МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ТАЗГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ
януари 27, 2022 891 Прегледи

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ТАЗГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ

Внесеното от кмета Стефан Радев предложение за предоставяне на дарение на българската диаспора в Твърдица, Република Молдова, получи пълна подкрепа на днешната сесия на местния парламент. То е в размер на близо 15 хил. лв. и включва – рехабилитационна количка за деца, необходима на рехабилитационния център в града, спортна екипировка, пособия и оборудване за детски футболен клуб, косачка за трева, пейки за зрители, телевизор и настолен компютър с монитор.
Общо 34 точки бяха разгледани и гласувани в рамките на редовното заседание. Сред тях са тазгодишната програма за управление и разпореждане с общински имоти, както и утвърждаване на списъка на общинските жилища по предназначение за 2022 г.
Подкрепа получиха още Отчетът за изпълнение на Програмата за развитие на туризма на община Сливен за миналата година и програмата за 2022 г.

Предложението за участие на кмета Стефан Радев, като представител на Община Сливен в заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на  обособена територия, обслужвана от ВиК-Сливен, също получи необходимата подкрепа. Извънредното заседание е насрочено за 31 януари.

Една от точките в дневния ред бе оттеглена. Тя касае проектиране и изграждане на трасе на  водопроводно отклонение от съществуващия водопровод на с.Чинтулово. Кметът Стефан Радев поясни, че оттегля предложението на този етап, като Община Сливен ще изиска допълнителна информация от ВиК-Сливен дали и доколко отклонението ще се отрази на водоснабдяването на селото. Предложението за изграждане на временна площадка за строителни отпадъци не получи необходимото мнозинство.
Общинските съветници гласуваха промяна в състава на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“. На мястото на Силва Топузян, като представител на съюз на музикантите, ще бъде включена Кремена Оксенкруг – директор на Сливенския симфоничен оркестър.

Бяха гласувани и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, отпускане на средства и помощи за граждани. В рамките на сесията беше утвърден и миналогодишният отчет за дейността на Комисията по стипендии.

Предишна ПИЯН ПРЕДИЗВИКА ГОЛЯМ ПОЖАР, ПАЛЕЙКИ ЦИГАРА
Следваща МИНЧО АФУЗОВ БЛАГОДАРИ НА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ПОМОГНАХА НА ПОСТРАДАЛАТА ПРИ ГРАБЕЖ ЖЕНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДЕЖКИ ДЕБАТ ЗА УЧИЛИЩЕ НА БЪДЕЩЕТО

Клуб по дебати „Туида“ към Младежки дом – Сливен организира младежки дебат на тема „Това правителство ще създаде училище, което да подготвя младите хора за бъдещето“, който се проведе днес

Новини Сливен

БАБА МОНКА ОТ СЕЛО МЕЧКАРЕВО ДНЕС НАВЪРШВА 102 ГОДИНИ

Баба Монка от сливенското село Мечкарево днес навършва 102 години. Първо я поздравиха двете и дъщери, а по-късно многото внуци и правнуци. Баба Монка не е спирала да работи през

Новини Сливен

ЗАПОЧВА СЪДЕБНИЯТ ПРОЦЕС ЗА УБИЙСТВОТО НА 7-ГОДИШНАТА КРИСТИН ОТ СЕЛО СОТИРЯ

В Сливен започва делото за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Обвиняем за престъплението е 21-годишният Мартин Трифонов, на когото са повдигнати три обвинения – за убийство на дете