МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН ЗАПОЧВАТ ЕФЕКТИВЕН ПРОТЕСТ НА 1 ЮЛИ
юни 27, 2019 1131 Прегледи

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН ЗАПОЧВАТ ЕФЕКТИВЕН ПРОТЕСТ НА 1 ЮЛИ

Към предупредителна ефективна стачка преминават медицинските сестри в Сливен. Това обяви за Дарик радио Надежда Маргенова – председател на стачния комитет на медицинските сестри към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Престои спиране на работа за 1 час по предварителен график от 1-ви до 10 юли. От 11 юли решението е за безсрочна ефективна стачка. Ще се проведе разговор с директора на болницата за изясняване на условията за провеждане на стачката, за да не се застрашава живота и здравето на пациентите….

Маргенова уточни, че исканията им не са синдикални, а са насочени към цялостна реформа на здравеопазването и болниците на не са търговски дружества.

Протестът в Сливен е част от Националния, като към момента се прави мексиканска вълна и  всеки се включва според възможностите.

В два дни, въпреки дъждовното време,  те събират подписка от граждани за подкрепа на исканията им за промяна в здравеопазването.

Около 150 медицински сестри от всички 300-та, работещи в  МБАЛ „Д-р Иван Селимински“,  са подкрепили протеста. Записването продължава, увери Маргенова, но сподели, че колегите им  от останалите здравни заведения в  Сливен остават безучастни и заемат позиция на наблюдатели..

 

darikradio.bg

Предишна РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН И ИК”ХЕРМЕС” ПРЕДСТАВЯТ РОМАНА „ЧУДОВИЩЕТО” НА ВЛАДИМИР ЗАРЕВ
Следваща МЛАДИТЕ ФУТБОЛИСТИ ОТ ФК "СИНИТЕ КАМЪНИ" - СЛИВЕН СТАНАХА ШАМПИОНИ НА ШАМПИОНИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАБРАНА ЗА ПАЛЕНЕ НА ГУМИ НА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ

Забранява се паленето на огън на обществени места, без предварително съгласуване или разрешение от компетентните органи. Това гласи заповед на кмета, издадена на основание Наредбата за управление на отпадъците на

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА В ОБЩИНАТА

Мерките за безопасност на движението, като превенция срещу възникването на пътнотранспортни произшествия и засиленият контрол бяха сред темите на  извънредното заседание на Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Директор инструктира друг директор по телефона как да смени цветовата настройка на монитора: – Сега натисни ОК! – Натиснах го. А! Иска да рестартира. Да се съглася ли? – Не

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

8 + 10 =