МИЛЕНА ЧОЛАКОВА: ОПТИМИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА В ОБЩИНА СЛИВЕН Е НЕОБХОДИМА
януари 18, 2018 2191 Прегледи

МИЛЕНА ЧОЛАКОВА: ОПТИМИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА В ОБЩИНА СЛИВЕН Е НЕОБХОДИМА

Едно мнение на Милена Чолакова по повод реформата в образованието. Чолакова е преподавател по география и икономика в Природо- математическа гимназия в гр. Сливен с 20 годишен стаж в системата:

Оптимизация на училищната мрежа в Община Сливен e необходима, не само защото е изискване към Закона за предучилищното и училищното образование.Промените са необходими най-вече за качествен, ползотворен и по-добър учебен процес.Това би могло да се постигне с обучение на една смяна и достатъчно свободни стаи за допълнителни часове : свободно избираеми предмети, иновации и други извънкласни форми.

Предложението на кмета на общината е единственото възможно решение при тези условия и дадености на територията на града

Не се закриват училища при предложените промени. Начално училище „Васил Левски“ има недостиг на стаи , там не може да има целодневно обучение и преминаването на една смяна.Сливането му с III-то СОУ „Д-р Иван Селимински“ ще реши този проблем. Хуманитарната гимназия прави прием от една паралелка, такъв профил предлага и ПГПЗЕ“Захари Стоянов“. Езиковата и Природо-математическа гимназии ще останат най- предпочитаните гимназии в Сливен, където и да ги преместят. Заслужават да имат собствени сгради с много добри условия и това е една от важните задачи на кмета.Това е проблем,който стои от няколко десетилетия и назрял момента той да бъде решен.

 

Предишна ПАСЯЩИ КОНЕ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР
Следваща РЕКОРД ПО "РАЗФАСОВАНЕ" НА ДЪРВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПОРТЕН ПРАЗНИК „ВЕСЕЛИ ИГРИ ПОД ДЪГАТА“

Спортен празник „Весели игри под дъгата“ се проведе днес 16 май 2019 година в детска градина „Детски рай“ – гр.Сливен. С много танци и състезателни игри, децата показаха своя талант

Новини Сливен

МАЙКА НА ДЕТЕ УДАРИ УЧИТЕЛКА

В РУ-Нова Загора е започнато досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лица при изпълнение на служебните му задължения. На 22 ноември в село Ценино 22-годишната М.М.

Новини Сливен

ЖИТЕЛИ НА СЛИВЕН ПОЛУЧИХА БЪРЗ ДОСТЪП ДО ХЕМАТОЛОГ ОТ УНИВЕРСИТЕТСКИ ЦЕНТЪР

Жители на Сливен и региона получиха бърз достъп до специалист-хематолог от Университетски център, а при 30% от тях тази среща се оказа решаваща. Това е изводът от кампанията „Попитайте хематолога“,

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

fourteen − ten =