МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „МИРКОВИЧ“ – СЛИВЕН РАЗПОЛАГА С РЕВОЛЮЦИОНЕН УРЕД ЗА ДИАГНОСТИКА НА РАКА НА ГЪРДАТА
март 21, 2019 3736 Прегледи

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „МИРКОВИЧ“ – СЛИВЕН РАЗПОЛАГА С РЕВОЛЮЦИОНЕН УРЕД ЗА ДИАГНОСТИКА НА РАКА НА ГЪРДАТА

Днес в Медицински център „Д-р Г.В. Миркович“ в Сливен бе представен революционен уред за ранна диагностика на рак на гърдата – Braster Pro. Иновативното устройство е отскоро в България, а преди месец е започнало да работи в сливенски медицински център.

„В нашия град, както в цялата страна, случаите на рак на гърдата, особено при по-младите жени, се увеличават. Затова ранната диагностика е изключително важна. С новия уред ще помогнем на много жени“, заяви пред журналисти д-р Георги Георгиев, управител на МЦ „Миркович“.

Всяка жена, която пожелае, може да направи записване за изследване с модерния уред. Това става на телефон 0882 290 908 или на e-mail на ms.mbal@iradeum.com.

Самото изследване струва 50 лева.

Днес специалисти от Braster Pro дадоха изчерпателна информация за предимствата на новия метод за диагностика на рака на гърдата.

Какво представлява Braster Pro?

Braster Pro е медицинско устройство, което на базата на скрининговия метод използва контактна термография за откриване на температурни изменения на повърхността на гърдите. Уредът е предназначен за изследване на гърдите, в допълнение на ехографското и мамографското изследване. Иновативният апарат използва AI алгоритми, които могат да тълкуват получените по време на изследването данни. Прилага се с помощта само и единствено на професионално медицинско лице.

Защо е необходимо въвеждането на Braster Pro в ежедневната ви практика?

– Той е надежден – ефикасността е доказана в проучвания чрез наблюдение;

– Той е потвърждение на резултата от ехографското изследване;

– Безопасен е – безболезнен, неинвазивен, без облъчване;

– Може да се използва във всякаква възраст, като визуализира цялата повърхност на гърдата, а типа на тъканта на гърдата не оказва влияние върху резултата от изследването.

– Braster Pro работи също така при пациенти с гръдни импланти.

Какво трябва още да знаете за устройството?

– Размерът и структурата на гърдите не оказва влияние върху чувствителността на устройството. – Благодарение на това устройство може да се засече процес с дълбочина 2-3 мм. Именно с такъв размер е на най-малката неоплазмена лезия, засечена от апарата. Използването на Braster Pro се препоръчва при пациенки с висок риск от рак на гърдата, които могат да включват: такива със семейна анамнеза за рак на гърдата, диагностицирани с мутация на BRCA1 или BRCA2 гена, на възраст под 50 години, които не са обхванати от програми за скрининг на рак на гърдата, или такива, на които е предписана дългосрочна хормонална контрацепция.

Какви лезии могат да бъдат откривани?

Braster Pro може да открива силно васкуларизирани лезии, които са ясно свързани със злокачествени промени. Някои от лезиите, открити по време на клиничните проучвания чрез наблюдение, включват следните видове като: – дуктален карцином; – лобуларен карцином; – папиларен карцином; – възпалителен карцином; – силно васкулизиран фиброаденом, кисти с васкуларизирана обвивка, възникнали след възпалителни процеси, възпаления на гърдите и др.

Какво казва статистиката?

– Всяка една минута по света умира по една жена, болна от рак на гърдата!

– В България годишно от рак на гърдата се разболяват около 3 900 жени. За съжаление 1 400 от тях умират!

Предишна ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОДОБРИ ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНАТА
Следваща 24 МАРТ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТУБЕРКУЛОЗАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

38-ГОДИШЕН ЗАДИГНА ОХРАНИТЕЛНИТЕ КАМЕРИ НА БИЗНЕСМЕН

38-годишен мъж от Сливен, който е криминално проявен е извършил кражба на охранителните камери, поставени край дома на бизнесмен. Предприемачът е установил липсата им в понеделник сутринта. Днес от МВР

Новини Сливен

КОСТА КАРАНАШЕВ ОТКРИ КЛУБ НА ПЕНСИОНЕРА В СЕЛО ПЪДАРЕВО

Тази седмица радостно събитие събра жителите на котленското село Пъдарево., където бе открит пенсионерски клуб. Всички гости бяха посрещнати по стар български обичай с питка от кмета на селото Петър

Новини Сливен

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН – 2019 Г.

Община Сливен кани всички заинтересовани лица да вземат участие в обществено обсъждане на Концепция за интегриран туристически продукт на Община Сливен за реализацията на проект „Интегриран проект за развитие на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

16 − nine =