„ЛИНА“ ПРЕДЛАГА ПАКЕТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ С ОТСТЪПКА ЗА ДЕТСКА ГРАДИНА И ЯСЛА
17.08.2023 745 Прегледи

„ЛИНА“ ПРЕДЛАГА ПАКЕТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ С ОТСТЪПКА ЗА ДЕТСКА ГРАДИНА И ЯСЛА

Време е отново да изпратим малчуганите на детска градина и ясла. В подготовката за това има и някои задължителни изследвания. Лаборатория  „ЛИНА”  предлага всички необходими анализи, а родителите могат да се възползват от специална отстъпка при избора на пакет.

Пълният пакет е на цена от 28 лв. вместо стандартните 38,60 лв. В него са  включени: пълна кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба, взета със скоч лента или тампон.

Съкратеният пакет е на цена от 22 лв. вместо стандартните 28,80 лв. Той  предлага еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба, взета със скоч лента или тампон.

Родителите, които имат  талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

За колко време са готови резултатите?

Резултатите от микробиологичните изследвания са готови в рамките на 24 часа, докато тези от паразитологичните изследвания се получават в същия ден.

Кога да направите изследванията?

Изследванията от пълния пакет трябва да бъдат направени до 7 дни преди тръгване  на детска градина или ясла, а изследванията от съкратения пакет до 15 дни предварително.

Откъде да вземете контейнерче?

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории  на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол. При подаване на пробите за изследванията се заплаща 2 лв. такса транспортна среда.

 

Предишна ПОДПАЛВАЧЪТ НА ДИСКОТЕКА "САКС" ОСТАВА В АРЕСТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕД АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – СЛИВЕН ПРОТЕСТИРАХА В ЗАЩИТА НА КИНЕЗИТЕРАПЕВТА ЮСЕФ АЛТАБИБ

Майки на деца с увреждания, граждани и пациенти организираха днес протест в подкрепа на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб, който четвърти месец е в Центъра за настаняване на бежанци в Любимец. Протестиращите

Новини Сливен

12 СОЦИАЛИСТИ СА НОМИНИРАНИ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП В СЛИВЕН

12 социалисти са номинирани за председател на БСП в община Сливен от проведените досега събрания. Това съобщи пред Sliveninfo ген. Кольо Милев, общински съветник и временен председател на партията, назначен

Новини Сливен

562 ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ ЗА ДЕН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

562 души, жители на различни населени места от четирите общини в Сливенска област, са ваксинирани на 21 април, съобщиха от Областния кризисен щаб.  По-големият брой на имунизираните се дължи на факта,