МАСОВ ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО В СЛИВЕН
01.08.2023 1770 Прегледи

МАСОВ ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО В СЛИВЕН

Стотици жители на Сливен се включиха снощи  в масов протест в подкрепа на 18-годишната Дебора, която пострада от жестоко насилие в Града на липите. С което показаха, че Сливен е буден и гражданското общество е живо. Вчера 26-годишният насилник Георги Георгиев беше оставен за постоянно в местния арест с мярка „задържане под стража“.

Протестът в Сливен бе пред Съдебната палата, където хората изразиха съпричастност и подкрепа към семейството на момичето, несъгласие с правосъдната система в страната и чувството за безнаказаност към подобни постъпки.

Входът на съда бе облепен с плакати с надписи: „Лична отговорност на съдиите за решенията им“, „Нито една повече!“, Корумпираните съдии вън!“ и др.

Сред участниците в шествието имаше множество младежи, част от които, на годините на жертвата. Сред присъстващите имаше майки с децата си, както и мотористи, които потеглиха в шествие и блокираха за кратко движението по централен булевард в града. Хората брояха до 400 в знак на съпричастност към жертвата и шевовете по тялото ѝ, следствие на нараняванията.

В протеста снощи се включиха хора от всички възрасти и с различни професии. Сред най-активните беше Валентина Василева, която повече от година протестира на жълтите павета в столицата.

Предишна 9 ПРОФИЛАКТИЧНИ КАМПАНИИ В ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА" ПРЕЗ АВГУСТ
Следваща ЗАДЪРЖАХА МЪЖ, ПОТРОШИЛ ТАКСИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РОК ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ – НА 5 АВГУСТ НА КРЕПОСТ „ТУИДА“

Благотворителен концерт в памет на Венцислав Василев – Венци от Нова Революция и Димо от P.I.F ще се проведе този петък, 5 август, на откритата сцена на Късноантична и средновековна

Новини Сливен

НОВО ПОМЕЩЕНИЕ ЗА РЕПЕТИЦИИ ЩЕ РАДВА ДЕЦАТА ОТ МУЗИКАЛНАТА ШКОЛА НА ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ

Децата от музикалната школа на известния цигулар Георги Калайджиев ще се радват на ново помещение за репетиции. Откриването ще се състои в петък от 11 часа. Георги Калайджиев е автор

Новини Сливен

ОТКРИХА БЮСТ-ПАМЕТНИК НА ХРИСТО БОТЕВ В С. САМУИЛОВО

Пореден жест на почит към делото на Христо Ботев засвидетелстваха днес в ОУ „Христо Ботев“ в село Самуилово. На специална церемония в двора на школото беше открит бюст-паметник на поета-революционер.