МАРИЯ БАЛЪКЧИЕВА – ЕДНА ЩАСТЛИВА МАЙКА НА ТРИМА СИНА
17.05.2024 1294 Прегледи

МАРИЯ БАЛЪКЧИЕВА – ЕДНА ЩАСТЛИВА МАЙКА НА ТРИМА СИНА

Тя е една щастлива майка на трима сина. И работохолик. Мария Балъкчиева, собственик на фабриката за чорапи „Балдис“, всяка сутрин започва работа в 5 часа. И често работи до късно вечер.

„Това е вече близо двадесет години. Във фабриката ни се работи на три смени, 24 часа в денонощието и пет дни в седмицата. За да успееш, трябва наистина много труд, старание и толерантност към хората, с които работиш“, споделя Мария Балъкчиева. Чиято любов към производството на чорапи започва в началото на този век. Тогава Мария започва работа като технически сътрудник с италиански език във фирма за производство на чорапи. Дружеството обаче прекратява дейността си. „Реших, че това е нещото, с което искам да се занимавам и започнах сама. Беше голямо предизвикателство за годините, на които бях по това време, но аз го приех и се отдадох на работата изцяло“, казва бизнес дамата. Днес тя ръководи над петдесет служители, а продукцията на фирмата й се изнася в най-големите страни от Европейския съюз. „Балдис“ отдавна е емблема за качество в България и Европа.

Тя е възпитаничка на Езикова гимназия „Захарий Стоянов“ в родния си Сливен. Дипломиран инженер е от МЕИ – Варна. Владее френски, италиански и руски език. Ползва английски.

Мария Балъкчиева не обича подлостта у хората. Държи на коректни и точни отношения. „Чувствам се удовлетворена от деня, когато съм успяла със задачите, но и когато знам, че моите подчинени са доволни от същия този ден“, признава собственичката на чорапената фабрика.

Мария Балъкчиева няма хоби, а свободното й време е ограничено. Тя е истински щастлива в домашния уют, заобиколена от тримата си сина и своя съпруг.

„В бизнеса считам, че успявам да изпълня своите мечти. Искам обаче, да започна да давам повече на хората от Сливен и страната ми. Това е и основната причина да приема предложението на ВМРО-БНД и да оглавя листата за народни представители като част от гражданската квота и да бъда кандидат за депутат в Европейския парламент. Приемам това като поредното предизвикателство и съм готова да работа в името на обществото“, категорична е Мария Балъкчиева, която счита себе си за перфекционист. И държи такива да бъдат и хората, с които работи. Не знае дали това е хубаво или лошо. Но е убедена, че перфекционизмът е задължително условия към успеха.

Предишна ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2024 И В СЛИВЕН
Следваща ИНЖ. КРЕМЕН ГЕОРГИЕВ:ЦЕНИТЕ НА ПАРНОТО НЯМА ДA СКАЧАТ, А ЩЕ ПАДАТ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В 298 СЕКЦИИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

В 298 секции в Сливенска област ще се извършва гласуването за членове на Европейския парламент от Република България. От тях 187 са секциите в община Сливен, като 6 от тях

Новини Сливен

ПОЛК. Д-Р ИЛИЯН КОМИТОВ: НА РЪБА НА СИЛИТЕ СМЕ

Вече сме на ръба на силите си. Крайно време е държавата да се намеси, за да усетят хората, че има здравеопазване в тази страна. Това обяви пред Sliveninfo полк. д-р

Новини Сливен

ДЖИП ГРЪМНА НА ПАРКИНГ В СЛИВЕН

Силна експлозия на джип стана на паркинг в Сливен. Возилото експлодира пред очите на десетки минувачи в район, пълен с хора. Иде реч за паркинга, зад автогарата, до кръговото кръстовище