ЛИТУРГИЯ, ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ, ИГРИ, КОНЦЕРТИ И ФОЙЕРВЕРКИ В СЛИВЕН НА 26 ОКТОМВРИ – ПРАЗНИКА НА ГРАДА

ЛИТУРГИЯ, ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ, ИГРИ, КОНЦЕРТИ И ФОЙЕРВЕРКИ В СЛИВЕН НА 26 ОКТОМВРИ – ПРАЗНИКА НА ГРАДА

По традиция, празникът на Сливен – Димитровден, ще започне с тържествена Света литургия в Катедрален храм „Свети Димитър“ от 8.30 ч. По същото време, в къща-музей „Добри Чинтулов”, ще се състои ритуал по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” в паметната лауреатска книга.

Тържественото заседание на Общински съвет ще започне от 9.30 часа в зала „Сливен“. Тържествената церемония по повод празника на града по традиция ще се състои на пл. „Хаджи Димитър“ от 11:00 часа.

Празничният ден ще продължи с куест игра „Аз избирам Европа“. Тя ще се проведе в Градската градина от 11:30 часа. В 12:00 часа, откритата сцена на площад „Хаджи Димитър“ ще посрещне детски и младежки фолклорни колективи от града.

В зала „Сливен“ от 14:00 часа ще бъде представена „Историята на Александър Велики и Дракона“ – спектакъл на Театър на сенките. Откриването на Национална изложба изобразително изкуство – Сливен‘2022 ще се състои в Галерия „Сирак Скитник“ от 18:00 часа. В рамките на събитиeто ще бъде връчена и наградата „Сирак Скитник“.

Били Хлапето и Дийп Зоун Проджект излизат на откритата сцена на централния градски площад в 19:00 часа. Там, 20:30 часа, с празнични фойерверки ще завърши и вечерта.

Предишна ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВАШИНГТОН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА СТЕФАН ПАНАРЕТОВ
Следваща УНИКАЛНАТА ФОТОИЗЛОЖБА НА РАКО СЕ РЕАЛИЗИРА С ПОМОЩТА НА НАЦИОНАЛЕН ФОНД „КУЛТУРА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ОГЛАВИ РАЙОНЕН СЪД – СЛИВЕН

Няма кандидати за председател на Районен съд – Сливен, научи Sliveninfo. На първи юли тази година ВСС обяви конкурс за председател на съда. Срокът за подаване на документи изтече на

Новини Сливен

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПОДКРЕПЯ МАЕСТРО ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ ЗА „БУДИТЕЛ НА ГОДИНАТА“

Областният управител Минчо Афузов и Областна администрация се обръщат към сливенските институции, обществени организации и граждани с апел да подкрепят чрез гласуване номинирания за „Будител на годината“ маестро Георги Калайджиев.

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН ИЗВЪРШВА ПРОВЕРКИ ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЧЕТА

Служители на РУ-Сливен са извършили проверки по сигнали на граждани, постъпили в началото на седмицата, за нерегламентирано отглеждане на кучета в селата Крушаре и Тополчане. Проверките са извършени съвместно с