МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВА ФИНАНСОВИТЕ ОТЧЕТИ НА ОБЩИНСКИТЕ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА И ИЗМЕНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА
май 17, 2023 502 Прегледи

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВА ФИНАНСОВИТЕ ОТЧЕТИ НА ОБЩИНСКИТЕ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА И ИЗМЕНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА

Годишните финансови отчети за 2022 г. на общинските търговски дружества и предприятия предстои да бъдат гласувани на утрешната редовна сесия на Общински съвет-Сливен. Това стана ясно по време на днешната обичайна пресконференция на председателя на местния парламент Димитър Митев. Това са „Обреден  комплекс“, който в момента е в ликвидация, „Общинска охрана и СОТ Сливен“, „Пътнически превози“, „Дентален център -1 Сливен“, „ДКЦ 1 – Сливен“ и  „ДКЦ 2 – Сливен“.

71 точки включва предварителният дневен ред на сесията. Като акценти от тях Митев открои поредното изменение на разчетите на общинския бюджет. По думите му то се налага заради разходи, свързани с неотложни аварийно-спасителни работи по пътната инфраструктура в сливенското село Зайчаре, допълнителни средства за помпи за водоснабдяване в село Чинтулово, апаратура за здравната служба в Струпец. Общината ще отпусне средства и за изграждане на отоплителна инсталация в детската градина в село Трапоклово, за ремонт на читалището в Чокоба и др.

Общинските съветници ще гласуват и откриване на процедура за определяне на съдебни заседатели за съдебния район на сливенския Окръжен и Районен съд.

Предстои да бъде гласувана и приета още Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Сливен (2023-2024) и планът за изпълнението й. Сред точките попадат също Общинската програма за закрила на детето за 2023 г. и приемане на отчета на програмата за миналата година. Отчети за 2022 г. ще бъдат гласувани още за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества – Сливен и Превантивно информационен център – Сливен и др.

Друга точка е свързана с намаляване на броя на потребителите на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост – селище „Качулка“. Промяната е в изпълнение на чл. 85, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за социалните услуги, който предвижда намаляване на броя на потребителите на Дома – от 228 на 173 места.

На утрешното си заседание Общинският съвет ще гласува и покритата лекоатлетическа писта в Сливен да носи името на покойния лекоатлет Михаил Желев, който тази година щеше да навърши 80 години. Михаил Желев е роден на 15 юли 1943 год. в град Сливен. Най-големият му успех е спечелването на Европейската титла През същата година е избран за спортист на годината на България и е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Сливен“. Михаил Желев е единственият българин носител на наградата „Златен шпайк“ за най-добър лекоатлет на Европа.

В рамките на днешната пресконференция Димитър Митев информира за 4 допълнителни точки. Едната е свързана с предоставяне на техника от страна на Общината  за дейността на  „Вик-Сливен“. Митев конкретизира, че става въпрос за техника за почистване на канализационната градска система, която Община Сливен ще преотстъпи за ползване от водното дружество за срок от шест месеца. Втората точка се отнася за упълномощаване на представител на Общината да участва в Общото събрание на Асоциацията по ВиК на 19 май.  Третата и четвъртата точка касаят разпоредителни сделки.

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9 ч.

Допълнителни и подробни материали за утрешния дневен ред могат да бъдат намерени на сайта на Общинския съвет – в раздел „Сесии“.

 

Предишна БЕСЕДА ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ” - СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДИ ХУДОЖНИЦИ СЪЗДАДОХА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА ЗА УКРАСА В СЛИВЕН

За поредна година Сливен е украсен от свежо изписани монументални великденски яйца, създадени в ателиетата на Националната художествена гимназия (НХГ) „Димитър Добрович”, съобщават от учебното заведение. Тази година изписването им

Новини Сливен

ПИЙНАЛ ДОМАКИН НАБИ ГОСТА СИ

В РУ-Нова Загора е задържан 54-годишен мъж за причиняване на телесна повреда. На 22 май след употреба на алкохол 54-годишният И.Р. от новозагорското село Дядово е нанесъл побой на своя

Новини Сливен

РУТИНА И АМБИЦИЯ СЕ СЪЧЕТАВАТ В ПРАКТИКАТА НА Д-Р ИЛКО ТОДОРОВ

Общопрактикуващите лекари д-р Илко Тодоров и д-р Радина Ичеренска сформираха страхотен екип. Д-р Тодоров със своята рутина и д-р Ичеренска с амбицията на млад лекар. Двамата на практика доказват, че