МАЯ МАНОЛОВА: СТЕФАН ПАСКОВ Е СЪРЦАТ И ОТДАДЕН ЧОВЕК, КОЙТО ЩЕ РАБОТИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА СЛИВЕН И ОБЛАСТТА
26.10.2021 1663 Прегледи

МАЯ МАНОЛОВА: СТЕФАН ПАСКОВ Е СЪРЦАТ И ОТДАДЕН ЧОВЕК, КОЙТО ЩЕ РАБОТИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

Водачът на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Стефан Пасков е човекът на „Изправи се БГ! в Сливен още от създаването на гражданската платформа. Това каза днес в Пресклуба на БТА в Сливен Мая Манолова, председател на гражданската платформа „Изправи се.БГ“,част от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Ние сме мрежа от граждански организации, от хора със каузи, хора, които милеят за България и за родните си места. Резултатите от предходните избори, които го поставиха на второ място в страната, говорят за себе си. Хората му имат доверие,както и в неговия екип. Максимално трябва да бъдат ограничени парашутистите в местните листи. Хората, които оглавяват местните листи, трябва да са от региона, да са познати, хората да могат да ги видят, да им се скарат, да искат конкретни ангажименти. Трябва да са сърцати, почтени, да горят в работата си. Стефан отговаря на всички тези очаквания“, катогорична бе тя.

Пасков, който е втори мандат общински съветник, посочи, че основният проблем в Сливен са липсата на инвестиции и следствието от това – ниско заплащане и бедност. Той заяви амбиция гласовете за коалицията в област Сливен да са най-много, подобрявайки резултата от предходните избори през юли, когато са се наредили на второ място след Кюстендил.  Според него Мая Манолова е единственият политик, който на практика изпълнява социалните си обещания. Той подкрепи искането й да се забрани временно износът на дървесина, за да се спре спекулата и да се осигурят дърва за огрев.

Ще бъдем незаобиколим фактор в парламента и препятствие срещу реставрацията на статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС, каза още Мая Манолова. Тя изтъкна, че в бъдещото народно събрание те ще подкрепят българските домакинства и малките фирми. Манолова призова хората да не вярват в социологическите проучвания, които по думите й, целят да ги обезкуражат.

От Сливен тръгва кауза за здравословно хранене в училищата и детските заведения, каза още Мая Манолова. Целта е инвестиция в здравето на децата чрез връщане на училищните столове, само здравословни продукти по възможност от местни производители. От коалицията ще предложат промени в законодателството, които регламентират храненето в училищата и детските заведения. Храненето за деца от уязвими семейства в столовете трябва да бъде безплатно, детските градини и яслите трябва да бъдат безплатни, посочи Мая Манолова.

Правителството да приложи драконовски мерки срещу спекулантите с тока и дървата за огрев, призова още Мая Манолова. Според нея необходими спешни мерки са още спирането на износа на тока, докато трае острата фаза на енергийната криза. В подготовката на бюджета за 2022 г. да се премахнат всички данъци върху тока, в това число и да се премахне ДДС върху газ, ток и парно, са сред другите предложения на коалицията.

Програмата на Мая Манолова в Сливенска област днес продължава със срещи с граждани в Сливен, Нова Загора и Шивачево.

Предишна ДИРЕКТОРЪТ НА ДГС "СТАРА РЕКА" инж. ХАЛИЛ ШАКИРОВ ЗАЛОВИ 16 МИГРАНТИ В БАЛКАНА
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ДИМИТРОВДЕН ОТ ЯНКО ЯНКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 6 АПРИЛ КОТЕЛ ЧЕСТВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

Ромите в Котел отбелязаха с концерт своя празник, който международната общност чества на 8 април. По този повод кметът на община Котел- Коста Каранашев отправи своя поздрав към ромската общност.

Новини Сливен

МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“ ПЪРВА ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В ОИК – СЛИВЕН

В Общинската избирателна комисия на Сливен постъпиха първите документи за регистрация за вота на 27 октомври. Под № 1 се вписаха кандидатите за народния вот от Местна коалиция „Движение заедно

Новини Сливен

НАД 5000 СА ИМЕНИЦИТЕ ИВАН И ИВАНКА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Православната църква днес почита паметта на Йоан Кръстител – светецът, който кръщава Христос в река Йордан. В община Сливен мъжете с името Иван са 3914. От тях в града с