МЕЛОДИЯТА НА САЙГАНИЦА И ТАЗИ ГОДИНА СЪБРА ХИЛЯДИ ПОЧИТАТЕЛИ НА МАШИНИТЕ НА ДВЕ КОЛЕЛА
юли 16, 2023 539 Прегледи

МЕЛОДИЯТА НА САЙГАНИЦА И ТАЗИ ГОДИНА СЪБРА ХИЛЯДИ ПОЧИТАТЕЛИ НА МАШИНИТЕ НА ДВЕ КОЛЕЛА

Мотосъборът „Кипилово“ 2023 за седма година доказа, че е един от най-добрите събори правени в България. Той събра от 13 до 16 юли на поляната в местността „Сайганица“ хиляди почитатели на машините на две колела и „разтърси“ кипиловския балкан с микс от мелодии, които продължиха до ранните часове на днешния ден.

Малко преди вечерните концерти и забавления кметът на Община Котел се включи като поздрави присъстващите.

“Добре дошли на това историческо място за България, м. „Сайганица“. Преди осем години с Иван Тодоров от мотоклуб „Лястовица 33“ решихме да направим този събор. Това е негово седмо издание и досега е имал само едно прекъсване поради пандемията. Мястото на събора не е случайно. Тук преди повече от две хилядолетия отново са ходели свободни хора. Тук има енергия, която зарежда и  затова нещата се получават винаги добре. Пожелавам приятно прекарване на всички и много незабравими усещания”, каза Коста Каранашев.

Вечерната концертна програма започна с изпълненията на дамите от дует „Перфект“ и продължи с ансамбъл „Еподай“, които представиха по брилянтен начин магията на българския фолклор. Финалът на вечерта бе сложен от Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, а концертът беше първи за Стефан и бандата му на тази сцена. От нея се чуха песните: „По-полека“, „Холивуд“, „Тази песен не е за любов“, „Фойерверк“, „Голяма работа“, „Обичам те, мила“ и други. Точно в полунощ, концертът секна за минути, в които мотористите от цяла България,  почетоха паметта на загиналите си колеги, след което продължи с пълна сила.

И тази година организаторите се бяха постарали да зарадват гостите на мотосъбора с богата програма за деца и възрастни. За доброто настроение на присъстващите по традиция се грижеше водещият Теодор Койчинов, а на поляната в м. „Сайганица“, имаше нестинарски танци, игри, шоу програми за възрастни и кулинарни изкушения.

Предишна В ЧЕСТ НА МИХАИЛ ЖЕЛЕВ БЕ ОТКРИТ БАРЕЛЕФ, СРЕЩА СИ ДАДОХА СПОРТНИ ДЕЯТЕЛИ И 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ В МЕМОРИАЛ "ЗЛАТЕН ШПАЙК"
Следваща МОЛЕБЕН ЗА ДЪЖД И КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ СЕ ПРОВЕДОХА ДНЕС В СЕЛО ОРЛОВО, ОБЩИНА КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини

ДНЕС Е НАЙ-ДЕПРЕСИРАЩИЯТ ДЕН В ГОДИНАТА

Днес е най-депресиращият ден в годината, наричан от британците „тъжния понеделник“, пише в. „Метро“, цитиран от БТА. Хората гледат на месец януари по два начина. За оптимистите той е ново

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

След студентски изпит: – Предадох бял лист. – И аз предадох бял лист. – Ей, да не помислят, че сме преписвали. – Какво е хайдушка ракия? – Направена от крадени

Новини

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ИМАМЕ ДОСТАТЪЧЕН ЗАПАС ДА СЕ ИЗХРАНИМ ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ

България има достатъчно ресурс да се изхрани за дълъг период от време само с национални ресурси. Става въпрос за основни храни, а не за марков алкохол и внос, катергорична бе