МИЛОСЪРДИЕ И СИНОВЕН ДЪЛГ
юли 7, 2020 2793 Прегледи

МИЛОСЪРДИЕ И СИНОВЕН ДЪЛГ

Преди дни, в знак на благодарност за положените професионални усилия и постигнатите високи спортни резултати, като израз на кариерата на един сливенски треньор по баскетбол – Красимир Вълков, Владимир Русев (негов състезател), инициира импровизиран търг за спечеления през 1994 г. вицешампионския медал, символизиращ най-високото спортно отличие в мъжкия ни баскетбол.

Владимир Русев: – “През тези дни разговарях периодично със семейството на Г-н Вълков и по-точно с неговия син Димитър, който е успешен сливенски бизнесмен. Митко ме увери, че в момента Г-н Красимир Вълков се чувства добре. Семейството му набавя периодично и безпроблемно необходимите средства за медикаменти и спокоен живот.

Димитър Вълков сподели:

“Действително, баща ми като всеки възрастен човек, има своите неразположения, но за щастие ги овладяваме своевременно и контролираме успешно неговото здравословно състояние, което в момента е задоволително.”

Използвам момента да благодаря на всички за проявената загриженост. Получихме десетки обаждания от приятели с готовност за помощ, но към този момент тя не е наложителна. Този жест дойде по-скоро да покаже, че баща ни е допринесъл немалко за развитието на сливенския баскетбол и че неговите постижения  на терена и извън него се помнят и оценяват и днес, след толкова години.”

Владимир Русев – “Като завършек на въпросната инициатива, искам да заявя, че предметът на въпросния търг беше оценен изключително високо, надминаващ и най-смелите ми очаквания. Най-високата оферта, логично, бе предложена именно от неговия син Димитър. Предавайки му медала, Митко отказа да го приеме и ми го върна под предтекст – силната сантиментална стойност, която той има за мен и че може да представлява мощна мотивация за моя син като  бъдещ евентуален спортист. Средствата, които Димитър Вълков осигури от своя бюджет, автоматично ще отидат за допълнително подпомагане на здравословния и спокоен бит на неговия баща.

 

Предишна С НОВИ 7 ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН СТАНАХА 304
Следваща МНОГО ПИЯН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИМИТЪР ЦИКАЛОВ – КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК: ДЕЦАТА НА СЛИВЕН НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛЯТ

„България губи своя най-ценен капитал-хората…”-тези думи прозвучаха наскоро ,изречени от най-високата държавна трибуна, от президента на Република България.Ние,живеещите в Сливен,познаващите проблемите на общината,ще потвърдим,че това не са просто думи,не са

Новини Сливен

В СЛИВЕН МИНИСТЪР МЛАДЕН МАРИНОВ ПРИЗОВА ПРОТЕСТИТЕ ДА БЪДАТ МИРНИ И БЕЗ ИНЦИДЕНТИ

Протестите в страната да бъдат мирни и да протичат без инциденти, призова в Сливен вътрешният министър Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. От своя страна полицията ще

Новини Сливен

ЗА НЕЯ РИСУВАНЕТО Е СВОБОДА

Една частна школа по рисуване набира все по-голяма популярност в Сливен. На последния общински конкурс, носещ името на  Даниела Ненчева, възпитаници на частната школа „Артс хаб“ спечелиха три от призовите