ЛИЙ ЧАЙЛД ИСКА ИРЛАНДСКО ГРАЖДАНСТВО ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

ЛИЙ ЧАЙЛД ИСКА ИРЛАНДСКО ГРАЖДАНСТВО ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

Известният британски автор на трилъри Лий Чайлд заяви, че е поискал да придобие ирландско гражданство, за да може да пътува свободно в страните от ЕС след Брекзит, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чайлд, чието истинско име е Джим Грант, е автор на литературния герой Джак Ричър, самотник и бивш военен, превъплътен на екрана от Том Круз.

Писателят кандидатства за ирландски паспорт, тъй като баща му е роден в Белфаст в Северна Ирландия.

„Все още не съм се сдобил с документа, но в скоро време ще го получад. Имам чувството, че използвам измама, тъй като се опитвам да вляза през скрита врата. Но такива са обстоятелствата. Не съм голям фен на Обединеното Кралство, въпреки че тук съм роден. Това е една абсурдна и потискаща страна, поради тази причина се преселих в САЩ!“, заяви авторът на бестселъри.

Чайлд гостува в Берлин в рамките на европейска обиколка заедно с колегите си писатели Кейт Мос, Джоджо Мойс и Кен Фолет, които се противопоставят на Брекзит. Британският премиер Борис Джонсън възнамерява да изтегли Великобритания от ЕС в края на месец януари, ако спечели парламентарните избори на 12 декември.

Запитан какво ли би станало, ако Борис Джонсън се беше оказал затворен във ферма в Корнуол с персонажа му Джак Ричър, писателят отговори:

„Само един от тях щеше да си тръгне жив, и това нямаше да бъде Борис!“.

 

dnes.dir.bg

Предишна ТОДОР БРАТАНОВ: 415 500 ДКА СА ЗАСЕТИТЕ С ПШЕНИЦА ПЛОЩИ В СЛИВЕНСКО
Следваща БОЖИДАР АНДРЕЕВ ОТ СЛИВЕНСКОТО СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ ДОНЕСЕ УСПЕХ НА СВОЯ ОТБОР В ГЕРМАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини

АРХЕОЛОГИЧЕСКИЯТ МУЗЕЙ И УЛИЦА В СОЗОПОЛ ЩЕ НОСЯТ ИМЕТО НА БОЖИДАР ДИМИТРОВ

На 01.08. 2018 г., сряда в 9.00 ч. от пристанището на Созопол ще отплава кораб, с който близки, приятели и съграждани на Божидар Димитров ще вземат участие в ритуала по

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Скъпи, искам да ми подаряваш цветя всеки ден… А не само на Св. Валентин и 8 март… – Скъпа, а аз пък искам да си вещица само на Хелоуин…

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Приятели пият в кръчмата: – Брат, никога не забравяй откъде си тръгнал! – Що? – Щото после не можеш да се прибереш… – Знaeш ли ĸaĸвa e пpилиĸaтa мeждy