МАТУРИТЕ ЩЕ СА НА 1 И 3 ЮНИ
май 5, 2020 630 Прегледи

МАТУРИТЕ ЩЕ СА НА 1 И 3 ЮНИ

Няма да се удължава учебното време за нито един от класовете. Учебната година трябва да приключи неприсъствено – в електронна среда, а учениците да се върнат за най-важните изпити – след 7-ми клас и държавните зрелостни изпити, каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

Министърът на образованието и науката дава брифинг в Министерски съвет по повод приключването на учебната година и провеждането на изпитите.

1-ви и 3-ти юни са датите на държавните зрелостни изпити.

Матурите и националното външно оценяване ще се проведат в по-големи зали, с по-малко квестори. Няма да има струпване на ученици, учители и родители, поясни още Вълчев.

Лятото ще се проведат присъствено или частично присъствено част дейностите за тези ученици, които не са били включени в електронното обучение или са били неефективно включени.

Няма да има проблем за зрелостниците, кандидатстващи във висшите училища в страната и в чужбина, увери министър Вълчев.

 

dnes.dir.bg

Предишна ОЩЕ ЕДИН МЕДИК ОТ СЛИВЕН Е ЗАРАЗЕН С COVID -19
Следваща ОТНОВО ПРИЗИВ КЪМ ТРИТЕ ДЕЦА И СЕСТРАТА НА ПАЦИЕНТ ДА ГО ПРИБЕРАТ ОТ БОЛНИЦАТА

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Изпратих на мама снимка на своята невеста. Обеща да ми купи кола, ако я върна там, където съм я намерил… Защо си толкова напрегнат, като пенсионер пред банкомат? Пенсионер в

Новини

МИНИСТЪРЪТ НА ЕКОЛОГИЯТА ВЕЩАЕ ВОДНИ БУНТОВЕ

Шокиращи данни за ВиК сектора, за язовирите и тяхното стопанисване изнесе министърът на околната среда Емил Димитров- Ревизоро. Бургас може да остане без вода, защото язовир „Камчия“ е празен, след 6 месеца

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Баща заминава в командировка. Вечерта преди заминаването той казва на трите си деца: – Искам да съчините стих, в който да казвате, какво да ви донеса от командировката. Първото хлапе: