МЕДИЦИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПРОЯВЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ОТГОВОРНОСТ
27.10.2022 1153 Прегледи

МЕДИЦИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПРОЯВЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ОТГОВОРНОСТ

Четирима медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ получиха награди от Община Сливен за проявен професионализъм и висока гражданска отговорност. Главната сестра на болницата Красимира Танева получи приза „Милосърдие“ за 2022 г., а със значки на Общината бяха удостоени д-р Петьо Петков – началник на Отделението по пневмология и фтизиатрия в болницата, д-р Петър Петров – от Отделението по гастроентерология и ст. мед. сестра Мария Карарадева от кабинетите по функционална диагностика.

Наградата на Красимира Танева й бе връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова на 25 октомври по време на церемонията по връчване на наградите на Община Сливен за празника на града -Димитровден.

„Приемам тази награда като признание за цялата болница, за всички колеги. Вълнуващо е, когато обществото забелязва работата на хората, които ежедневно се сблъскват с проблемите на другите и правят всичко възможно, за да помогнат с каквото могат. За мен е чест да бъда сред другите, отличени с тази награда през годините“, каза Красимира Танева.

Красимира Танева от дълги години заема поста главна медицинска сестра на най-голямата болница в областта. В работата си е доказала своя професионализъм, компетентност и отговорност, с което е допринесла за развитието и утвърждаването на болницата като водещо лечебно заведение в областта. Наградата „Милосърдие“ се присъжда за дългогодишна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен.

Другите трима медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ бяха удостоени със значка на Община Сливен. Те получиха наградите си от кмета Стефан Радев по време на тържественото заседание на Общинския съвет, което се проведе на 26 октомври. Д-р Петьо Петков е началник на Отделението по пневмология и фтизиатрия в болницата. Д-р Петър Петров работи в Отделението по гастроентерология, Мария Карарадева е старша медицинска сестра в кабинетите по функционална диагностика.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ поздравява отличените медици и благодари за всеотдайната им работа през годините.

Предишна В ДЕТСКА ЯСЛА № 3 ОТБЕЛЯЗАХА ДИМИТРОВДЕН С ПАРАД НА ПРИКАЗНИТЕ ГЕРОИ
Следваща EЛЕКТРОХОЛД ОТВOРИ В СЛИВЕН ПЪРВИЯ СИ ОФИС ИЗВЪН ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ТОПЪЛ ОБЯД

Община Сливен стартира предоставянето на „Топъл обяд”  по Проект „3.1-Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Сливен“, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001. Проектът

Новини Ямбол

РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ С ОФИСИ В ЯМБОЛ И СЛИВЕН

Цветан Цветанов и Павел Вълнев посетиха градовете Ямбол и Сливен и откриха офиси на ПП „Републиканци за България“. При откриването на офисите бе отслужен водосвет. След церемониите се проведоха и

Новини Сливен

В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – СЛИВЕН СЕ СЪСТОЯ СИМВОЛИЧНО ПРИЕМАНЕ НА ВЛАСТТА

Областният управител на област Сливен Веселин Вълчев официално встъпи в длъжност. Той пое поста от Минчо Афузов с решение на МС от 2 февруари. В понеделник следобяд, на среща със