МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С МОДЕРЕН АПАРАТ ЗА ИНВАЗИВНА КАРДИОЛОГИЯ
март 15, 2023 1158 Прегледи

МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С МОДЕРЕН АПАРАТ ЗА ИНВАЗИВНА КАРДИОЛОГИЯ

Първата коронарна ангиография на пациент с исхемична болест на сърцето беше извършена в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен на 14 март 2023 г. Това стана възможно, след като болницата закупи модерен ангиограф, който е най-нова и съвременна разработка на световно известна фирма и има много големи възможности. Ангиографът извършва прецизни инвазивни изследвания на кръвоносните съдове.

С въвеждането на апаратурата Отделението по кардиология в болницата вече предлага на всички жители на Сливен и областта висококачествено кардиологично лечение и диагностика в сферата на най-сериозните и животозастрашаващи заболявания – миокарден инфаркт, стенози на каротидните артерии, които са причина за инсулти, както и лечение на стенози и запушвания на артерии на долните крайници, които са свързани с ампутация и инвалидизация на пациентите.

В интензивния коронарен сектор на кардиологичното отделение са разположени шест стационарни легла, които също оборудвани с всички удобства за пациентите и нужди за лечението, както и система за дистанционно наблюдение на тежко болни пациенти.
Отделението разполага и с модерна техника за функционална диагностика – четири ехокардиографски апарата с трансезофагеална

ехокардиография и възможност да провеждане на стрес-тестове.
С модерния апарат работят двама инвазивни кардиолози с дългогодишен опит в своята сфера. Това са д-р И. Самра и д-р Игор Коцевски. Двамата са категорични, че апаратурата е най-добрата в региона и дава нови възможности за спасяване на човешки животи.

 

Предишна КОИ ИЗСЛЕДВАНИЯ СА НАЙ-ВАЖНИ ЗА ВАС? ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В АНКЕТАТА НА ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА"
Следваща ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС - СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА КОНКУРС НА ТЕМА "ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ ТЕЦ – СЛИВЕН

Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че ще бъде спряно топлоподаването от 09:00 ч. до 20:00 часа на 15.02.2019 г. към д-р К. Стоилов 1 от 09:00 ч.

Новини Сливен

64-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е В АРЕСТА ЗА КАРАНЕ В ПИЯНО СЪСТОЯНИЕ

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 1 ноември, на булевард „Ген. Скобелев“ е спрян за проверка лек автомобил „Форд Ескорт“, управляван

Новини Сливен

ЛИКВИДАТОРЪТ НА КОЖНИЯ ЦЕНТЪР УВАЖИ СЪВЕТНИЦИТЕ И ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗХОДИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО

Адвокат Станимир Комбалов, който е ликвидатор на кожния център в Сливен, уважи поканата на комисията по финанси към общинския съвет и даде допълнителна информация за разходите, които Община Сливен трябва