МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ТАЗГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ
януари 27, 2022 806 Прегледи

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ТАЗГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ

Внесеното от кмета Стефан Радев предложение за предоставяне на дарение на българската диаспора в Твърдица, Република Молдова, получи пълна подкрепа на днешната сесия на местния парламент. То е в размер на близо 15 хил. лв. и включва – рехабилитационна количка за деца, необходима на рехабилитационния център в града, спортна екипировка, пособия и оборудване за детски футболен клуб, косачка за трева, пейки за зрители, телевизор и настолен компютър с монитор.
Общо 34 точки бяха разгледани и гласувани в рамките на редовното заседание. Сред тях са тазгодишната програма за управление и разпореждане с общински имоти, както и утвърждаване на списъка на общинските жилища по предназначение за 2022 г.
Подкрепа получиха още Отчетът за изпълнение на Програмата за развитие на туризма на община Сливен за миналата година и програмата за 2022 г.

Предложението за участие на кмета Стефан Радев, като представител на Община Сливен в заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на  обособена територия, обслужвана от ВиК-Сливен, също получи необходимата подкрепа. Извънредното заседание е насрочено за 31 януари.

Една от точките в дневния ред бе оттеглена. Тя касае проектиране и изграждане на трасе на  водопроводно отклонение от съществуващия водопровод на с.Чинтулово. Кметът Стефан Радев поясни, че оттегля предложението на този етап, като Община Сливен ще изиска допълнителна информация от ВиК-Сливен дали и доколко отклонението ще се отрази на водоснабдяването на селото. Предложението за изграждане на временна площадка за строителни отпадъци не получи необходимото мнозинство.
Общинските съветници гласуваха промяна в състава на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“. На мястото на Силва Топузян, като представител на съюз на музикантите, ще бъде включена Кремена Оксенкруг – директор на Сливенския симфоничен оркестър.

Бяха гласувани и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, отпускане на средства и помощи за граждани. В рамките на сесията беше утвърден и миналогодишният отчет за дейността на Комисията по стипендии.

Предишна ПИЯН ПРЕДИЗВИКА ГОЛЯМ ПОЖАР, ПАЛЕЙКИ ЦИГАРА
Следваща МИНЧО АФУЗОВ БЛАГОДАРИ НА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ПОМОГНАХА НА ПОСТРАДАЛАТА ПРИ ГРАБЕЖ ЖЕНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА 30 И 31 ЮЛИ В СЛИВЕН ПО МАРШРУТА НА 67-АТА МЕЖДУНАРОДНА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ

След двугодишно прекъсване Международната колоездачна обиколка на България отново стартира, като част от календара на Международния колоездачен съюз. В нея участват пет български отбора и над 10 чуждестранни. Надпреварата се

Новини Сливен

УСТАНОВЕНИ СА 946 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

От 27 август до 2 септември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпоредени от главния секретар на МВР, директора на ОДМВР-Сливен и в

Новини Сливен

ЧАСТНИ СЛИВЕНСКИ АГЕНЦИИ ДАВАЛИ ПОДКУПИ ЗА ПОГРЕБЕНИЯ

Заявявам го неофициално, но се знае, че частни агенции дават подкупи за погребения в Сливен. Това обяви сензационно Георги Киров, управител на общинската погребална агенция в града под Сините камъни.