МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРОТЕСТИРАХА В СЛИВЕН
януари 25, 2018 3744 Прегледи

МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРОТЕСТИРАХА В СЛИВЕН

Медицински сестри от детски градини протестираха в Сливен днес малко преди сесията на общинския съвет. Те влязоха и на самата сесия.

„На 10.10.2016г бе подписан колективен трудов договор в сектор „Здравеопазване“, в който е договорено работните заплати на медицинските специалисти на детско и училищно здравеопазване на бъдат 700 лева. Ето защо уважаеми дами и господа общински съветници настояваме за вашето съдействие  за изпълнение на договореностите, за да не се стигне дотам яслите и детските градини да останат затворени“, се казва в декларацията на протестиращите.

„Ние даваме цялата сума, която изпраща държавата, чиито ангажимент е финансирането на детското и училищно здравеопазване. Предвиждаме нарастване на заплатите с 5 %“, заяви от трибуната на общинския съвет кметът на Сливен Стефан Радев.

 

 

Предишна В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА КНИЖНАТА ПРОДУКЦИЯ НА СЛИВЕНСКИТЕ АВТОРИ ЗА 2017г.
Следваща ДОМАКИН НАНЕСЕ ПОБОЙ НА СВОЙ ГОСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„В и К“ – СЛИВЕН ИЗПЪЛНЯВА ВАЖНИ ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ В ОБЩИНИТЕ ТВЪРДИЦА И КОТЕЛ

„В и К“ – Сливен решава сериозни проблеми на водоснабдяването в общините Твърдица и Котел, в изпълнение на проекти и обекти от инвестиционната  програма на дружеството за населените места под

Новини Сливен

СЪМНЕНИЯ ЗА ПАЛЕЖ, ИЗГОРЯХА КОМБАЙН И АВТОМОБИЛ

Комбайн и лекотоварен автомобил изгоряха почти напълно в нощта срещу понеделник. Драмата се разигра в сливенското село Блатец. Местните хора говорят, че някой умишлено е подпалил скъпата техника. Пожарът пламна

Новини Сливен

ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗАЛИЧИ ТРИМА КАНДИДАТИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ АБВ

Общинската избирателна комисия в Сливен заличи трима от кандидатите за общински съветници на партия АБВ. Сред тях е бизнесменът Христо Ангелов, който има зад гърба си един мандат като съветник.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

six + 6 =