МАЛКИТЕ ШАМПИОНИ НА ГОЛЕМИЯ КРАСИМИР КОСТОВ
19.11.2023 3473 Прегледи

МАЛКИТЕ ШАМПИОНИ НА ГОЛЕМИЯ КРАСИМИР КОСТОВ

Тази година нашите плувци спечелиха 50 медала от различни турнири. Истински се гордея с тях и им благодаря. Това обяви пред Sliveninfo легендарният сливенски спортист Красимир Костов, който отговаря за спортното майсторство в клуба по плуване „Сливен 2002“. Преди 35 години Краси Костов спечели триатлона Лондон – Париж с нов Световен рекорд, който още не е подобрен.

Състезанието включваше 100 км бягане, 38 км плуване през Ламанша и 320 км колоездене.

Днес в клуба по плуване има над 60 деца, 20 от които имат спортни цели.

„Не мога да не съобщя имената на Деяна Димова на 17 години, Асен Славов на 16 години, Борко Станилов на 18 години, Борис Атанасов на 18 години, Стилиян Дичев на 13 години, Даниел Евтимов, Христо Иванов, братя Първанови и Елена Ковачева. Те са най-изявените ни плувци и пример за другите“, заявява Красимир Костов.

Клубът по плуване търси деца, които да тренират този прекрасен спорт.

„Телефоните превзеха децата, които се обездвижват и като пораснат се разболяват, а плуването е здраве“, категоричен е Красимир Костов. Който е благодарен на председателя на клуба Стефан Шефкенов  и спонсорите от фирмите „Фишком“, „Билдинг“ и „Ставен“.

„Голяма благодарност и на Община Сливен и лично към кмета Стефан Радев, които поддържат басейна в прекрасно състояние и отделят средства за нашия клуб. Благодарни сме и на хората, които работят за поддръжката на басейна. С тях имаме прекрасни отношения. Нека родителите насочват децата си да плуват при нас. След време със сигурност ще бъдат благодарни за решението си“, категоричен е треньорът Красимир Костов.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИВЕТСТВА УЧАСТНИЦИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ

Кметът Стефан Радев приветства участниците в изнесеното заседание на Националния съвет по туризъм, който се провежда днес в Сливен. Основните теми са насочени към развитието на туризма в условията на

Новини Сливен

ПРЕМИНАВАЩИ ПРЕЗ НОВ ТРОТОАР АВТОМОБИЛИ СА РАЗРУШИЛИ ЧАСТ ОТ НАСТИЛКАТА

Част от тротоара на новоизградената улица в кв. „Даме Груев“  е разрушен от преминаващи през него автомобили. Това установи проверка на Община Сливен след получен сигнал, че участъкът е компрометиран.

Новини Сливен

В ШИВАЧЕВО ЗАЛОВИХА КРАДЕЦ, ОБРАЛ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА

Криминалисти на РУ-Твърдица задържаха 24-годишен мъж за кражба на пари от частен дом в град Шивачево. Заявлението е подадено на 10 декември. На 9 декември  от дома на 79-годишен мъж