МЕРКИТЕ, КОИТО ПРЕДПРИЕ ОБЩИНСКИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ СРЕЩУ COVID-19, ВЕЧЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ
март 10, 2020 1285 Прегледи

МЕРКИТЕ, КОИТО ПРЕДПРИЕ ОБЩИНСКИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ СРЕЩУ COVID-19, ВЕЧЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ

Всички мерки, които предприе Общинският кризисен щаб, вече се изпълняват с необходимата сериозност и отговорност. Това обяви говорителят му инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ към Община Сливен.

„Вече има доставени дезинфектанти в общинска администрация. Те ще бъдат раздадени на възлови места, където има струпване на хора и масова посещаемост. Разпоредено е неколкократно на ден да се почиства подът, санитарните възли, вратите, бариерите, така че да гарантираме на гражданите едно по-безопасно пребиваване в администрацията“, посочи инж. Кънева.

Тя допълни, че част от тези мероприятия, които бяха набелязани на заседанието на щаба, бяха изпълнени още миналата седмица. Проведени са срещи с всички кметове и кметски наместници на населени места. Със заповед на кмета бяха забранени прояви на спортни и културни мероприятия. Тази забрана е валидна към днешна дата и продължава да се изпълнява.

„След вчерашните решения бяха подготвени писма до търговските фирми, до банките, социалните заведения, културните институции, които да вземат съответните мерки. В търговските вериги очакваме да се прави дезинфекция и отвътре (на количките, бариерите). В социалните заведения са забранени свижданията. При тях се въвежда пропускателен режим за техните доставчици на храна, медикаменти“, каза още говорителят на Общинския кризисен щаб.

От транспортните фирми е изискано да се прави минимум веднъж дневно дезинфекция на транспортните средства, за начална и крайна спирка, в това число и автогара Сливен. Освен поддържане на хигиената, към банките препоръката е и дезинфекция на банкоматите, както и онлайн изпълнение на услугите, които предоставят и където е възможно.

„Другото, което днес беше изпълнено, е срещата със здравните медиатори. Беше им поставено изискване за по-добра и широка информираност сред рисковите групи, предимно от ромско население или такива, които имат по-ниска образованост“, допълни инж. Снежана Кънева и подчерта, че очаква това да е и добрата политика на общината от гледна точка превенцията срещу COVID-19.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА СЛЕД УПОТРЕБА НА ДРОГА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДОБРА НОВИНА: ТАЗИ СЕДМИЦА В СЛИВЕН СЕ ОЧАКВАТ ПЪРВИТЕ ИЗЛЕКУВАНИ ОТ COVID -19

Първите излекувани от COVID -19 в Сливен се очаква да бъдат изписани от Инфекциозното отделение на областната болница тази седмица. В отделението се лекуват общо 8 души, заразени с опасния

Новини Сливен

МОМЧЕТА НА 14 И 17 ГОДИНИ СА ИЗВЪРШИТЕЛИ НА КРАЖБА В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

За броени часове криминалисти на участък „Петолъчка“ разкриха кражба от частен имот в село Желю войвода. Сигналът е подаден вчера за кражба на бяла и черна техника- два телевизора и

Новини Сливен

ЕТО КОИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ФОТОКОНКУРСА БЕБЕТАТА НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

12-те снимки на бебета, които ще бъдат включени в календара на Отделенията по неонатология и по акушерство и гинекология за тази година, бяха избрани днес след гласуване на комисията по