23.09.2022 0 1074 Прегледи

МАЯ МАНОЛОВА ПОДКРЕПИ СТЕФАН ПАСКОВ В СЛИВЕН

Лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова подкрепи водача на партийната листа в Сливен Стефан Пасков. „Малко са бойците като Стефан Пасков, с които сме от самото начало и за които каузите – местни и национални, са основен приоритет. Мисля, че за всеки гражданин на Сливен е ясно, че изборът ни е добър, че изборът ни е перфектен, защото имаме един сърцат човек, който е готов да се бори за каузи докрай. Моята цел е нашите хора навсякъде да бъдат отдадени на каузи, какъвто е Стефан Пасков в Сливен“, заяви Мая Манолова в Пресклуба на БТА в Града под сините камъни.

В Сливен тя за първи път обяви инициативата на „Изправи се България“ за облагане с данък на всички, които получават на 200 000 лева годишно. Според нея, това вече е направено в други страни от Европейския съюз. По този начин ще има макар и минимална справедливост в кризите, в които са страната и Съюза.

Мая Манолова бе категорична, че позицията на „Изправи се България“ по отношение на ескалацията на войната в Украйна, е за незабавни мирни преговори. Според нея това ще бъде основният разлом при предстоящите избори – между партиите на войната и тези на мира.

Тя припомни, че формацията има план за излизане от кризата, основаващ се на пет стъпки – веднага след 2 октомври се предвижда вкарване на законопроект за извънредната ситуация в енергийния и водния сектор и компенсации от държавата за всички енергийно бедни. Таванът на цените на бензина и дизела – до 2.50 лв. за литър и премахване на 1 лев спекулативна надценка от търговците. Повишаване на доходите и реално преизчисление на пенсиите, спрямо осигурителен доход от 2021 г., таван на цените на 8 хранителни продукта от малката потребителска кошница, както и защита на хората от дълговото робство – закон за банките, за ЧСИ-тата, за колекторите, закон за частния фалит и др.

„Аз вярвам във всички каузи, зад които е застанала г-жа Манолова. Тя беше най-добрият омбудсман на България. Като виждам как хората я посрещат навсякъде, включително и днес в Сливен, тя продължава и в момента да бъде омбудсманът на България. Категоричен съм, че „Изправи се България“ е най-социалната партия у нас. За мен БСП участва в една голяма далавера в името на властта, като част от вече бившата Четворна коалиция. Мисля, че вече съм дорасъл за голямата политика“, каза пред журналисти Стефан Пасков.

Предишна ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНИЯТА НА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА
Следваща ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „ РУСИ КАРАБИБЕРОВ“ В НОВА ЗАГОРА ОТВОРИ ВРАТИ ЗА ТРАДИЦИОННИЯ „ЕСЕНЕН САЛОН“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ФЕДЕРАЦИЯТА НА КАРАКАЧАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ С ДАРЕНИЕ ЗА СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ В СЛИВЕН

Федерацията на културно – просветните дружества на каракачаните в България (ФКПДКБ) дари продукти от първа необходимост на социални заведения в града. Безвъзмездната помощ включва санитарни материали и консумативи, детски храни,

Новини Сливен

23 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1070 са новите случаи на коронавирус, потвърдени при направени общо 11 816 теста. Положителните проби са 9,05% от изследваните. Регистрираните с COVID-19 от началото на пандемията у нас са 228 044, показват данните в Единния информационен портал.

Новини Сливен

БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“ ПОДГОТВИ ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА ЗА ДАМЯН ДАМЯНОВ

По повод 85 години от рождението на поета Дамян Дамянов, които се навършват на 18 януари, Библиотека „Зора” подготви документална изложба. В нея са включени негови произведения, издавани  в периода