МЕДВЕН НАСТРЪХНА СРЕЩУ ИДЕЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ

МЕДВЕН НАСТРЪХНА СРЕЩУ ИДЕЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ

Село Медвен настръхна срещу идеята за концесия за добив на инертни материали.

На 12 декември е насрочено публично обсъждане на намерение за Добив на скално – облицовъчни материали от находище „Полето“.

„Няма жител на нашето село, който да подкрепя искането за концесия. Всички сме против. Това ще унищожи туризма, чистия въздух и ще изгони гостите на нашето прекрасно село“, заяви пред Sliveninfo Кънчо Дънеков, кмет на село Медвен.

„Фирмата, която иска концесията е от Ивайловград. Преди 2-3 години тя направи опит, но неуспешен. Още тогава пратихме подписка до всички институции, че сме против. Всички жители на Медвен се подписаха, но заедно с тях и много други, които са родени или свързани с нашето село, но живеят на други места – общо 1000 души. Категорични сме, че няма да позволим да ни се унищожи селото“, заяви кметът.

В родното село на Захари Стоянов през зимата постоянно живеят 120 души. Лятото обаче населението става между 300 – 500 души. В Медвен има три хотела и 12 къщи за гости.

„Дочух, че ОВОС-ът бил положителен, което силно ме изненадва. Считам, че туризмът трябва да се подкрепя и не би следвало да се разреши концесията“, заяви пред Sliveninfo Христина Чолакова, председател на общинския съвет в Котел.

Предишна ОТ 18 ЧАСА ДНЕС Е БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ВЕЧЕР "МИЛО СЪРЦЕ"
Следваща ДРОГИРАН ШОФЬОР Е ЗАДЪРЖАН ЗА 24 ЧАСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

БОЖАНА АПОСТОЛОВА Е НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“ ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС

Днес, 8.05.2018г., на специална пресконференция в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен , членовете на журито за определяне на Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване за 2018г. – Луизина

Новини Сливен 0 коментара

ЖЕНА ОТ НОВА ЗАГОРА НАМЕРИ И ВЪРНА ЗАБРАВЕНА ЧАНТА С 3 000 ЕВРО И ЗЛАТНИ НАКИТИ

Случката се е разиграла  в петък следобед в центъра на град Нова Загора. 43-годишна жена е забравила дамската си чанта със сумата от 3000 евро и златни накити на детска

Новини Сливен 0 коментара

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на аварийни ремонти на 13.12.2017 г. (сряда) до 14.00 ч. е прекъснато водоподаването в кв.“Стоян Заимов“. При възможност водоподаването ще

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × three =