МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ПОДКРЕПИ АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА И ОТКРИВАНЕ НА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ
май 19, 2022 310 Прегледи

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ПОДКРЕПИ АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА И ОТКРИВАНЕ НА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ

С 28 гласа „за“ местният парламент подкрепи изменението на общинския бюджет на днешната редовна сесия. По думите на кмета Стефан Радев промяната касае предимно разместване на средства между отделни пера в капиталовата програма на Общината. Двете по-значителни промени според  него са свързани с разходи – за дейността на ОП „Земеделие, гори и водни ресурси” за следващия период и финансова подкрепа от страна на Община Сливен за проекта „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар Георги Калайджиев. Средства от общинския бюджет ще бъдат отпуснати и за неотложни нужди и дейности в няколко населени места.

Внесеното от кмета Стефан Радев предложение за откриване на астрономическа обсерватория в Сливен, като самостоятелен общински Център за подкрепа за личностно развитие според изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование, също получи одобрение.

На днешната сесия местният парламент гласува и бюджетната прогноза за периода 2023-2025 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Общината. Бяха приети отчетът на общинска програма за закрила на детето за 2021 г.  и програмата за детска закрила за 2022 г. Подкрепа получиха и отчетите за 2021 г. за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества и за изпълнението на програмата за развитие на общинските читалища, също предстои да бъдат гласувани.

Местният парламент одобри предложението за представител на общината в Комисията за изработване на областна здравна карта за Сливенска област. Като такъв бе определен зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която ще участва и в Комисията за изработване на областна аптечна карта.

В рамките на днешното заседание бяха гласувани и годишните финансови отчети на общинските предприятия и на търговските дружества с общинско участие за миналата година – „ДКЦ 1“ и „ДКЦ 2 Сливен“, „Дентален център-1“, „Общинска охрана и СОТ Сливен“, „Обреден комплекс“ и „Пътнически превози“.

Необходимо мнозинство получи и точката, свързана с възлагане на управление на двата нови центъра – за грижа за лица с психични разстройства и за грижа за лица с умствена изостаналост. Тя предвижда двете социални структури да бъдат поети от директора на Дом за стари хора-Сливен.

Обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, тръжни процедури, одобрение и изработване на подробни устройствени планове, финансова подкрепа и средства за граждани, също бяха подкрепени.

Предишна ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН "ИНЖ. АНГЕЛ АНГЕЛОВ" НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА "СИНЧЕЦ"
Следваща ВРЪЧИХА ТЪРЖЕСТВЕНО НАГРАДИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДНОМИНУТНО МЪЛЧАНИЕ И ВОЙ НА СИРЕНИ ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА СЛИВЕН

Едноминутно мълчание и вой на сирени имаше днес във Военна болница – Сливен. „По този начин ние почитаме паметта на загиналите медици в борбата с пандемията, присъединявайки се към инициативата

Новини Сливен

Д-Р ЧЕНКОВА СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА НАЧАЛНИК НА ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

Д-р Милена Ченкова е новият-стар началник на Инфекциозното отделение в Областната болница на Сливен, научи Sliveninfo. Тя печели конкурса за втори път. Д-р Ченкова стана „Лекар на годината” през 2020

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА, ПОСВЕТЕНА НА РОДЕНИЯ В СЛИВЕН ЛЕГЕНДАРЕН КМЕТ НА СОФИЯ – ИНЖ. ИВАН ИВАНОВ

В Сливен предстои премиера на книгата на журналиста Станислав Колев „Кметът на София: инж. Иван Иванов“. Събитието е насрочено за 4 май, сряда, от 18 ч. в зала „Май“. За