МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ КАЦНА В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА В СЛИВЕН
април 11, 2021 7860 Прегледи

МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ КАЦНА В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА В СЛИВЕН

 

Медицински хеликоптер на американската армия с български и щатски медици на борда кацна в неделя следобед в двора на Военна болница – Сливен. Идването на хеликоптера Блек Хоук е част от тренировъчна дейност по транспортиране на ранен военнослужещ от база „Ново село” до Военна болница – Сливен, казаха пред Sliveninfo от лечебното заведение.

Вертолетът бе чакан от линейка, която пое и транспортира „ранения” боец.

Тренировката е част от съвместно учение, което се провежда на база „Ново село”. Специално за учението от Румъния пристигнаха три американски медицински хеликоптера. В събота те само прилетяха над Военна болница – Сливен, без да извършат кацане.

Днешната тренировка бе наблюдавана от началника на Военна болница – Сливен полк. д-р Илиян Комитов, който поздрави участниците и изказа благодарност за добре свършената работа.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПЛАМЕН КРУМОВ ОТКАЗВА ДА СТАНЕ ДЕПУТАТ ЗА МЕСЕЦ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С МОЛЕБЕН И РИТУАЛ – ПОКЛОНЕНИЕ СЛИВЕН ЧЕСТВА СЪЕДИНЕНИЕТО

Молебен за здраве и добруване отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий на официална церемония в Сливен за 135-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Дядо владика напътства присъстващите.

Новини Сливен

КМЕТЪТ ПРЕДСТАВИ СВОЯ ДОКЛАД ЗА ПОДГОТОВКАТА НА ОБЩИНАТА ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2018-2019 Г.

Кметът представи своя доклад за подготовката на общината за зимен сезон 2018-2019 г. на състоялото се вчера заседание в Областна администрация – Сливен. Докладът е изготвен във връзка със заповедта

Новини Сливен

В СЛИВЕН ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗАХА 139 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МВР

139 години от създаването на МВР бяха отбелязани днес в Сливен с тържествена церемония на площад „Хаджи Димитър“. Професионалният празник на служителите на МВР , който е на 5 юли,