МЕДВЕН НАСТРЪХНА СРЕЩУ ИДЕЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ

МЕДВЕН НАСТРЪХНА СРЕЩУ ИДЕЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ

Село Медвен настръхна срещу идеята за концесия за добив на инертни материали.

На 12 декември е насрочено публично обсъждане на намерение за Добив на скално – облицовъчни материали от находище „Полето“.

„Няма жител на нашето село, който да подкрепя искането за концесия. Всички сме против. Това ще унищожи туризма, чистия въздух и ще изгони гостите на нашето прекрасно село“, заяви пред Sliveninfo Кънчо Дънеков, кмет на село Медвен.

„Фирмата, която иска концесията е от Ивайловград. Преди 2-3 години тя направи опит, но неуспешен. Още тогава пратихме подписка до всички институции, че сме против. Всички жители на Медвен се подписаха, но заедно с тях и много други, които са родени или свързани с нашето село, но живеят на други места – общо 1000 души. Категорични сме, че няма да позволим да ни се унищожи селото“, заяви кметът.

В родното село на Захари Стоянов през зимата постоянно живеят 120 души. Лятото обаче населението става между 300 – 500 души. В Медвен има три хотела и 12 къщи за гости.

„Дочух, че ОВОС-ът бил положителен, което силно ме изненадва. Считам, че туризмът трябва да се подкрепя и не би следвало да се разреши концесията“, заяви пред Sliveninfo Христина Чолакова, председател на общинския съвет в Котел.

Предишна ОТ 18 ЧАСА ДНЕС Е БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ВЕЧЕР "МИЛО СЪРЦЕ"
Следваща ДРОГИРАН ШОФЬОР Е ЗАДЪРЖАН ЗА 24 ЧАСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

35-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ШОФИРА СЛЕД УПОТРЕБА НА ДРОГА

Полицейски служители на РУ-Сливен са хванали 35-годишна жена да управлява лек автомобил „Форд“ след употреба на наркотични вещества. Тя е спряна на 17 август, около 12,40 часа, на булевард „Бр.Миладинови“

Новини Сливен 0 коментара

С ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 140-ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

С тържествен концерт Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен отбеляза 140-годишнината от създаването си. Директорът на гимназията Мариана Милева поздрави всички бивши и настоящи учители и ученици на най

Новини Сливен 0 коментара

МОМЧЕТАТА ОТ „СЛИВЕН БАСКЕТ“ СПЕЧЕЛИХА ДВЕ ПОБЕДИ В ЕДИН ДЕН

Състезателите от отбора на „Сливен баскет“ донесоха двойна радост за своите привърженици. В неделя те постигнаха две поредни победи. Преди обяд нашите баскетболисти разгромиха „Розова долина“ – Казанлък с 84:42

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

18 − 16 =