МЕДИЦИ ОТ ЯМБОЛ БЯХА НАГРАДЕНИ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО
07.04.2024 1587 Прегледи

МЕДИЦИ ОТ ЯМБОЛ БЯХА НАГРАДЕНИ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО

Благодарност към ямболските лекари, медицински сестри и здравни работници изрази ръководството на Община Ямбол с днешната празнична церемония, в навечерието на Световния ден на здравето и Деня на здравния работник в България. „Да бъдеш медицински специалист е повече от професия. Това е призвание, изискващо да давате сърдечно и внимателно отношение към пациентите всеки ден. Именно от вас зависи нашето здраве, а понякога и нашият живот“, заяви в обръщението кметът на Ямбол Валентин Ревански.

„На всички нас пожелавам отговорно отношение от страна на държавата и спазване на обещанията, които са дали. Крайно време е да бъдат осигурени по-добри условия на труд за вас и по-добри условия за лечение на пациентите от областта“, каза още кметът. Той съобщи, че от своя страна Община Ямбол ще предприеме действия за създаването на фонд за подпомагане на медицински специалисти, като допълнителна помощ за осигуряването на кадри за държавната областна болница.

Признателност към професионализма и човечността на хората, свързани с най-хуманната професия, изказа и председателят на Общински съвет- Ямбол Антон Шиков, който заедно с Валентин Ревански връчи наградите по повод професионалния празник на медиците. Наградата на името на Хипократ е признание на обществеността за професионален и граждански принос на лекар или стоматолог, практикуващ в индивидуална практика, болнично, извънболнично или учебно заведение в община Ямбол. Тази година тя беше връчена на хирурга д-р Спартак Топчиев и на началника на отделението по Нервни болести към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Николай Николов. Наградата на името на Анка Александрова, която е признание на обществеността за професионален и граждански принос на професионалисти по здравни грижи, получи Петя Петрова, главна медицинска сестра в Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Ямбол.

Д-р Стефка Желязкова, началник на отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, която бе удостоена с почетния знак „Герб на Община Ямбол“ посвети наградата си на д-р Иван Татаров – един от ямболските медици, станали жертва на Ковид, докато спасяваше човешки животи.

С почетния знак „Герб на Община Ямбол“ бяха наградени също началникът на отделението по хирургични болести към Многопрофилна болница за активно лечение “Свети Пантелеймон” – Ямбол доц. Добромир Сотиров, пневмолога д-р Камен Гърдев, началникът на отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница за активно лечение “Свети Пантелеймон” – гр. Ямбол д-р Биана Милкова, д-р Елка Тонева – Желева – специалист по вътрешни болести и по кардиология, д-р Таня Динева – специалист по нервни болести, общопрактикуващите лекари д-р Даниела Джамбазова и д-р Веселин Христов, лекарите по дентална медицина д-р Виолета Алексиева, д-р Пенка Димитрова и д-р Веселина Михова, медицинските лаборанти Ваня Илиева и Николинка Андреева, медицинските сестри Елена Чорбаджийска и Милена Велева, акушерката Златана Вълчева и фелдшера във ФСМП-Ямбол Нонка Николова.

С благодарност към медиците бяха и изпълненията на цигуларите Тимотей и Грейс Манолови и пианистката Валентина Костадинова от школите на Общински детски комплекс – Ямбол, както и на поп-певицата Ирена Валентинова.

 

radio999bg.com

Предишна ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ЗДРАВНИЯ РАБОТНИК
Следваща КОГА В ГОРНО АЛЕКСАНДРОВО СА ПОСРЕЩАЛИ КНЯЗ АЛЕКСАНДЪР БАТЕНБЕРГ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

„ЮРАЯ ХИЙП“ ИДВА В ЯМБОЛ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА

Една от емблематичните рок групи на всички времена – „Юрая Хийп“ пристига за концерт в Ямбол на 2 юни. Събитието е кулминация на тържествата, посветени на празника на града. Концертът

Новини Ямбол

90 000 ЛЕВА Е ГОДИШНАТА ПЕЧАЛБА ОТ СИНЯТА ЗОНА В ЯМБОЛ

Общинско предприятие „Платени зони за паркиране“ е с малка печалба, но паякът, който е част от него, реализира загуба. Това стана ясно от изслушването на директора на предприятието Петър Петров

Новини Ямбол

ПОЧИНА ДЪЛГОГОДИШЕН ЧЛЕН НА СЛИВЕНСКИЯ ЕПАРХИЙСКИ СЪВЕТ

Сливенският епархийски съвет,с дълбоко опечаление, известява на клира и православните християни от Сливенска епархия, че на 04.юни, 2019 година след кратко боледуване ПОЧИНА инженер СТЕФАН СТЕФАНОВ ЛАЗАРОВ от гр. Ямбол