МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН ЗАПОЧВАТ ЕФЕКТИВЕН ПРОТЕСТ НА 1 ЮЛИ
юни 27, 2019 1027 Прегледи

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН ЗАПОЧВАТ ЕФЕКТИВЕН ПРОТЕСТ НА 1 ЮЛИ

Към предупредителна ефективна стачка преминават медицинските сестри в Сливен. Това обяви за Дарик радио Надежда Маргенова – председател на стачния комитет на медицинските сестри към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Престои спиране на работа за 1 час по предварителен график от 1-ви до 10 юли. От 11 юли решението е за безсрочна ефективна стачка. Ще се проведе разговор с директора на болницата за изясняване на условията за провеждане на стачката, за да не се застрашава живота и здравето на пациентите….

Маргенова уточни, че исканията им не са синдикални, а са насочени към цялостна реформа на здравеопазването и болниците на не са търговски дружества.

Протестът в Сливен е част от Националния, като към момента се прави мексиканска вълна и  всеки се включва според възможностите.

В два дни, въпреки дъждовното време,  те събират подписка от граждани за подкрепа на исканията им за промяна в здравеопазването.

Около 150 медицински сестри от всички 300-та, работещи в  МБАЛ „Д-р Иван Селимински“,  са подкрепили протеста. Записването продължава, увери Маргенова, но сподели, че колегите им  от останалите здравни заведения в  Сливен остават безучастни и заемат позиция на наблюдатели..

 

darikradio.bg

Предишна РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН И ИК”ХЕРМЕС” ПРЕДСТАВЯТ РОМАНА „ЧУДОВИЩЕТО” НА ВЛАДИМИР ЗАРЕВ
Следваща МЛАДИТЕ ФУТБОЛИСТИ ОТ ФК "СИНИТЕ КАМЪНИ" - СЛИВЕН СТАНАХА ШАМПИОНИ НА ШАМПИОНИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕОРГИЙ АБРААМЯН ВЛИЗА В ЛИСТАТА НА КОАЛИЦИЯ „ЗАЕДНО ЗА СЛИВЕН“ КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АРМЕНСКАТА ОБЩНОСТ

Известният IT – специалист Георгий Абраамян влиза в коалиция „Заедно за Сливен“, чиито председател е бизнесменът Сaркис Шаклиян. Абрамян беше IT – специалист в Община Сливен. Той поддържаше сайта на

Новини Сливен

МЛАДЕЖКИ ДОМ – СЛИВЕН Е ПАРТНЬОР ПО ПРОЕКТ, ПОДКРЕПЯЩ БЕЗРАБОТНИ

Младежки дом – Сливен е партньор по проект «Интерактивни обучения и подкрепа за повишаване на компетенциите за самостоятелна заетост» на Българска мениджмънт ассоциация по ОП «Развитие на човешките ресурси» 2014-2020

Новини Сливен

НА ЙОРДАНОВДЕН ЩЕ ИМА КУРБАН В ЦЪРКВАТА „СВЕТИ ДИМИТЪР“

На светлия празник Богоявление (6 януари) от 12.00 часа, Църковното настоятелство при катедралния храм „Св.вмчк. Димитрий“, гр.Сливен ще раздаде на всички християни благословен обяд (курбан). Приканва се всеки един да

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

10 + 14 =