МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ГОРИТЕ СПРИЯТЕЛИ УЧЕНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА РДГ – СЛИВЕН
март 21, 2019 1506 Прегледи

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ГОРИТЕ СПРИЯТЕЛИ УЧЕНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА РДГ – СЛИВЕН

„Да се научим да обичаме горите” – мотото, което сприятели деца от града и служителите на РДГ Сливен!

Усмивки, пролетно настроение и много въпроси съпътстваха организираната от РДГ Сливен образователна инициатива във връзка с отбелязването на Международния ден на горите.

На 21 март 2019 г. сто и тридесет шестокласници от СУ „Константин Константинов” и двадесет и пет четвъртокласника от ОУ „Елисавета Багряна” гр. Сливен се запознаха с мултимедийна презентация за важността на гората. Вниманието им беше привлечено от любопитни и полезни факти за гората и нейните обитатели, напомнени им бяха правилата за поведение сред природата.

С децата от 6-ти клас се проведоха образователни интерактивни игри с въпроси, насочени към обогатяване на общата екологична култура. За четвъртокласниците беше организирано творческо ателие за изработка на картички и сувенири, с предоставени от РДГ Сливен материали.

Беше постигната целта на програмата, а именно да се провокира съзнанието на участниците, да се обогатят познанията им за природата и да се затвърди връзката между човека и гората.

Раздадоха се награди, образователни дипляни и лакомства. С любезното съдействие на колегите от ТП ДГС – Сливен бяха предоставени фиданки от черен бор за залесяване в двора на двете училища.

Сърдечни благодарности на младите ни приятели, ръководствата и учителските колективи на СУ „Константин Константинов” и ОУ „Елисавета Багряна” гр. Сливен.

Предишна В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА СЪС СИНДРОМ НА ДАУН
Следваща МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ГЛАСУВАТ АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА И ПРОМЯНА В ОБЩИНСКА НАРЕДБА

Промяна в текстовете на една от общинските наредби ще гласува местният парламент на свое заседание този четвъртък, 16 септември. Обичайно, то ще се проведе в зала „Май“ от 9 ч.,

Новини Сливен

ЕТО КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ МАНДАТИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Sliveninfo ви предлага най-вероятното разпределение на мандатите в 21 – МИР, който излъчва общо 6 депутатски места. ГЕРБ – 2 мандата ПП – 1 мандат БСП – 1 мандат Възраждане

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Какво харесвате повече – вино или жени? – Зависи от коя година е реколтата… Дразнят ме два типа хора: Пияни, когато съм трезвен, и трезви, когато съм пиян. Жена се

1 коментар

  1. … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: sliveninfo.bg/международният-ден-на-горите-сприяте/ […]

Остави коментар

four + seventeen =