МЕДВЕН НАСТРЪХНА СРЕЩУ ИДЕЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ

МЕДВЕН НАСТРЪХНА СРЕЩУ ИДЕЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ

Село Медвен настръхна срещу идеята за концесия за добив на инертни материали.

На 12 декември е насрочено публично обсъждане на намерение за Добив на скално – облицовъчни материали от находище „Полето“.

„Няма жител на нашето село, който да подкрепя искането за концесия. Всички сме против. Това ще унищожи туризма, чистия въздух и ще изгони гостите на нашето прекрасно село“, заяви пред Sliveninfo Кънчо Дънеков, кмет на село Медвен.

„Фирмата, която иска концесията е от Ивайловград. Преди 2-3 години тя направи опит, но неуспешен. Още тогава пратихме подписка до всички институции, че сме против. Всички жители на Медвен се подписаха, но заедно с тях и много други, които са родени или свързани с нашето село, но живеят на други места – общо 1000 души. Категорични сме, че няма да позволим да ни се унищожи селото“, заяви кметът.

В родното село на Захари Стоянов през зимата постоянно живеят 120 души. Лятото обаче населението става между 300 – 500 души. В Медвен има три хотела и 12 къщи за гости.

„Дочух, че ОВОС-ът бил положителен, което силно ме изненадва. Считам, че туризмът трябва да се подкрепя и не би следвало да се разреши концесията“, заяви пред Sliveninfo Христина Чолакова, председател на общинския съвет в Котел.

Предишна ОТ 18 ЧАСА ДНЕС Е БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ВЕЧЕР "МИЛО СЪРЦЕ"
Следваща ДРОГИРАН ШОФЬОР Е ЗАДЪРЖАН ЗА 24 ЧАСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

АПАШИ ЗАДИГНАХА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ МАГАЗИН В ЯБЛАНОВО

Криминалисти на РУ-Котел работят по кражба от хранителен магазин в село Ябланово. Сигналът е подаден на 2 декември от собственичката на магазина. През нощта на 1 срещу 2 декември неизвестен

Новини Сливен 0 коментара

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В РАБОТНА СРЕЩА С РУМЯНА БЪЧВАРОВА И МЛАДЕН МАРИНОВ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски участва в двудневна работна среща с началника на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Срещата се проведе в

Новини Сливен 0 коментара

УЧЕНИК ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ В КВАЛИФИКАЦИЯТА НА ТАЙЛАНДСКАТА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА

Денис Николаев Сираков , ученик от НУ „Васил Левски” – Сливен,  спечели златен медал  в квалификацията на TIMO (Тайландска международна олимпиада). 200 ученици от България участват в квалификацията на TIMO.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 × 2 =