МАРИЯ БЕЛОВА: ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ РАБОТИХМЕ ЗА ХОРАТА
март 25, 2021 513 Прегледи

МАРИЯ БЕЛОВА: ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ РАБОТИХМЕ ЗА ХОРАТА

Приключи мандатът на 44-то Народно събрание. В този мандат Комисията по земеделието и храните е провела 102 заседания и са разгледани 85 законопроекта, заяви нейният председател Мария Белова.

„За мен беше чест да бъда председател на Комисията по земеделието и храните в този парламент. Водени от основната цел да сме полезни на земеделската общност в България, работихме с грижа за хората, които обработват българската земя, произвеждат храната ни и създават поминък във всяко кътче на родината“, каза Белова която е и кандидат за народен представител от ГЕРБ/СДС.

В рамките на това Народно събрание бяха приети и променени редица закони, които синхронизират българското законодателство с европейските правни норми. Приети са изцяло нови Закони за храните и за маслодайната роза. Направени са съществени законодателни промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, Закона за защита на потребителите, Закона за водите и други.

Тя обобщи, че за изминалите четири години общата стойност на договорираните за област Сливен 600 частни и общински проекта са на стойност 63 млн. лева.

По ПРСР са предоставени 14 милиона лева за ремонт, рехабилитация и нови пътища, и водопреносни мрежи. Близо два милиона са за обновяване на училища. Над 650 хиляди бяха дадени за културни дейности, подпомагани по програмата, в Котел и Нова Загора. С 635 000 лева е повишена енергийната ефективност в Котел.

„Помогнахме и на земеделските производители в областта с 390 милиона лева. Това доведе до положителна заетост в сектора и увеличение на площите със селскостопанско предназначение. Използваната земеделска площ се увеличава, а същото можем да кажем и за постоянно затревените площи, обработваемата земя и трайните насаждения“, допълни Мария Белова.

Кандидатът за народен представител заяви още, че политиките в сектор “Земеделие” са успешни за цялата страна.

„Запазваме и водещите си позиции като един от основните износители от ЕС на редица селскостопански продукти – слънчоглед, лавандулово масло, слънчогледово масло, пчелен мед, пшеница, царевица, а за някои продукти и в световен мащаб – консервирани череши, слънчоглед и слънчогледово олио“, каза още Белова. Инвестиционните проекти в сектор „Земеделие“ пък имат измерението на сключени договори за близо 1.3 млрд. лв.

Целите в програмата на ГЕРБ/СДС в областта на „Земеделието“ за следващите четири години са развитие на екологосъобразно селско стопанство, постигане на модернизиран и устойчив селскостопански сектор, справедливи и стабилни доходи от селско стопанство, както и увеличено предлагане на български храни и продукти.

„В сектор “Земеделие” ще работим още за насърчаване на производството на български земеделски продукти – планински продукти, продукти със защитено географско указание и защитено наименование на произход, на храни с традиционно специфичен характер, биологично производство и преработка“, допълни Белова, която е втора в листата под номер 28 за Сливен. Тя изрази увереност, че и в следващия Парламент ще се работи екипно и ще се надгради постигнатото дотук.

 

Предишна ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОДОБРИ ОБЛЕКЧЕНИЯТА ЗА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ И СПИРАНЕТО НА СИНЯТА ЗОНА ДО КРАЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ ЛОКДАУН
Следваща МЕХМЕД МЕХМЕДОВ: НЕАДЕКВАТНИТЕ МЕРКИ УБИВАТ МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС. СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕЛА КОСТОВА ИЗЛЕЗЕ С ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

Стела Костова е председател на Ромската Академия за Култура и бивш общински съветник. Днес тя излезе с поздравление по случай Световния ден на ромите. Sliveninfo ви го предлага. Уважаеми братя

Новини Сливен

ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ САМО ОНЛАЙН ИЛИ НА ПОСОЧЕНИТЕ ТЕЛЕФОНИ

За да се предотврати струпване на хора и за спазване на противоепидемичните мерки Община Сливен няма да приема заявления за хранителната банка на място. Сигналите за нуждаещи се граждани ще

Новини Сливен

АДВОКАТ ПЛАМЕНА ПЕТРОВА Е КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ОТ ИМЕТО НА БСДП

Адвокат Петрова е кандидата на социалдемократите за кмет на Сливен, листата за Общинския съвет е водена от Мартин Славов Адвокат Пламена Петрова е кандидатът за кмет на Сливен от Българска