ЛИДЕРЪТ НА БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД: НАПУСКАНЕТО НА ХОРА ОТ ПАРТИЯТА Е ОЗДРАВИТЕЛЕН ПРОЦЕС
11.03.2023 825 Прегледи

ЛИДЕРЪТ НА БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД: НАПУСКАНЕТО НА ХОРА ОТ ПАРТИЯТА Е ОЗДРАВИТЕЛЕН ПРОЦЕС

В 48-ото НС коалиция „Българския възход” апелираше за диалог и взаимодействие между партиите и решения в интерес на българските граждани. Това заяви в студиото на „Събуди се” лидерът на партия „Български възход” Стефан Янев.

Той коментира и хората, които напуснаха редиците на партията му. „Тръгнаха си хора, чиито лични амбиции се различават от конкретните идеи и програми на партията. Те са достатъчно ясни и конкретни”, заяви Стефан Янев и отрече това да е лидерска грешка. Кандидатът за депутат нарече процеса „оздравителен”.

„Въпросът с инфлацията е един от важните въпроси, по които ние смятаме, че трябва да има разговор в обществото и съответно ние от ПП БВ предлагаме конкретни мерки”, заяви Янев. Те включват борба с картелите, така че да се запази целостта на пазара и пазарните принципи, уточни политикът.

Лидерът на БВ коментира и възможността Паметникът на Съветската армия да бъде преместен. „Да вземем етимологията на думата „паметник”. Това е паметта. Историята – хубава или лоша, се е случила по определен начин. Ако ние имаме такова нихилистично отношение към нашата собствена история, ние сме на път да пренапишем цялата си история и да останем  без история”, заяви Янев. По думите му паметниците трябва да се оценяват с техните положителни и отрицателни страни, но трябва да останат. Темата се политизира предизборно, категоричен е кандидат-депутатът.

Относно предоставянето на военна помощ за Украйна, лидерът на „Български възход” заяви, че преди всичко националният ни интерес е да не пострадат отбранителните ни способности. „Това е логиката. Ние като държава трябва преди всичко да се грижим за собствения си отбранителен капацитет, да го надграждаме, тъй като с години не сме го правили системно”, коментира той.

Стяфан Янев е категоричен, че ще бъде сформиран редовен кабинет в рамките на следващия парламент и заяви готовност от партията му да работят в тази насока.

 

nova.bg

Предишна ЕТО КАК ПРЕМИНА СЕДМИЦАТА ПОСВЕТЕНА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА В КОТЛЕНСКО
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ОБУЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ В НОВА ЗАГОРА

На 07 юни 2022 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен проведе обучение на 20 педагогически специалисти в Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС), гр.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

На въпроса: „Какво постигнахте в живота си?“ американският пенсионер отговаря: „Благоденствие“! Китайският пенсионер: „Много деца и внуци! Българският: -„Най-после пенсионна възраст“. Открийте грешните думи: – говориме, готвиме, слушаме, пишеме, тичаме,

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Тате, вече мога да броя! Дай 5 кинта да ти преброя до 10! – Хайде, започвай! – 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10… – А двойката