МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВА АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ
май 17, 2022 404 Прегледи

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВА АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ

Общинският съвет в Сливен ще гласува актуализация на бюджета на предстоящата си редовна сесия този четвъртък – 19 май. Това стана ясно по време на днешната пресконференция на председателя Димитър Митев. Той открои точката като един от акцентите от дневния ред на заседанието. Причините за изменението са няколко – постъпили приходи и икономии, които ще бъдат преразпределени по отделните бюджетни сметки и необходими и неотложни разходи. 30 хил. лв. ще бъдат заделени за финансиране на Сдружение „Музиката вместо улицата“, гр. Сливен, 10 хил. лв. – за техника и материали за кметството в град Кермен и по-дребни суми за неотложни нужди на населени места в община Сливен.

Друг акцент, който Митев открои, е внесеното от кмета Стефан Радев предложение за откриване на астрономическа обсерватория в Сливен, която да се обособи в самостоятелен общински Център за подкрепа за личностно развитие според изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование.

Общо 58 точки са заложени в дневния ред на заседанието. Сред тях попада разглеждане на бюджетната прогноза за периода 2023-2025 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Общината. Друга точка касае приемане на отчет на общинска програма за закрила на детето за 2021 г. на и приемане на програма за детска закрила за 2022 г. Отчетите за 2021 г. за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества и за изпълнението на програмата за развитие на общинските читалища, също предстои да бъдат гласувани.

Общинските съветници ще разгледат още годишните финансови отчети на общинските предприятия и на търговските дружества с общинско участие за миналата година – „ДКЦ “1 и „ДКЦ 2 Сливен“, „Дентален център-1“, „Общинска охрана и СОТ Сливен“, „Обреден комплекс“, „Пътнически превози“.

Сред предложенията попадат още даване на съгласие „Общинска охрана и СОТ Сливен“ да закупи лек автомобил със собствени средства, а ДКЦ 1-Сливен – да закупи апаратура, също със собствени средства.

На предстоящото заседание ще бъде гласувано и управлението на двата нови центъра – за грижа за лица с психични разстройства и за грижа за лица с умствена изостаналост, да бъде възложено на директора на Дом за стари хора-Сливен.

Обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, тръжни процедури, одобрение и изработване на подробни устройствени планове, финансова подкрепа и средства за граждани, също са заложени в дневния ред на сесията. Тя ще се проведе в зала „Май“ от 9 ч. В днешната пресконференция участваха и Веселина Тонева – зам.-председател на Общинския съвет и председателите на Комисиите по оперативен контрол Мустафа Мустафов и по образование, наука, култура, вероизповедания – Лидия Димитрова.

 

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С УЧАСТИЕ В ГОЛЯМ ФОРУМ НА НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Следваща ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ ЩЕ ИМА УТРЕ НА КРЕПОСТТА „ТУИДА”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛИДЕРЪТ НА ДСБ АТАНАС АТАНАСОВ ПОДКРЕПИ ЛИСТАТА НА „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ В СЛИВЕН

„Димитър Сяров е човекът, за когото трябва да гласувате. Това заяви в Сливен лидерът на ДСБ и съпредседател на коалицията „Демократична България“ Атанас Атанасов, който в неделя вечер дойде на

Новини Сливен

МОСВ ИЗПРАТИ СТАНОВИЩЕ ЗА КОНТРОЛА НА ВЪЗДУХА В НОВА ЗАГОРА

Инсталацията за биогаз в Нова Загора е включена в графика на МОСВ за извършването на контролни измервания на емисии от неподвижни източници през 2020 година, съобщава зам.министър Атанаска Николова в

Новини Сливен

19-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ ОТ СЛИВЕН ЗАГИНА В ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА

На 21 ноември е получен сигнал за тежко пътно произшествие в сливенското село Крушаре. Инцидентът е станал около 17,00 часа в центъра на селото между лек автомобил „Мерцедес“, управляван от