МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ИМА ПЛАН ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЛЕГЛАТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ЗАРАЗА С COVID-19
март 9, 2020 986 Прегледи

МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ИМА ПЛАН ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЛЕГЛАТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ЗАРАЗА С COVID-19

Болницата има изработен план за увеличаване на възможностите за хоспитализация на пациенти с коронавирус. Това заяви изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен д-р Васислав Петров след заседание на Общинския кризисен щаб, който се сформира днес от кмета Стефан Радев. Отделението по инфекциозни болести е оборудвано с всички необходими средства и са взети мерки, защото то ще поеме първия удар от евентуална зараза от COVID-19 в областта.

На следващ етап, ако местата в инфекциозно не достигат, се предвижда извеждане на пациентите от сектора по фтизиатрия,  където да се настаняват болни от новия вирус. „Тъй като ситуацията е динамична, ако с тази мярка леглата не достигнат, ще се преструктурира и Отделението по кожни болести, чиято сграда позволява  пациентите да бъдат изолирани от болницата“, каза д-р Петров.

Той съобщи още, че двама пациенти – мъж и жена, са хоспитализирани тази сутрин в Инфекциозното отделение. Те са пътували от Италия и мъжът е със симптоми на вирусно заболяване.

„Въпреки, че няма симптоми, жената също е приета в болницата и изолирана. Ще бъдат пратени проби за изследване и ще ги изолираме за определения срок на карантината“, допълни той.

Засега сливенската областна болница има предпазни материали, но се надява тя да бъде включена в преразпределението на предпазни облекла и маски от Министерството на здравеопазването, които се чакат да бъдат доставени от Турция.

От директора на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова стана ясно, че наблюдаваните за признаци на коронавирус в областта са 53-ма души. Информация за тях е получена от органите, упражняващи държавен здравен контрол по границата и осем нови, които се обработват. С помощта на всички общини от област Сливен и органите на МВР се издирват хора, които са пътували до рискова държава, за да останат под карантина и да бъдат наблюдавани. Линейките, които ще обслужват такива пациенти, са от Центъра за спешна медицинска помощ.

 

Предишна ОБЩИНСКИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ В СЛИВЕН ПРИЕ МАЩАБНИ МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19
Следваща ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ В ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ ППМГ ЗАЛЕСИХА ГРАДИНКАТА ПРЕД ГИМНАЗИЯТА

Ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“ засадиха 23 туи и 1 магнолия в градинката пред гимназията в края на тази седмица. Акцията по засаждането бе осъществена със съдействието на Държавно горско

Новини Сливен

КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗВА 197-АТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ

С двудневна културна програма Котел тържествено ще отбележи 197-ата годишнина от рождението на Георги Раковски. Програмата започва на 13 април /петък/ от 11 часа с инициативата „Час по родолюбие със

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ С НОВИ ТРИ ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 НА ОБЩА СТОЙНОСТ 2,9 МИЛИОНА ЛЕВА С ДДС

  Община Котел кандидатства за безвъзмездно финансиране с три проектни предложения по Мярка 7 – „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването