МАСОВ ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО В СЛИВЕН
август 1, 2023 1493 Прегледи

МАСОВ ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО В СЛИВЕН

Стотици жители на Сливен се включиха снощи  в масов протест в подкрепа на 18-годишната Дебора, която пострада от жестоко насилие в Града на липите. С което показаха, че Сливен е буден и гражданското общество е живо. Вчера 26-годишният насилник Георги Георгиев беше оставен за постоянно в местния арест с мярка „задържане под стража“.

Протестът в Сливен бе пред Съдебната палата, където хората изразиха съпричастност и подкрепа към семейството на момичето, несъгласие с правосъдната система в страната и чувството за безнаказаност към подобни постъпки.

Входът на съда бе облепен с плакати с надписи: „Лична отговорност на съдиите за решенията им“, „Нито една повече!“, Корумпираните съдии вън!“ и др.

Сред участниците в шествието имаше множество младежи, част от които, на годините на жертвата. Сред присъстващите имаше майки с децата си, както и мотористи, които потеглиха в шествие и блокираха за кратко движението по централен булевард в града. Хората брояха до 400 в знак на съпричастност към жертвата и шевовете по тялото ѝ, следствие на нараняванията.

В протеста снощи се включиха хора от всички възрасти и с различни професии. Сред най-активните беше Валентина Василева, която повече от година протестира на жълтите павета в столицата.

Предишна 9 ПРОФИЛАКТИЧНИ КАМПАНИИ В ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА" ПРЕЗ АВГУСТ
Следваща ЗАДЪРЖАХА МЪЖ, ПОТРОШИЛ ТАКСИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ГЛАСУВАХ ЗА СИГУРНОСТ И ЗА ТОВА ДА ПРОДЪЛЖАТ ЗАПОЧНАТИТЕ ПОЛИТИКИ

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева упражни правото си на вот в I-во училище „Хаджи Мина Пашов“ в Сливен. „Днес гласувах с убеждението, че всеки трябва да упражни

Новини Сливен

388 ДОЗИ ХЕРОИН СА ОТКРИТИ В НОВА ЗАГОРА

388 дози хероин са иззети от новозагорски криминалисти при специализирана операция . Задържан е мъж на 64 години. В хода на спецакция по противодействие на наркоразпространението и международна операция „Austrocar“

Новини Сливен

ДВАМА АПАШИ СА ЗАДЪРЖАНИ В СЛИВЕН

Криминалисти от участък „Надежда“ са задържали двама мъже за кражба от частен имот. 61-годишна жена е подала сигнал на 7 януари за кражба на битова техника и ел.инструменти от дома