МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ИМА ПЛАН ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЛЕГЛАТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ЗАРАЗА С COVID-19
март 9, 2020 1168 Прегледи

МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ИМА ПЛАН ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЛЕГЛАТА ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ЗАРАЗА С COVID-19

Болницата има изработен план за увеличаване на възможностите за хоспитализация на пациенти с коронавирус. Това заяви изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен д-р Васислав Петров след заседание на Общинския кризисен щаб, който се сформира днес от кмета Стефан Радев. Отделението по инфекциозни болести е оборудвано с всички необходими средства и са взети мерки, защото то ще поеме първия удар от евентуална зараза от COVID-19 в областта.

На следващ етап, ако местата в инфекциозно не достигат, се предвижда извеждане на пациентите от сектора по фтизиатрия,  където да се настаняват болни от новия вирус. „Тъй като ситуацията е динамична, ако с тази мярка леглата не достигнат, ще се преструктурира и Отделението по кожни болести, чиято сграда позволява  пациентите да бъдат изолирани от болницата“, каза д-р Петров.

Той съобщи още, че двама пациенти – мъж и жена, са хоспитализирани тази сутрин в Инфекциозното отделение. Те са пътували от Италия и мъжът е със симптоми на вирусно заболяване.

„Въпреки, че няма симптоми, жената също е приета в болницата и изолирана. Ще бъдат пратени проби за изследване и ще ги изолираме за определения срок на карантината“, допълни той.

Засега сливенската областна болница има предпазни материали, но се надява тя да бъде включена в преразпределението на предпазни облекла и маски от Министерството на здравеопазването, които се чакат да бъдат доставени от Турция.

От директора на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова стана ясно, че наблюдаваните за признаци на коронавирус в областта са 53-ма души. Информация за тях е получена от органите, упражняващи държавен здравен контрол по границата и осем нови, които се обработват. С помощта на всички общини от област Сливен и органите на МВР се издирват хора, които са пътували до рискова държава, за да останат под карантина и да бъдат наблюдавани. Линейките, които ще обслужват такива пациенти, са от Центъра за спешна медицинска помощ.

 

Предишна ОБЩИНСКИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ В СЛИВЕН ПРИЕ МАЩАБНИ МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19
Следваща ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ В ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ СИ ПРОФИЛ С ДВА НОВИ ПРОДУКТА, НАСОЧЕНИ КЪМ ПОТЕНЦИАЛНИ ИНВЕСТИТОРИ

Два нови информационни проекта, свързани с инвестиционната визия на Община Сливен, бяха представени днес на брифинг на кмета Стефан Радев. Те отговарят на въпроса „Защо регион Сливен е привлекателна дестинация

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: РАБОТИМ В ПОСОКА ДА НЯМА ВОДЕН РЕЖИМ В СЛИВЕН

Общо с около 11-12 млн. куб. м. вода разполага в момента язовир „Асеновец“, който водоснабдява Сливен, коментира пред журналисти темата за сушата кметът Стефан Радев.„Може би това е най-сухата година

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 25.06.2020г.(Четвъртък) от 09.45 ч. до 14.30ч. е прекъснато водоподаването на кв.“Българка“. При възможност водоснабдяването