МЕСТЕН, СВЕСТЕН И ИЗВЕСТЕН

МЕСТЕН, СВЕСТЕН И ИЗВЕСТЕН

Местен, свестен и известен. Това е най-краткото определение за уважаван в даден район политик. Един от хората, които в Сливен отговарят на подобно определение, е Деян Дечев.

Водачът на червената листа в региона си е от Сливен, където е учил и където са му първите приятели. Дечев е достатъчно известен със своята политическа деятелност през последните двайсет години. А, тя е неразривно свързана с БСП, чиято местна структура Деян Дечев оглави през 2012 година. Месеци по-късно той постигна първия си връх в своята политическа кариера, ставайки депутат от Сливен.

„По това време държавата имаше план за реиндустриализация, а Сливен беше включен в него. За съжаление, правителството падна и не успяхме да го реализираме“, спомня си Деян Дечев.

През 2019 година той изненада мнозина в Сливен, правейки предложение за дотиране на образовани родители при раждане на дете. Идеята му бе посрещната „на нож“ и още е в съда. „Яд ме е, защото на други места подобни предложения се приеха и регионите само печелят от това“, заявява водачът на червената листа.

Социалната насоченост в неговите послания и този път е водеща. „Това е същността на БСП като партия и няма как да давам други послания към хората – пенсионери, млади семейства, работещи бедни, интелигенция и всички, които припознават в БСП своя социален вектор“, твърди Дечев.

Не е тайна, че неговата сила са организаторските му умения. Прави го без много шум, някак на шега. От 13 години БСП не е имала водач на листа, който е от Сливен. Този път социалистите заложиха на печеливша фигура. И това ще стане ясно в изборната нощ.

 

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: АКО ИЗГРАДИМ ФОТОВОЛТАИЧНА ЦЕНТРАЛА, ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ, КОЯТО ИЗПОЛЗВА В ДЕЙНОСТТА СИ
Следваща МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПОДКРЕПИ ИЗМЕНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА И ПРОГРАМАТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ДИМИТРОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СВЕТОВНА ЗВЕЗДА НА КЕЧА ОСИНОВЯВА МОМЧЕНЦЕ ОТ СЛИВЕН

Легендарният кечист, световен и олимпийски шампион по борба Кърт Енгъл ще осинови българско дете. Няколко дни вече американецът публикува снимки от България. БЛИЦ научи, че Енгъл е в Сливен и

Новини Сливен

25-ГОДИШНА ОТКРАДНА ЗЛАТНИ ОБЕЦИ ОТ УШИТЕ НА 8-ГОДИШНО МОМИЧЕ

За броени часове криминалисти са разкрили грабеж на обеци от малолетно момиче, извършен в град Твърдица. Заявлението е подадено от майката на детето на 23 юни. Пред органите на реда

Новини Сливен

ПОРЕДНА ОТНЕТА КНИЖКА ЗА НЕПОЗНАВАНЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

В началото на миналата седмица Административен съд- Сливен потвърди поредната Заповед за отнемане на свидетелство за управление на МПС, издадена поради непознаване правилата за движение по пътищата. Нарушението е установено