„ЛИНА“ ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ МЕСЕЦ ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
03.10.2023 657 Прегледи

„ЛИНА“ ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ МЕСЕЦ ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

За поредна година лаборатория „ЛИНА” отбелязва Световния месец за борба с рака на гърдата – най-честото онкологично заболяване сред жените. Всеки октомври здравните институции отправят важно послание, че чрез навременна профилактика животът на хиляди майки, съпруги и сестри може да бъде спасен. Това важи особено силно за България, където според статистиката всяка година диагнозата „рак на гърдата” чуват между 3 600 и 4 000 жени.

Кои са лабораторните изследвания за карцином на гърдата?

Туморният маркер СА 15-3 е свързан с диагностиката и проследяването на ефекта от терапията на карцином на млечната жлеза: www.lina-bg.com/izsledvaniya/ca15-3.html

Само него ли трябва да изследваме, когато посетим лабораторията?

„Карциномът на гърдата несъмнено е водещото онкологично заболяване сред нежния пол. Ние обаче искаме да поставим акцент и на превенцията на рака на яйчниците, панкреаса и дебелото черво, които също са все по-често срещани и заслужават внимание”, споделят от „ЛИНА”. Именно поради тази причина те предлагат комплексна профилактична кампания с 4 туморни маркера всеки на преференциална цена от 18 лв. на 9 лв.

  • СА 15-3 – туморен маркер за млечна жлеза,
  • СА 125 – туморен маркер за яйчници,
  • CA 19-9 – туморен маркер за панкреас и дебело черво,
  • CEA карциноембрионален антиген – маркер на втори избор, използван в комбинация с други туморни маркери при карциноми на дебело черво, панкреас, млечна жлеза.

Кампанията важи до края на месец октомври 2023 г. във всички самостоятелни лаборатории и манипулационни на „ЛИНА” в страната. Таксата манипулация е 2 лв.

Знаете ли, че?

Млечната жлеза може да бъде засегната не само от рак, но и от някои доброкачествени заболявания или състояния, като: мастопатия, кисти, фиброаденом, аденом и др., които изискват проследяване и лечение при необходимост. Затова, ако забележите нещо необичайно на допир или във вида на гърдата, не се колебайте да потърсите лекар.

 

Предишна НЕИЗВЕСТНИ ПОТРОШИХА ПРОЗОРЦИТЕ НА КЪЩА
Следваща ЮИДП ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ В ГОРСКИЯ СЕКТОР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СРЕЩА НА СЛОВОТО И ИСТОРИЯТА НА 11 МАЙ В ЗАЛА „МАЙ“- СЛИВЕН

По случай 11 май – Ден на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, Община Сливен и Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет, организират на

Новини Сливен

НЯМА ПРЕЛЕЛИ РЕКИ И ЯЗОВИРИ В КОТЛЕНСКО, ОБСТАНОВКАТА В ОБЩИНАТА Е СПОКОЙНА

Към настоящия момент състоянието на реките и на десетте язовира на територията на община Котел е в рамките на нормалното. Повишаването в нивото на водите е в нормите за сезона.

Новини Сливен

МИНИСТЪР ПЕТЯ АВРАМОВА ИДВА В СЛИВЕН

Утре, 24 октомври, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще бъде на посещение в Сливен, където от 14.30 часа ще се проведе третият полуфинал от образователно-патриотичната кампания „Моят