МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО В СЛИВЕН И ТВЪРДИЦА
22.03.2023 1069 Прегледи

МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО В СЛИВЕН И ТВЪРДИЦА

Акцията е проведена на 21 март на територията на районните управления в Сливен и Твърдица с цел установяване на производство, разпространение и притежание на наркотични вещества. В ход на операцията са извършени множество проверки на превозни средства, лица и частни адреси.

При извършване на процесуално-следствени действия в жилището на 29-годишен мъж в град Сливен криминалистите са намерили помещения, пригодени за отглеждане и сушене на растения от рода на конопа. Иззети са засети растения и суха листна маса, които при полевия тест са реагирали на марихуана. 29-годишнияг мъж е отведен в РУ-Сливен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

При проверка в жилище, обитавано от мъж на 26 години в град Сливен, полицейските служители са намерили и иззели опаковки, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е  реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържат. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията полицейски служители са извършили проверка на лек автомобил в района на кръстовище „Петолъчка“. В автомобила са установени двама мъже на 26 и 23 години. В тях са намерени 13 броя опаковки, съдържащи суха листна маса, която при теста е дала положителен резултат за наркотично вещество. Двамата са задържани за 24 часа. По случая са образувани две досъдебни производства.

При проверка в жилището на 35-годишен мъж в град Твърдица полицейските служители са намерили и иззели пликче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Операциите по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Предишна ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ЗАЛЕСИ 36 ДЕКАРА КРАЙ ЯЗОВИР ЖРЕБЧЕВО
Следваща „ОТ СЛИВЕН ДО ВИЕНА“ В ПОСЛЕДНИЯ КОНЦЕРТ ОТ ЦИКЪЛА „МЛАДА ЕВРОПА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ СЕДМИЦАТА НА ЙОВКОВ В ЖЕРАВНА

Седмица на Йовков се проведе в с.Жеравна. Тя бе част от проекта „По стъпките на Йовков в Жеравна”, който се изпълнява от фондация „Крайница” и е финансиран по Дарителски кръг

Новини Сливен

НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ШАХ ЗА ДЕЦА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН

Сливен ще бъде домакин на Първия детски шахматен турнир „Туида“. Проявата ще се състои на 24 март, неделя. Организатори на Националния турнир са Шахматен клуб „Интелект“ и Шахматен клуб „Сините

Новини Сливен

1524 СА ИМЕНИЦИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН НА ДНЕШНИЯ ИЛИНДЕН

Българската православна църква днес почита паметта на Свети пророк Илия. Църковният празник е наречен от народа Илинден. Името Илия в община Сливен носят общо 924 мъже, като 479 от тях