МИЛОСЪРДИЕ И СИНОВЕН ДЪЛГ
юли 7, 2020 1708 Прегледи

МИЛОСЪРДИЕ И СИНОВЕН ДЪЛГ

Преди дни, в знак на благодарност за положените професионални усилия и постигнатите високи спортни резултати, като израз на кариерата на един сливенски треньор по баскетбол – Красимир Вълков, Владимир Русев (негов състезател), инициира импровизиран търг за спечеления през 1994 г. вицешампионския медал, символизиращ най-високото спортно отличие в мъжкия ни баскетбол.

Владимир Русев: – “През тези дни разговарях периодично със семейството на Г-н Вълков и по-точно с неговия син Димитър, който е успешен сливенски бизнесмен. Митко ме увери, че в момента Г-н Красимир Вълков се чувства добре. Семейството му набавя периодично и безпроблемно необходимите средства за медикаменти и спокоен живот.

Димитър Вълков сподели:

“Действително, баща ми като всеки възрастен човек, има своите неразположения, но за щастие ги овладяваме своевременно и контролираме успешно неговото здравословно състояние, което в момента е задоволително.”

Използвам момента да благодаря на всички за проявената загриженост. Получихме десетки обаждания от приятели с готовност за помощ, но към този момент тя не е наложителна. Този жест дойде по-скоро да покаже, че баща ни е допринесъл немалко за развитието на сливенския баскетбол и че неговите постижения  на терена и извън него се помнят и оценяват и днес, след толкова години.”

Владимир Русев – “Като завършек на въпросната инициатива, искам да заявя, че предметът на въпросния търг беше оценен изключително високо, надминаващ и най-смелите ми очаквания. Най-високата оферта, логично, бе предложена именно от неговия син Димитър. Предавайки му медала, Митко отказа да го приеме и ми го върна под предтекст – силната сантиментална стойност, която той има за мен и че може да представлява мощна мотивация за моя син като  бъдещ евентуален спортист. Средствата, които Димитър Вълков осигури от своя бюджет, автоматично ще отидат за допълнително подпомагане на здравословния и спокоен бит на неговия баща.

 

Предишна С НОВИ 7 ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН СТАНАХА 304
Следваща МНОГО ПИЯН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 04. 07. 2019 г. (четвъртък) до 14.00 ч. е прекъснато водоподаването в южната част на кв.

Новини Сливен

НОВОЗАГОРЕЦ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИК

Притежание на наркотици са установили полицейски служители в град Нова Загора. На 11 март, около 03,30 часа, патрулен екип спира за проверка 22-годишния Н.Н. от град Нова Загора. В него

Новини Сливен

БНБ ПУСКА В ОБРАЩЕНИЕ СРЕБЪРНА ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА МОНЕТА „СТАРИЯТ БРЯСТ В СЛИВЕН“

От 23 април 2018 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“. Цената на монетата е 78 (седемдесет и осем) лева, предаде репортер на