МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ С ИЗЛОЖБИ, ПРАЗНИЧНИ ЦЕРЕМОНИИ И КОНЦЕРТИ
20.05.2024 971 Прегледи

МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ С ИЗЛОЖБИ, ПРАЗНИЧНИ ЦЕРЕМОНИИ И КОНЦЕРТИ

И през тази седмица Община Сливен подготвя за жителите и гости на града цикъл от културни събития. Част от тях са включени в програмата на  „Майски дни на културата“.

Почитателите на класическата музика ще имат възможност да се насладят на концерт на оперната прима Татяна Шиварова. Той е планиран за 21 май, от 18 ч. в зала „Сливен“. В проявата ще се включат и гост-изпълнители. На 22 май, от 11 ч. във фоайето на зала „Сливен“, ще бъде открита фотоизложба, посветена на биоразнообразието.

В навечерието на 24 май ще се проведе тържественият концерт, на който ще бъде връчена наградата „Аргира Жечкова“.  Празничното събитие ще се състои на 23 май от 18 ч. в зала „Сливен“. След него популярният български дует „Ритон“ ще зарадва сливенската публика с концерт. Той ще се състои на откритата сцена на площад „Хаджи Димитър“ от 19 ч. Празничните илюминации същата вечер ще започнат в 21 ч.

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Сливен обещава да бъде богат на прояви. Денят ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища. То ще тръгне от Градската градина в 11 ч. и ще продължи по Главната улица до площад „Хаджи Димитър“. Там, от 11.30 ч., ще започне общоградската тържествена церемония. От 12 ч. на откритата сцена на площада ще се състои награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

Откритата сцена на градския площад ще посрещне след това гостите от фолклорния ансамбъл „Странджа“ и домакините от сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. Те ще се представят пред публиката със съвместен концерт. Началото е от 12.30 ч.

Денят ще продължи с празничен концерт на детските градини. Началото е от 16 ч. на откритата сцена на площада. Там от 19.30 ч. ще започне концертът на „Тримата български тенори“ и „Тоника СВ“.

Вечерта ще завърши с дрон-шоу. То е планирано за 21.30 ч.

През почивните дни Сливен ще посрещне участниците в ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Началото ще бъде дадено на 25 май, събота, с дефиле на участниците.

Община Сливен обръща внимание, че при промяна в часа или мястото на събитие заради влошаване на времето, своевременно ще бъде публикувана информация.

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ - СЛИВЕН
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ВИ КАНИ НА КОНЦЕРТ С УЧАСТИЕТО НА ТАТЯНА ШИВАРОВА И МУЗИКАТА НА ПУЧИНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИРЕКТОРКАТА НА МЛАДЕЖКИ ДОМ – СЛИВЕН РОДИ МОМИЧЕНЦЕ

Директорката на Младежки дом – Сливен Силвия Маринова роди момиченце. Малката Елиза се появи на бял свят във вторник с тегло 3 970 кг. и дължина от 51 см. Силвия

Новини Сливен

НЧ „ХРИСТО БОТЕВ – 1920“ ОТБЕЛЯЗА 75 ГОДИНИ ОТ СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ

Народното читалище „Христо  Ботев – 1920“ в новозагорското село Млекарево се включи в серията от инициативи в Сливенска област, посветени на 75-тата годишнина от спасяването на българските евреи. Жителите на селото

Новини Сливен

ДЕСНИТЕ КОНСЕРВАТОРИ В СЛИВЕН ИЗДИГАТ ЧЕСТЕН И НЕПОДКУПЕН КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА

Партия „Консервативна България“ води разговори за общо явяване на изборите на консерватори, патриоти и десни зад силна кандидатура за кмет на Сливен. Това съобщи пред журналисти днес в Сливен председателят