МАРИЯ БЕЛОВА: ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА РАЗНОБОЯ В ОБЩЕСТВОТО СА ПП, КОИТО ОСЪЗНАТО ПРОТИВОПОСТАВЯТ ПАРТИИТЕ В НС
януари 17, 2023 503 Прегледи

МАРИЯ БЕЛОВА: ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА РАЗНОБОЯ В ОБЩЕСТВОТО СА ПП, КОИТО ОСЪЗНАТО ПРОТИВОПОСТАВЯТ ПАРТИИТЕ В НС

Ясно е, че 48 НС си отива, това е желанието на президента от една страна връчвайки мандата на БСП, както и на Продължаваме промяната, които отново поставят червени разделителни линии. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ – Сливен Мария Белова. „Още с полагането на клетвите в началото на това Народно събрание от ПП показаха, че работят за предсрочни избори. Желанието на бившите управляващи за това беше потвърдено и при гласуването на тяхната декларация за управление в парламента, която не беше подкрепена дори от депутатите им. От Промяната се отнесоха несериозно с втория мандат, защото представиха декларация, в която липсват цели сектори, а и не е ясно кой ще я реализира“, коментира Белова.

Мария Белова припомни скандалите с Джемкорп и криптобанката Nexo, свързана с Продължаваме промяната и Демократична България. „Асен Василев и компания бяха подготвили една голяма измама с Джемкорп. Мислехме си, че това е най-голямата измама за последните години, но не знаехме за Nexo. Сега си отговаряме на въпроса защо постът за управител на БНБ беше камъчето, което обърна каруцата на управляващата четворна коалиция“, каза Белова.

Народният представител бе категорична, че ПП са създадени като политически проекта единствено, за да упражняват антиГЕРБ риториката. „Основната причина за разнобоя в обществото са Продължаваме промяната, които осъзнато противопоставят партиите в Народното събрание да не си говорят и манипулират целия процес. Ако у нас няма правителство, вината е на Продължаваме промяната“, каза още Мария Белова.

Представяйки работата на Народното събрание, начинът на гласуване по различните законопроекти и постигнати резултати, тя уточни, че въпреки краткия живот на това НС са решени част от проблемите на страната и хората, натрупани през последните две години. „В 48 НС бяха приети много важни решения касаещи сектор „Енергетика“. Миналата седмица в Комисията по енергетика гласувахме единодушно решение, с което НС забранява на правителствата – служебни или редовни, да предприемат действия в посока либерализация на пазара на бита, т.е. битовите потребители да излизат на свободния пазар и да плащат високите цени на тока до края на 2025 година.

Последното редовно правителство на ПП беше приело пълна либерализация на цената на електроенергията и излизане на свободния пазар, което заради инфлацията щеше да доведе до невъзможност на хората да плащат сметките си за ток“, припомни Белова. Тя каза още, че по предложение на ГЕРБ е приет устойчив механизъм за адекватна компенсация на високите цени на горивата, тъй като те са един от двигателите на инфлацията в страната. „Около 2 милиарда лева от свръхпечалбите на Лукойл ще влязат за година в държавния фонд за енергийна сигурност. Компенсациите ще се определят ежемесечно, а помощта към потребителите ще бъде таргетирана. Тоест хората с ниски доходи ще получат реална подкрепа“, каза още Мария Белова. Като изключително важно решение тя определи предложението МС да работи за изменение на Плана за възстановяване и устойчивост, да се запазят ТЕЦ-овете, които са изключително важни за страната и хората. Народният представител изрази надежда служебното правителство максимално скоро да предприеме стъпки пред ЕК за промяна на ПВУ в направленията, които са му възложени.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: ДНЕС ИМАМЕ ДЪЛГ ПРЕД ВСИЧКИ, КОИТО ПОСВЕТИХА И ОТДАДОХА ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА СЛИВЕН
Следваща ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕБАТ МОЖЕМ ДА ВОДИМ С ВСЕКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕРВЕНИ ЕМОЦИИ НА MAXXX В СЛИВЕН

Кой сега ще излезе да се бори с мен? Този въпрос на общинската конференция на БСП в Сливен бе зададен от полковника от резерва Янко Янков, известен още като Рейнджъра.

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР НА СЕАТ Е ХВАНАТ КЪСНО СНОЩИ В СЛИВЕН

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила. На 09 юли, в 23,50 часа, на бул.“Г.Данчев“ е спрян за проверка лек

Новини Сливен

АБИТУРИЕНТИТЕ ПОЛУЧИХА ЛИЧНИ КОЛЕДНИ ПОЖЕЛАНИЯ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

По Игнажден, 19 декември,кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев и началник отдел „Образование, младежки дейност, спорт, здравеопазване и социална политика“ Соня Петрова посетиха