МЕСТЕН, СВЕСТЕН И ИЗВЕСТЕН
март 31, 2023 2498 Прегледи

МЕСТЕН, СВЕСТЕН И ИЗВЕСТЕН

Местен, свестен и известен. Това е най-краткото определение за уважаван в даден район политик. Един от хората, които в Сливен отговарят на подобно определение, е Деян Дечев.

Водачът на червената листа в региона си е от Сливен, където е учил и където са му първите приятели. Дечев е достатъчно известен със своята политическа деятелност през последните двайсет години. А, тя е неразривно свързана с БСП, чиято местна структура Деян Дечев оглави през 2012 година. Месеци по-късно той постигна първия си връх в своята политическа кариера, ставайки депутат от Сливен.

„По това време държавата имаше план за реиндустриализация, а Сливен беше включен в него. За съжаление, правителството падна и не успяхме да го реализираме“, спомня си Деян Дечев.

През 2019 година той изненада мнозина в Сливен, правейки предложение за дотиране на образовани родители при раждане на дете. Идеята му бе посрещната „на нож“ и още е в съда. „Яд ме е, защото на други места подобни предложения се приеха и регионите само печелят от това“, заявява водачът на червената листа.

Социалната насоченост в неговите послания и този път е водеща. „Това е същността на БСП като партия и няма как да давам други послания към хората – пенсионери, млади семейства, работещи бедни, интелигенция и всички, които припознават в БСП своя социален вектор“, твърди Дечев.

Не е тайна, че неговата сила са организаторските му умения. Прави го без много шум, някак на шега. От 13 години БСП не е имала водач на листа, който е от Сливен. Този път социалистите заложиха на печеливша фигура. И това ще стане ясно в изборната нощ.

Предишна СТЕФАН ПАСКОВ: ПОСЛЕДНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ЛЕВИЦАТА ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА
Следваща МАРИЯ БЕЛОВА: ВСЕКИ ГЛАС ЗА ГЕРБ-СДС Е ГЛАС ЗА СТАБИЛНА И ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН УЧАСТВА В ПОДГОТОВКАТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕТО ПРЕЗ 2021 Г.

26 регистратори извършват предварителен обход в община Сливен във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година. Те са назначени от Националния статистически институт по предложение

Новини Сливен

В СЛИВЕНСКИЯ КВ. „РЕЧИЦА“ ЗАЛОВИХА ПИЙНАЛ ШОФЬОР

Водач, употребил алкохол над 1,2 промила, е установен от полицейски служители в град Сливен. На 11 април в 19,00 часа в кв.“Речица“ е спрян за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Служители на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Сливен са установили  притежаване на наркотици и управление след употреба. На 17 септември, около 13,30 часа, при осъществяване на патрулна дейност на