МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ГОРИТЕ СПРИЯТЕЛИ УЧЕНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА РДГ – СЛИВЕН
март 21, 2019 983 Прегледи

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ГОРИТЕ СПРИЯТЕЛИ УЧЕНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА РДГ – СЛИВЕН

„Да се научим да обичаме горите” – мотото, което сприятели деца от града и служителите на РДГ Сливен!

Усмивки, пролетно настроение и много въпроси съпътстваха организираната от РДГ Сливен образователна инициатива във връзка с отбелязването на Международния ден на горите.

На 21 март 2019 г. сто и тридесет шестокласници от СУ „Константин Константинов” и двадесет и пет четвъртокласника от ОУ „Елисавета Багряна” гр. Сливен се запознаха с мултимедийна презентация за важността на гората. Вниманието им беше привлечено от любопитни и полезни факти за гората и нейните обитатели, напомнени им бяха правилата за поведение сред природата.

С децата от 6-ти клас се проведоха образователни интерактивни игри с въпроси, насочени към обогатяване на общата екологична култура. За четвъртокласниците беше организирано творческо ателие за изработка на картички и сувенири, с предоставени от РДГ Сливен материали.

Беше постигната целта на програмата, а именно да се провокира съзнанието на участниците, да се обогатят познанията им за природата и да се затвърди връзката между човека и гората.

Раздадоха се награди, образователни дипляни и лакомства. С любезното съдействие на колегите от ТП ДГС – Сливен бяха предоставени фиданки от черен бор за залесяване в двора на двете училища.

Сърдечни благодарности на младите ни приятели, ръководствата и учителските колективи на СУ „Константин Константинов” и ОУ „Елисавета Багряна” гр. Сливен.

Предишна В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА СЪС СИНДРОМ НА ДАУН
Следваща МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РЕВНИВ ИЗВЪРШИТЕЛ НА ПАЛЕЖИ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Георги Г. Той е подсъдим за това, че умишлено е запалил

Новини Сливен

17-ГОДИШЕН ДРОГИРАН ШОФЬОР Е СПИПАН КРАЙ СЛИВЕН

Полицейски служители са установили неправоспособен водач да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 12 октомври, около 22,30 часа, в местността „Моллова гора“ край Сливен.

Новини Сливен

22 МЕСЕЦА ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ДРОГА

Наложиха ефективно наказание от 22 месеца „лишаване от свобода“ на Вячеслав С. (на 47г.). Той е признал вината си за това, че на 06.07.2017г. в с.Тополчане, общ. Сливен, без надлежно

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

17 − thirteen =