвърли камък по колата ми. -Уцели ли? –

Новини Сливен 0 коментара

КМЕТЪТ ОТТЕГЛЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ОПТИМИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА В СЛИВЕН, ОЧАКВА РЕШЕНИЕ ОТ РАБОТНАТА ГРУПА

Кметът на Сливен Стефан Радев ще оттегли предложението си за оптимизация на училищната мрежа в града до тогава, докато работната група излезе с решение за преминаването на едносменен режим. Той

Новини Сливен 0 коментара

СТЪПАЛА НА ЗНАНИЕТО В ОУ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ В СЛИВЕН

Седмокласници изписаха важни исторически събития на стъпала в ОУ „Елисавета Багряна“. Инициативата е под надслов „Стъпала на знанието“ и е по идея на учителя г-н Али Мехмедов. Тя беше подкрепена

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 + four =