МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН
25.02.2023 1465 Прегледи

МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

Акцията е съвместна с екипи на ОДМВР-Сливен, жандармерия, горски служители, РЗИ и ОДБХ-Сливен

Иззети са наркотични вещества, тютюн и цигари без бандерол, установено е нерегламентирано присъединяване към електроперносната мрежа и други разкрити престъпления и установени нарушения в хода на специализирана операция осъществена на 24 февруари на територията на районите управления Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Операцията е в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Петър Тодоров с цел ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и малки населени места. Екипи на ОДМВР-Сливен, районните управления, Зонално жандармерийско управление- Бургас, ОДБХ и РЗИ Сливен, РДГ-Сливен, както и  ДГС –Твърдица, Нова Загора и Котел са извършили проверки на 1262 лица, 902 превозни средства, 13 пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, 20 заложни къщи, 31 автоморги, 53 търговски обекти, 71 питейни заведения и игрални зали. Образувани са 6 досъдебни производства, с полицейска мярка са задържани 19 лица, от тях 7 са обявени за общодържавно издирване с различна мярка, съставени са 39 протоколи за предупреждение по чл.64 и 65 от ЗМВР.

По време на операцията от частни адреси и лица в град Сливен са иззети 1 кг. тютюн без акцизен бандерол и около 10 гр. суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана.

Установено е нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа в частен имот, в местността „Терасите” край град Сливен. Криминалисти на РУ-Нова Загора са разкрили кражба на захранващи кабели на стойност 10 000 лева-извършителите са задържани. При проверка в частен адрес в новозагорския кв. „Шести” са намерени и иззети наркотични вещества в различни опаковки- задържани за мъж и жена. В частен имот в същия квартал са иззети около 4 кг. тютюн и 1220 цигари без акцизен бандерол.

По време на операцията са съставени 14 акта и констативни протоколи за нарушения от служители на РДГ-Сливен, РЗИ-Сливен, ОДБХ-Сливен, ДГС –Котел, Нова Загора и Твърдица.

Операциите на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Г-це, блокирали сте ме! – Възможно е… Как ви е профила? – Разкарай си колата да изляза ма! В американско религиозно семейство синът моли баща си: – Тате, купи

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: 500 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 1 до 7 юли  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от ГДНП и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.  Осъществява

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ Г-Н ЯНКО ЯНКОВ ДО МЕДИЦИТЕ И ЗДРАВНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО СЛУЧАЙ 7 АПРИЛ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В ЗДРАВНАТА СФЕРА

Уважаеми медици и здравни работници, Трудно е във време, в което стачкувате, да Ви пожелая „Честит празник!“ Исканията Ви за достойни условия на труд и достойно заплащане са напълно основателни.