МАРИЯ ПАНТЕЛЕЕВА – УЧИТЕЛ ПО ПРИЗВАНИЕ
май 23, 2023 2092 Прегледи

МАРИЯ ПАНТЕЛЕЕВА – УЧИТЕЛ ПО ПРИЗВАНИЕ

Тя е учител по образование, но и по призвание. Вече 42 години Мария Пантелеева дава най-доброто от себе си за обучението и възпитанието на нашите деца. Ден преди 24 май Мария Пантелеева е на работното си място в начално училище „Васил Левски“ в центъра на Сливен.

„За мен 24 май е голям празник, чувствам се прекрасно през тези дни. Получавам много пожелания и поздравления от моите бивши и настоящи ученици“, споделя учителката.

Голямото предизвикателство пред нея днес са променящите се учебни програми. Тя не крие, че опитът и помага. Мария Пантелеева има индивидуален подход към всяко дете. Сигурно за това, винаги когато трябва да вземе нов випуск първолаци, учителката е сред най-предпочитаните от родителите.

„Децата са моето лице. За тях правя всичко. Мечтая за по-голямо доверие от страна на родителите, които трябва да са убедени, че учителят иска да даде възможно най-много знания на техните деца“, казва Мария Пантелеева. Според нея в НУ „Васил Левски“ всички учители са истински професионалисти, а в самото училище се работи по много извънкласни дейности. Възпитаниците на школото винаги са в първата тройка на външното оценяване.

Извън училище Мария Пантелеева предпочита да бъде жена, която е отдадена на семейството. Весела по природа тя обича да пътешества и да чете. От три години част от времето и задължително е отделено за нейната внучка, която е във Франция.

„ Ежедневно се чуваме по телефон или компютър, но и аз често им ходя на гости във Франция“, каза с усмивка на уста Мария Пантелеева.

 

Георги Мангинов

Предишна ЗА ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ПЪТ НЧ "Д. П. СИВКОВ - 1870", ГРАД НОВА ЗАГОРА, ВРЪЧИ ПРИЗ "ВЕСТА"
Следваща ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РИСКА ПРИ БЕДСТВИЯ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЛИЕНТ ЗАДИГНА ТЕЛЕФОНА НА ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР

Полицаи от нощния патрул на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен за няколко часа установиха и задържаха извършител на кражба. Дежурният екип получава сигнала в 00,20 часа днес и

Новини Сливен

ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ, ДИРЕКТОР НА „ЮГОИЗТОЧНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ” ДП – СЛИВЕН, ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА КУРБАН БАЙРАМ

Уважаеми съграждани и колеги мюсюлмани, Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод Вашия свещен празник – Курбан Байрам. Както и при други национални и религиозни празници, така и по време на

Новини Сливен

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В КЪЩА

На  30 ноември, около 04,30 часа в село Желю войвода е възникнал пожар в къща, собственост на 53-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано в 07,30 часа от два екипа на РСБПЗН-Сливен.