МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ФИНАНСОВИТЕ ОТЧЕТИ НА ОБЩИНСКИ ДРУЖЕСТВА ЗА 2023 Г. И ОДОБРИ ПРОМЕНИТЕ В ДВЕ НАРЕДБИ
25.04.2024 272 Прегледи

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ФИНАНСОВИТЕ ОТЧЕТИ НА ОБЩИНСКИ ДРУЖЕСТВА ЗА 2023 Г. И ОДОБРИ ПРОМЕНИТЕ В ДВЕ НАРЕДБИ

Общинският съвет в Сливен днес проведе редовното си заседание. 55 точки бяха включени в дневния ред на сесията.

Сред одобрените попаднаха годишните финансови отчети на част от общинските търговски дружества. Това са „ДКЦ 1 – Сливен“, „ДКЦ 2 – Сливен“, „Дентален център 1 – Сливен“, „Общинска охрана и СОТ – Сливен“ и Индустриалният парк.

Актуализацията на бюджета също бе гласувана и дискутирана.  Тя предвижда разместване на средства по отделни пера във връзка с разходи за ремонти, благоустрояване на пътната инфраструктура, закупуване на инвентар и техника за спортни зали, училища, детски градини и др. дейности.

Подкрепа получиха и две от общинските наредби. Едната касае обществения ред, другата – определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставени права на територията на общината. В първата, промените предвиждат намаляване на скоростта на индивидуалните електрически превозни средства и определяне на местата, където те могат да се управляват, както и по-високи глоби при вдигане на шум. Изменението във втората се отнася предимно за прецизиране дейността на таксиметровите превози и актуализация на цените на услуги за разполагане на рекламно-информационни елементи, предоставяне на спортни бази и спортни съоръжения и услуги,  предоставяни на територията на Крепост „Туида“.

Общинските съветници гласуваха и бюджетната прогноза за периода 2025-2027 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.

Одобрение получиха още докладът за изпълнение на миналогодишната програма за развитие на читалищата, отчетът на общинската програма за закрила на детето за 2023 г. , както и тазгодишната програма на Общината за закрила на детето.

Предложения за управление и разпореждане с общинска собственост, отпускане на средства и помощи на граждани, също бяха сред разгледаните и гласувани днес.

Бе дадено единодушно съгласие за упълномощаване на представител на Община Сливен за участие в Общото събрание на Асоциацията по ВиК. То е насрочено за 30 април.

Подробните материали за сесията се съдържат на посочения линк: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite

 

Предишна ПРОДЪЛЖАВА ПОДМЯНАТА НА ОСВЕТЛЕНИЕТО В КВ. „КЛУЦОХОР“
Следваща ОТ 200 ДО 500 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ДВИЖЕНИЕ С ЕЛЕКТРИЧЕСКА ТРОТИНЕТКА В ПЕШЕХОДНА ЗОНА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ ОТ ПЛАМЕН ИВАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „ЗЛАТНА БЕЛКА“

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, Пожелавам ви  Светли и Благословени Великденски празници. Тайнството на  Възкресението нека  изпълни сърцата ни с мир и любов, и с  топла човешка взаимност. Нека животът ни бъде пълен с 

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖ ОТ ГАВРАИЛОВО, ОБВИНЕН В УБИЙСТВО И ГРАБЕЖ

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Георги К. Той е обвинен за това, че на 06.04.2018г., в с.Гавраилово, общ.Сливен отнел чужди движими вещи – 200

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА+ В ОБЩИНА СЛИВЕН“

Във връзка с изпълнение на Проект BG05M9OP001-6.002-0047-C01  „Патронажна грижа + в Община Сливен“ по процедура № BG05M9OP001-6.002  „Патронажна грижа + “ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.