МИЛОСЪРДИЕ И СИНОВЕН ДЪЛГ
юли 7, 2020 1817 Прегледи

МИЛОСЪРДИЕ И СИНОВЕН ДЪЛГ

Преди дни, в знак на благодарност за положените професионални усилия и постигнатите високи спортни резултати, като израз на кариерата на един сливенски треньор по баскетбол – Красимир Вълков, Владимир Русев (негов състезател), инициира импровизиран търг за спечеления през 1994 г. вицешампионския медал, символизиращ най-високото спортно отличие в мъжкия ни баскетбол.

Владимир Русев: – “През тези дни разговарях периодично със семейството на Г-н Вълков и по-точно с неговия син Димитър, който е успешен сливенски бизнесмен. Митко ме увери, че в момента Г-н Красимир Вълков се чувства добре. Семейството му набавя периодично и безпроблемно необходимите средства за медикаменти и спокоен живот.

Димитър Вълков сподели:

“Действително, баща ми като всеки възрастен човек, има своите неразположения, но за щастие ги овладяваме своевременно и контролираме успешно неговото здравословно състояние, което в момента е задоволително.”

Използвам момента да благодаря на всички за проявената загриженост. Получихме десетки обаждания от приятели с готовност за помощ, но към този момент тя не е наложителна. Този жест дойде по-скоро да покаже, че баща ни е допринесъл немалко за развитието на сливенския баскетбол и че неговите постижения  на терена и извън него се помнят и оценяват и днес, след толкова години.”

Владимир Русев – “Като завършек на въпросната инициатива, искам да заявя, че предметът на въпросния търг беше оценен изключително високо, надминаващ и най-смелите ми очаквания. Най-високата оферта, логично, бе предложена именно от неговия син Димитър. Предавайки му медала, Митко отказа да го приеме и ми го върна под предтекст – силната сантиментална стойност, която той има за мен и че може да представлява мощна мотивация за моя син като  бъдещ евентуален спортист. Средствата, които Димитър Вълков осигури от своя бюджет, автоматично ще отидат за допълнително подпомагане на здравословния и спокоен бит на неговия баща.

 

Предишна С НОВИ 7 ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН СТАНАХА 304
Следваща МНОГО ПИЯН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В РАБОТНА СРЕЩА С РУМЯНА БЪЧВАРОВА И МЛАДЕН МАРИНОВ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски участва в двудневна работна среща с началника на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Срещата се проведе в

Новини Сливен

УЧЕНИК ОТ ППМГ С ПЪРВА НАГРАДА ОТ ПРОЛЕТНОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ФИЗИКА

Първа награда от Пролетното национално състезание по физика, провело се в периода 9-11 март 2018 г. в гр. Стара Загора, извоюва Николай Златинов Стоянов от 7. клас на ППМГ „Добри

Новини Сливен

ЗАПОЧНА СЪВМЕСТНАТА ПОДГОТОВКА „PLATINUM LION 19“ НА БАЗА „НОВО СЕЛО“

На учебен полигон „Ново село” тържествено беше открита съвместната подготовка „Platinum lion 19“, в която участват над 600 военнослужещи. При церемонията по откриването заместник-командирът на Единния център за начална подготовка