ЛИЙ ЧАЙЛД ИСКА ИРЛАНДСКО ГРАЖДАНСТВО ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

ЛИЙ ЧАЙЛД ИСКА ИРЛАНДСКО ГРАЖДАНСТВО ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

Известният британски автор на трилъри Лий Чайлд заяви, че е поискал да придобие ирландско гражданство, за да може да пътува свободно в страните от ЕС след Брекзит, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чайлд, чието истинско име е Джим Грант, е автор на литературния герой Джак Ричър, самотник и бивш военен, превъплътен на екрана от Том Круз.

Писателят кандидатства за ирландски паспорт, тъй като баща му е роден в Белфаст в Северна Ирландия.

„Все още не съм се сдобил с документа, но в скоро време ще го получад. Имам чувството, че използвам измама, тъй като се опитвам да вляза през скрита врата. Но такива са обстоятелствата. Не съм голям фен на Обединеното Кралство, въпреки че тук съм роден. Това е една абсурдна и потискаща страна, поради тази причина се преселих в САЩ!“, заяви авторът на бестселъри.

Чайлд гостува в Берлин в рамките на европейска обиколка заедно с колегите си писатели Кейт Мос, Джоджо Мойс и Кен Фолет, които се противопоставят на Брекзит. Британският премиер Борис Джонсън възнамерява да изтегли Великобритания от ЕС в края на месец януари, ако спечели парламентарните избори на 12 декември.

Запитан какво ли би станало, ако Борис Джонсън се беше оказал затворен във ферма в Корнуол с персонажа му Джак Ричър, писателят отговори:

„Само един от тях щеше да си тръгне жив, и това нямаше да бъде Борис!“.

 

dnes.dir.bg

Предишна ТОДОР БРАТАНОВ: 415 500 ДКА СА ЗАСЕТИТЕ С ПШЕНИЦА ПЛОЩИ В СЛИВЕНСКО
Следваща БОЖИДАР АНДРЕЕВ ОТ СЛИВЕНСКОТО СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ ДОНЕСЕ УСПЕХ НА СВОЯ ОТБОР В ГЕРМАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Малко момче се прибира вкъщи и гордо заявява: – Написах една дума с три букви на оградата! Майката веднага му отвъртяла един як шамар. Детето възроптало: – Ама защо ме

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното… Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да и обясня, че с

Новини

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖА, КОЙТО СЕ ОПИТА ДА УБИЕ СЪПРУГАТА СИ В НОВА ЗАГОРА

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Иван К. Той е обвинен за това, че е направил  опит да умъртви съпругата си. Опитът е останал недовършен, поради