МАЛКИ, ПО-ГОЛЕМИ И ПОРАСНАЛИ ДЕЦА ОТПРАЗНУВАХА 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО В КОТЕЛ
юни 1, 2022 360 Прегледи

МАЛКИ, ПО-ГОЛЕМИ И ПОРАСНАЛИ ДЕЦА ОТПРАЗНУВАХА 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО В КОТЕЛ

На  1-ви юни, обширния градски площад в Котел събра стотици деца, дошли да отпразнуват Международния ден на детето. Празникът започна с актьорите от Държавен куклен театър – Сливен, които забавляваха всички малки, по-големи и пораснали деца, дошли специално,  за да се забавляват със своите приятели, родители, баби и дядовци.

С това купонът не свърши. Той едва беше започнал. Докато част от малчуганите гледаха в захлас актьорските превъплъщения, други наблюдаваха как техните връстници играят шах с кмета на Котел и кандидат-майстора по шах Мирослав Митев в изнесения шахматен сеанс на площада, трети танцуваха, опитаха шанса си на колелото на късмета и рисуваха с боички.

По-късно с пожелание за безгрижно лято и много игри на всички усмихнати момчета и момичета, участниците в изнесената шахматна игра бяха връчени  награди за отличното им представяне.

Празникът в Котел премина в много игри и забавления, а за финал имаше огромна празнична торта.

В Ябланово пък, празникът премина на новата спортна общинска площадка, където се проведе турнир между детски футболни отбори на  общините Котел и Върбица, сформирани от деца, родени 2009 – 2010 година. В надпреварата ОФК „Раковски“ участва с три отбора, сформирани от деца родени в Котел, Ябланово и Градец. След дълги двубои, първи стана отборът на ОФК „Върбица“.

Празникът на детето беше отбелязан още и в ДГ,, Слънчо“, където екипът на градината и малчуганите от Ябланово изпратиха с песни и много забавни игри „Випуск“ 2022 г.

Предишна "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ЗАЛАГА НА ЕКОЛОГ В НОВА ЗАГОРА
Следваща С РИТУАЛ СЛИВЕН ЩЕ ПОЧЕТЕ ДЕНЯ НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИ УЧИЛИЩА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОТКРИВАТ ПРИЕМ ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО ЧЕТИРИ НОВИ ПРОФЕСИИ

Три учебни заведения в Сливенска област предлагат да бъде разкрито обучение по 4 нови професии през следващата учебна година,  съобщи началникът на РУО Боян Аксаков на заседание на Постоянната комисия за

Новини Сливен

30-ГОДИШНА ЖЕНА Е ЗАДЪРЖАНА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ

30-годишна жена е задържана за притежание на наркотици. На 6 април, около 19,10 часа, при осъществяване на патрулна дейност, от служители на участък „Петолъчка“, в сливенския квартал „Клуцохор“ е извършена

Новини Сливен

ОТБОРЪТ НА ОДМВР – СЛИВЕН С КУПА ЗА ФЕЙР-ПЛЕЙ И НАЙ – ДОБЪР ВРАТАР В БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ ТУРНИР НА ФОНДАЦИЯ ЕМИЛ ШАРКОВ

Футболистите на Областна дирекция на МВР в Сливен се класираха четвърти на състоялия се в края на миналата седмица в град София турнир, организиран от Фондация Емил Шарков.  Турнирът е