МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID-19  ДАВАТ РЕЗУЛТАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ДАВАТ РЕЗУЛТАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Има драстичен спад на новозаразени с коронавирус през последната седмица на територията на община Сливен, отчете пред журналисти кметът Стефан Радев. Забелязва се и много голямо намаление на броя хоспитализирани пациенти.

„През последната седмица новозаразените са с около 40% по-малко, с превъзхождащ брой излекувани, отколкото новозаразени. Много е важно, че има дори по-голямо от 40% намаление в броя на хоспитализираните в общината. Отдалечаваме се от пиковите стойности на заетите болнични легла, до които бяхме стигнали. Това е реално облекчаване на здравната система, каквато беше и основната цел на мерките. Можем да кажем, че в тази седмица, която измина, усещаме осезаемо резултата от последните въведени мерки. Все още обаче сме далече от момента, в който да кажем, че Ковид вече не е първостепенна тема“, посочи кметът.

Поради тази причина той добави, че цялото общество трябва да продължи с дисциплината и личната отговорност, а общината ще използва целия арсенал от мерки, с който разполага, за да спре разпространението на заразата.

„Ясно ни е, че с временната отмяна на „Синя зона“ правим отстъпление от една политика, която сме защитавали за реда на движение и паркиране в централната градска част. В случая обаче има по-висш приоритет, а именно животът и здравето на хората. Когато започнат работа яслите, детските градини и началните класове на училищата, ще се възстанови и работата на зоната“, обяви Радев.

Той добави, че бизнесите, които са наематели на общинска собственост и са преустановили работа заради мерките, ще бъдат освободени от наем и такса за тротоарно право докато са в сила предписанията.

На брифинга днес стана ясно, че РЗИ ще отговаря за процеса на ваксинация, а при необходимост общината ще се включи с логистика, мероприятия и организация.

Стефан Радев използва случая и пожела на всички по-добра година.
„2020-а ще остане в историята на човечеството с това, което се случи. Създаде планина от проблеми на различни бизнеси и хора. В същото време стана нещо, което едва ли сме очаквали – светът позабави темпото и скоростта. Имахме възможност да позабавим личното си темпо, да се замислим дали приоритетите ни са правилни, дали обръщаме достатъчно внимание на важните неща в живота си. Сигурен съм, че тази криза ще приключи и то в недалечно бъдеще. Дай Боже да имаме наистина една здрава година, в която Ковид не е основна тема. Пожелавам го на всички“, завърши кметът Радев.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СПРЯ АСФАЛТИРАНЕТО НА ВЕЛОАЛЕИТЕ ЗАРАДИ ЗАБЕЛЕЖКИ В ИЗПЪЛНЕНИЕТО 
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЯНКО ЯНКОВ В НАВЕЧЕРИЕТО НА СВЕТЛИТЕ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНЖ. КАЛИН МИНЧЕВ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ДАМИ СЪС СТИХОТВОРЕНИЕ

Инженер Калин Минчев от общинска администрация написа стихотворение по повод Международния ден на жената. Честит празник, дами!   БЛАЖЕНСТВО Кой крила ни дава душата да лети, В пронизващи чувства всичко

Новини Сливен

ХРИСТИНА ЧОЛАКОВА Е ПРЕИЗБРАНА В УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  В Пловдив се проведе XVIII Общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България, на което бе направен отчет за дейността на Управителния съвет на

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА ФИРМА ЧАКА ДЕСЕТА ГОДИНА АСФАЛТИРАНЕ НА ПЪТЯ ДО НЕЙНИЯ ПОРТАЛ

Г-н кмете, През 2009 г. подадохме колективна жалба, от името на няколко завода за лошото състояние на пътната настилка от кръстовището от „Тирбул“ до „Фуражен завод“. Жалбата беше заведена с