МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ЩЕ ПУСКАТ СИНИ БАЛОНИ НА ВТОРИЯ СИ ПРОТЕСТ В СЛИВЕН
18.03.2019 1923 Прегледи

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ЩЕ ПУСКАТ СИНИ БАЛОНИ НА ВТОРИЯ СИ ПРОТЕСТ В СЛИВЕН

Протест на медицинските сестри  ще се състои в Сливен на 21 март. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Надежда Маргенова, един от организаторите на събитието.

Протестът е насрочен за 15.00 часа пред сградата на Община Сливен. Вече е получено разрешение, заявени са 100 участници. „Надяваме се да съберем повече хора, не само медицински работници, но и хора,които ни подкрепят“, заяви Маргенова.

На митинга ще бъдат прочетени декларация с исканията на медицинските работници, както и декларации от подкрепящи ги пациентски организации.

В небето над Сливен ще бъдат пуснати сини балони, като символ на медицинските сестри, напуснали системата  или страната.

Това е втори протест на медицинските специалисти в Сливен. Исканията им остават същите – достойно заплащане и подобряване условията на труд.

Идеята в Сливен да има палатков лагер няма да се реализира, заради натоварения график на медицинските сестри, много от които работят на две места, посочи Маргенова и допълни, че специалисти от Сливен ще се присъединят към своите колеги в палатковия лагер в столицата.

Специалистите по здравни грижи настояват за еднакви стартови възнаграждения, в размер на две минимални работни заплати, почасово заплащане на нощния труд, допълнително възнаграждение за работата в спешно или интензивно отделението и добавяне на клас за прослужено време в размер на 1.2 % годишно. Сестрите се обявяват още за отпадане на търговския статут на болниците, за връщането на медицинските стандарти, както и за промяна в категорията труд и възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика. В декларацията, изпратена и до премиера Бойко Борисов,  се настоява също Колективният трудов договор да е задължителен за всички структури в системата, а не да има пожелателен характер.

 

focus-radio.net

 

Предишна СЛИВЕН ЧАКА 900 УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФИНАЛИТЕ НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ - 2019
Следваща ДИМИТЪР МИТЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА ДУШИ СА В БОЛНИЦА СЛЕД КАТАСТРОФАТА НА БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“

Двама души са в болница след катастрофата станала малко преди 11 часа на бул. „Банско шосе“ в Сливен. Това съобщиха пред Sliveninfo източници от полицията. Сблъсъкът е станал между малък

Новини Сливен

ЖИТЕЛИ НА ПЕТ ОБЛАСТИ НАМИРАТ ПОМОЩ В ОТДЕЛЕНИЕТО ПО КОЖНИ БОЛЕСТИ В СЛИВЕН

Уникална за града апаратура за фотолечение помага на пациенти с псориазис, прекаран COVID обостря заболяването Отделението по кожни и венерически болести в областната болница „Д-р Иван Селимински“ е притегателен център

Новини Сливен

ЗАНИНИ ОТ СЛИВЕН

Той се казва Николай Колев, но всичко го знаят като Занини от Сливен. Днешният пенсионер някога е бил републикански шампион по автомобилизъм. От там идва и прякорът му – Занини,

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nine − nine =