МЕТОДЪТ „СВЕТОФАРЪТ НА БЕДНОСТТА“ БЕШЕ ПРЕДОСТАВЕН ПРЕД ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В КОТЕЛ
27.03.2024 708 Прегледи

МЕТОДЪТ „СВЕТОФАРЪТ НА БЕДНОСТТА“ БЕШЕ ПРЕДОСТАВЕН ПРЕД ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В КОТЕЛ

Как да се активира потенциала на индивидите и семействата за премахване на бедността чрез инструмент за самооценка, показа пред котленската администрация Мартин Бурт, автор на метода „Светофар на бедността“.
Бурт посети вчера Котел, за да вземе участие в заседание на Общинската работна група за социално включване на уязвими общности, която работи на територията на балканската община от 2020 г.
Към момента методът „Светофар на бедността“ се прилага за семействата, включени в системата за социално подпомагане от град Котел и село Градец. Чрез формулирани 41 въпроса на тях ще им се помогне да станат главни герои на собствения си напредък и да оценят своите нива на бедност чрез идентификация и приложение на дадени практически решения, предоставени от менторите на асоциация „Интерго“ по проекта.
Бурт вярва в успеха на метода си и посочи, че той е приложим не само в социалната, но и в образователната сфера за анализ на  напредъка на деца, ученици, учители и директори на детски и учебни заведения. По тази причина на срещата освен зам.-кметът на Община Котел Румен Стоилов, присъстваха още  кметът на село Градец, управителите на асоциация „Интегро“ и фондация „Здравето на ромите“- Сливен, координаторът на  проект BIG „Пилотен проект за прилагане на гаранция за базов доход за уязвими семейства“ за община Котел, директори на учебни заведения в Котел и Градец,  общински здравни медиатори, представители на ромската общност в Котел.
След заседанието, авторът на мотивационни методики и бивш кмет на парагвайската столица Асунсион Мартин Бурт, проведе среща с кмета на Община Котел – Коста Каранашев. Сред темите на разговора между двамата мъже бяха възможностите за двустранни културни взаимоотношения с парагвайската страна, участието ѝ във фестивала на Етносите, багрите и котленския килим това лято и други.
Предишна ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА И ПРАВА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Следваща ЮИДП - СЛИВЕН ЩЕ РАЗДАВА БЕЗПЛАТНИ ФИДАНКИ ПО ПОВОД СЕДМИЦА НА ГОРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДИН ИСТИНСКИ ФЕРМЕР НА 80

Тези дни навърших 80 години, но още съм ангажиран с проблемите на земеделието. Това обяви пред Sliveninfo Петър Байчев – земеделецът, който първи в Сливен направи затворен кръг на продукцията

Новини Сливен

СПИПАХА ШОФЬОР С КНИЖКА НА МЪРТВЕЦ

”Той като видя, че спираме, се опита да ни заобиколи и тръгна, наложи се аз да сляза с палката, колегата пусна светлините и го спряхме”, обясни инсп. Красимир Кирчев от

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА КРАДЕЦА, ГОНЕН ОТ ПЕТИМАТА УЧЕНИЦИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

  Сливенски криминалисти  заловиха крадеца, който миналата седмица се надбягва с петима деветокласници от ПМГ „Добри Чинтулов“, научи Sliveninfo. Момчетата успяха да върнат откраднатата от апаша чанта и я предоставиха