МАЛКИ, ПО-ГОЛЕМИ И ПОРАСНАЛИ ДЕЦА ОТПРАЗНУВАХА 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО В КОТЕЛ
01.06.2022 800 Прегледи

МАЛКИ, ПО-ГОЛЕМИ И ПОРАСНАЛИ ДЕЦА ОТПРАЗНУВАХА 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО В КОТЕЛ

На  1-ви юни, обширния градски площад в Котел събра стотици деца, дошли да отпразнуват Международния ден на детето. Празникът започна с актьорите от Държавен куклен театър – Сливен, които забавляваха всички малки, по-големи и пораснали деца, дошли специално,  за да се забавляват със своите приятели, родители, баби и дядовци.

С това купонът не свърши. Той едва беше започнал. Докато част от малчуганите гледаха в захлас актьорските превъплъщения, други наблюдаваха как техните връстници играят шах с кмета на Котел и кандидат-майстора по шах Мирослав Митев в изнесения шахматен сеанс на площада, трети танцуваха, опитаха шанса си на колелото на късмета и рисуваха с боички.

По-късно с пожелание за безгрижно лято и много игри на всички усмихнати момчета и момичета, участниците в изнесената шахматна игра бяха връчени  награди за отличното им представяне.

Празникът в Котел премина в много игри и забавления, а за финал имаше огромна празнична торта.

В Ябланово пък, празникът премина на новата спортна общинска площадка, където се проведе турнир между детски футболни отбори на  общините Котел и Върбица, сформирани от деца, родени 2009 – 2010 година. В надпреварата ОФК „Раковски“ участва с три отбора, сформирани от деца родени в Котел, Ябланово и Градец. След дълги двубои, първи стана отборът на ОФК „Върбица“.

Празникът на детето беше отбелязан още и в ДГ,, Слънчо“, където екипът на градината и малчуганите от Ябланово изпратиха с песни и много забавни игри „Випуск“ 2022 г.

Предишна "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ЗАЛАГА НА ЕКОЛОГ В НОВА ЗАГОРА
Следваща С РИТУАЛ СЛИВЕН ЩЕ ПОЧЕТЕ ДЕНЯ НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

624 НАРУШЕНИЯ СА КОНСТАТИРАНИ ОТ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ-СЛИВЕН ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен служители на „Пътна полиция” са проверили 1023 превозни средства и 1204 лица. Констатирани са 624 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени

Новини Сливен

ДВАМА ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ СА ЗАДЪРЖАНИ ПРЕЗ УИКЕНДА

Двама водачи на леки автомобили са установени да управляват след употреба на наркотични вещества при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Сливен. На 30 септември, около 15,50 часа, на

Новини Сливен

20 ГРАДУСА Е ТЕМПЕРАТУРАТА В 11 ЧАСА В СЛИВЕН

В 11 часа на днешния 29 ноември  температурата в Сливен достигна 19,9 градуса по Целзий, а в момента е вече 20 градуса. Това съобщиха пред Sliveninfo от МЕТЕО-станцията в града