„ЛИНА“ ПОЛУЧИ МЕЖДУНАРОДЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА ЧОВЕШКИ ПАПИЛОМЕН ВИРУС
януари 19, 2023 415 Прегледи

„ЛИНА“ ПОЛУЧИ МЕЖДУНАРОДЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА ЧОВЕШКИ ПАПИЛОМЕН ВИРУС

„ЛИНА” получи международно признание за качеството и точността на генетичните изследвания за човешки папиломен вирус (HPV).

Лабораторията премина успешно стриктния контрол на германския институт INSTAND, който е една от най-уважаваните сертифициращи институции в Европа. За участие в него здравното заведение спази сложна и дълга процедура, включваща изпращане на проби за сравнение от института в Дюселдорф. Резултатите, които “ЛИНА” изпрати, са напълно екзактни и потвърдиха, че лабораторията спазва най-добрите медицински стандарти . Това гарантира спокойствие на пациентите, че доверявайки се на „ЛИНА”, получават възможно най-прецизната диагностика.

Лабораторията извършва изследване на високорискови и нискорискови типовече човешки папиломен вирус чрез PCR тест. Това е изключително ефективен метод за превенция срещу рак на маточната шийка, тъй като измененията се откриват много по-рано в сравнение с други анализи. А лечението, ако се налага такова, е по-навременно и ефективно.

В последните години случаите на рак на маточната шийка се увеличават все повече, затова съветът на специалистите е освен добре познатата цитонамазка жените да правят и HPV генотипиране. От миналата година то се поема от Националната здравноосигурителна каса и може да бъде назначено от специалист. Тестът включва общо четиринадесет генотипа HPV: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68, за които има данни, че причиняват 90% от цервикалните карциноми. Проба се взема от шийката на матката от лекар акушер- гинеколог, след което пациентката трябва да я остави в лабораторията. Резултатът е готов до 3 работни дни.

Забележка: Водещата снимка е на централата на лаборатория „Лина“ в Бургас

Предишна МОНТАЖЪТ НА ОСВЕТЛЕНИЕ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ 2023 ГОДИНА
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА КООРДИНИРАНЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОВЕРКА И ПОДДРЪЖКА НА ЯЗОВИРИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧНА ЧЕТВЪРТИЯТ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ТЕАТЪР „СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР“

Четвъртият Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър” бе официално открит на 11 април по обяд в зала „Сливен”. Приветствие към участниците и гостите отправи председателят на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН ИЗДИРВА 75-ГОДИШНАТА ЦОНКА АНДРЕЕВА ПАНОВА ОТ СЕЛО БИНКОС

В РУ-Сливен е подаден сигнал от роднини на Цонка Андреева Панова на 75 години. Жената е напуснала дома си на 21 октомври в сливенското село Бинкос и до момента е

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА 40 ЛИТРА ДОМАШНА РАКИЯ И 2 ТЕЛЕВИЗОРА ОТ КЪЩА

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба от частен имот в село Радецки. За времето от 7 до 23 часа на 9 март неизвестен извършител е проникнал