МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВА АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ
май 17, 2022 533 Прегледи

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВА АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ

Общинският съвет в Сливен ще гласува актуализация на бюджета на предстоящата си редовна сесия този четвъртък – 19 май. Това стана ясно по време на днешната пресконференция на председателя Димитър Митев. Той открои точката като един от акцентите от дневния ред на заседанието. Причините за изменението са няколко – постъпили приходи и икономии, които ще бъдат преразпределени по отделните бюджетни сметки и необходими и неотложни разходи. 30 хил. лв. ще бъдат заделени за финансиране на Сдружение „Музиката вместо улицата“, гр. Сливен, 10 хил. лв. – за техника и материали за кметството в град Кермен и по-дребни суми за неотложни нужди на населени места в община Сливен.

Друг акцент, който Митев открои, е внесеното от кмета Стефан Радев предложение за откриване на астрономическа обсерватория в Сливен, която да се обособи в самостоятелен общински Център за подкрепа за личностно развитие според изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование.

Общо 58 точки са заложени в дневния ред на заседанието. Сред тях попада разглеждане на бюджетната прогноза за периода 2023-2025 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Общината. Друга точка касае приемане на отчет на общинска програма за закрила на детето за 2021 г. на и приемане на програма за детска закрила за 2022 г. Отчетите за 2021 г. за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества и за изпълнението на програмата за развитие на общинските читалища, също предстои да бъдат гласувани.

Общинските съветници ще разгледат още годишните финансови отчети на общинските предприятия и на търговските дружества с общинско участие за миналата година – „ДКЦ “1 и „ДКЦ 2 Сливен“, „Дентален център-1“, „Общинска охрана и СОТ Сливен“, „Обреден комплекс“, „Пътнически превози“.

Сред предложенията попадат още даване на съгласие „Общинска охрана и СОТ Сливен“ да закупи лек автомобил със собствени средства, а ДКЦ 1-Сливен – да закупи апаратура, също със собствени средства.

На предстоящото заседание ще бъде гласувано и управлението на двата нови центъра – за грижа за лица с психични разстройства и за грижа за лица с умствена изостаналост, да бъде възложено на директора на Дом за стари хора-Сливен.

Обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, тръжни процедури, одобрение и изработване на подробни устройствени планове, финансова подкрепа и средства за граждани, също са заложени в дневния ред на сесията. Тя ще се проведе в зала „Май“ от 9 ч. В днешната пресконференция участваха и Веселина Тонева – зам.-председател на Общинския съвет и председателите на Комисиите по оперативен контрол Мустафа Мустафов и по образование, наука, култура, вероизповедания – Лидия Димитрова.

 

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С УЧАСТИЕ В ГОЛЯМ ФОРУМ НА НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Следваща ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ ЩЕ ИМА УТРЕ НА КРЕПОСТТА „ТУИДА”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕЦА ОТ ТЕАТРАЛНАТА СТУДИЯ КЪМ ВОЕННИЯ КЛУБ РАЗВЪЛНУВАХА СЛИВЕНЦИ НА ЧЕСТВАНЕТО НА ЛЕВСКИ

Спектакъл-рецитал с участието на деца и ученици от театралната студия „Хвърчащи хора“ на актрисата Вяра Начева развълнува сливенци на официалния ритуал с военни почести  за Васил Левски.  Събитието послучай 184

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ГИНЕКОЛОГ ПОЛУЧАВА СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

На 19 октомври ще отбележим Деня на българския лекар, а днес по този повод Българският лекарски съюз ще връчи традиционните си награди Лекар на годината 2019. Съсловната организация получи десетки

Новини Сливен

ВСИЧКИ ПЪТИЩА СА ОБРАБОТЕНИ, НЯМА ЗАТВОРЕНИ УЧАСТЪЦИ

  Всички пътища от републиканската мрежа в област Сливен са обработени. Няма затворени участъци, съобщиха от областната администрация. В нощта срещу 24 март са обработени настилките и в планинската, и