МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ЩЕ ПУСКАТ СИНИ БАЛОНИ НА ВТОРИЯ СИ ПРОТЕСТ В СЛИВЕН
март 18, 2019 1780 Прегледи

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ЩЕ ПУСКАТ СИНИ БАЛОНИ НА ВТОРИЯ СИ ПРОТЕСТ В СЛИВЕН

Протест на медицинските сестри  ще се състои в Сливен на 21 март. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Надежда Маргенова, един от организаторите на събитието.

Протестът е насрочен за 15.00 часа пред сградата на Община Сливен. Вече е получено разрешение, заявени са 100 участници. „Надяваме се да съберем повече хора, не само медицински работници, но и хора,които ни подкрепят“, заяви Маргенова.

На митинга ще бъдат прочетени декларация с исканията на медицинските работници, както и декларации от подкрепящи ги пациентски организации.

В небето над Сливен ще бъдат пуснати сини балони, като символ на медицинските сестри, напуснали системата  или страната.

Това е втори протест на медицинските специалисти в Сливен. Исканията им остават същите – достойно заплащане и подобряване условията на труд.

Идеята в Сливен да има палатков лагер няма да се реализира, заради натоварения график на медицинските сестри, много от които работят на две места, посочи Маргенова и допълни, че специалисти от Сливен ще се присъединят към своите колеги в палатковия лагер в столицата.

Специалистите по здравни грижи настояват за еднакви стартови възнаграждения, в размер на две минимални работни заплати, почасово заплащане на нощния труд, допълнително възнаграждение за работата в спешно или интензивно отделението и добавяне на клас за прослужено време в размер на 1.2 % годишно. Сестрите се обявяват още за отпадане на търговския статут на болниците, за връщането на медицинските стандарти, както и за промяна в категорията труд и възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика. В декларацията, изпратена и до премиера Бойко Борисов,  се настоява също Колективният трудов договор да е задължителен за всички структури в системата, а не да има пожелателен характер.

 

focus-radio.net

 

Предишна СЛИВЕН ЧАКА 900 УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФИНАЛИТЕ НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ - 2019
Следваща ДИМИТЪР МИТЕВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

7 ЗАДЪРЖАНИ В ХОДА НА 24-ЧАСОВА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ ПРОТИВ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО

Акцията е проведена на територията на ОДМВР-Сливен по разпореждане на старши комисар Димитър Величков В рамките на 24 часа на 29 и 30 октомври е осъществена операция по установяване на

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ОТВАРЯ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ПРОЕКТ „ТОПЪЛ ОБЯД“

Община Котел уведомява всички заинтересовани лица, че отваря процедурата за прием на заявления за включване в проект „Топъл обяд“ на територията на община Котел. Проектът се финансира от Програма за

Новини Сливен

В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА” ЗАВЪРШИ ЛЯТНАТА ЗАНИМАЛНЯ ЗА ДЕЦА

Завърши станалата вече традиционна лятна детска занималня в Библиотека „Зора”. В периода от 15 юни до 7 август 2020 година децата на Сливен имаха възможност да я посещават напълно безплатно

3 коментара

  1. navigate to this website
    април 28, 11:51

    … [Trackback]

    […] Here you will find 74339 additional Info to that Topic: sliveninfo.bg/медицинските-сестри-ще-пускат-сини-ба/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you will find 45384 additional Information on that Topic: sliveninfo.bg/медицинските-сестри-ще-пускат-сини-ба/ […]

Остави коментар

9 + 1 =