„МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ ВЕЧЕ ОЧАРОВА СЛИВЕН
11.10.2023 1259 Прегледи

„МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“ ВЕЧЕ ОЧАРОВА СЛИВЕН

Международният фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“ бе открит снощи на среща във фоайето на Държавния куклен театър в Сливен. Поканата от директора Ефимия Павлова уважиха дългогодишни приятели на изкуството и на екипа на театъра, организатор на четиридневните празници.

Шестото издание на фестивала се провежда след тежките години на пандемия, благодарение на Министерството на културата и на Община Сливен, заяви Ефимия Павлова. „Благодаря най – сърдечно на всички, които бяха непрекъснато до нас“, отбеляза тя.

Зам. кметът Пепа Чиликова поздрави домакините и ги увери, че Община Сливен ще продължи да подкрепя кукления театър и занапред, както винаги го е правила досега. През фестивалните дни ни очакват изключително много изненади, приятни срещи, богата и разнообразна програма, допълни тя. „За нас е чест, че този фестивал е част от програмата за празника на нашия град. Искам да пожелая на всички да бъдете докоснати и вдъхновени от магията на сливенския вятър“, каза още Пепа Чиликова.

Вечерта завърши с „Бяла приказка“ – обичано представление по текстовете на Валери Петров.

Откриването бе предшествано детски творчески ателиета, бяха показани постановки на куклениците от Ямбол и гостуващи творци от Норвегия. Актьори в костюми завладяха ларгото,създадоха изключително настроение и усмихнаха минувачите. А в художествената галерия „Димитър Добрович“ бе открита авторска изложба на режисьора Яна Цанова и бе отбелязан 80-годишния й юбилей.

Международният фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“ се отличава от други подобни събития в страната с представянето на арт форми, ситуирани в различни пространства – представления в зала, улични театрални спектакли, творчески работилници и ателиета, изложби, концерти и кръгла маса, чито тема на тазгодишното издание ще е за децентрализацията на културния живот.

Подробности за богатата фестивална програма може да бъдат прочетени в сайта на ДКТ – Сливен чрез линка

https://puppets-sliven.eu/festival/forms/

Предишна МИНЧО АФУЗОВ: СЛИВЕН Е НА ГРАЖДАНИТЕ, НЕ НА ПАРТИИТЕ
Следваща ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ И ОБВИНЕНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МАРИХУАНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ОБЛАСТ СЛИВЕН БЯХА ПРОВЕРЕНИ РЕСТОРАНТИ, НОЩНИ БАРОВЕ, АВТОБУСИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ

Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на Сливенска област бяха извършени от контролните органи през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Обект на проверките бяха кафенета,

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж ходи с патерици. Среща приятел. – Какво е станало? – загрижено пита приятелят. – Автомобилна катастрофа! – Ужас! И сега не можеш да ходиш без патериците ли? – Не

Новини Сливен

КРИМИНАЛИСТИ ИЗНАСЯТ ЛЕКЦИИ ЗА ВРЕДАТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ

Четвърта по ред среща се проведе вчера в сградата на ОДМВР-Сливен на ученици от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”  и полицейски  служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”. Инициативата е на ръководството