ЛИДЕРЪТ НА БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД: НАПУСКАНЕТО НА ХОРА ОТ ПАРТИЯТА Е ОЗДРАВИТЕЛЕН ПРОЦЕС
март 11, 2023 636 Прегледи

ЛИДЕРЪТ НА БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД: НАПУСКАНЕТО НА ХОРА ОТ ПАРТИЯТА Е ОЗДРАВИТЕЛЕН ПРОЦЕС

В 48-ото НС коалиция „Българския възход” апелираше за диалог и взаимодействие между партиите и решения в интерес на българските граждани. Това заяви в студиото на „Събуди се” лидерът на партия „Български възход” Стефан Янев.

Той коментира и хората, които напуснаха редиците на партията му. „Тръгнаха си хора, чиито лични амбиции се различават от конкретните идеи и програми на партията. Те са достатъчно ясни и конкретни”, заяви Стефан Янев и отрече това да е лидерска грешка. Кандидатът за депутат нарече процеса „оздравителен”.

„Въпросът с инфлацията е един от важните въпроси, по които ние смятаме, че трябва да има разговор в обществото и съответно ние от ПП БВ предлагаме конкретни мерки”, заяви Янев. Те включват борба с картелите, така че да се запази целостта на пазара и пазарните принципи, уточни политикът.

Лидерът на БВ коментира и възможността Паметникът на Съветската армия да бъде преместен. „Да вземем етимологията на думата „паметник”. Това е паметта. Историята – хубава или лоша, се е случила по определен начин. Ако ние имаме такова нихилистично отношение към нашата собствена история, ние сме на път да пренапишем цялата си история и да останем  без история”, заяви Янев. По думите му паметниците трябва да се оценяват с техните положителни и отрицателни страни, но трябва да останат. Темата се политизира предизборно, категоричен е кандидат-депутатът.

Относно предоставянето на военна помощ за Украйна, лидерът на „Български възход” заяви, че преди всичко националният ни интерес е да не пострадат отбранителните ни способности. „Това е логиката. Ние като държава трябва преди всичко да се грижим за собствения си отбранителен капацитет, да го надграждаме, тъй като с години не сме го правили системно”, коментира той.

Стяфан Янев е категоричен, че ще бъде сформиран редовен кабинет в рамките на следващия парламент и заяви готовност от партията му да работят в тази насока.

 

nova.bg

Предишна ЕТО КАК ПРЕМИНА СЕДМИЦАТА ПОСВЕТЕНА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА В КОТЛЕНСКО
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Вчера вечерта си говорим с Пламенчо. Питам го: – Ама много ли е грозна? – Докато ми прати снимка по Skype, антивирусната я блокира. Двама приятели се срещат след дълго

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

БРЕКЗИТ… UK: – Искам еднорог! ЕС: – Единорозите не съществуват, но вместо това можете да имате пони. UK: – Гласувам против понито ви! ЕС: – Вече обсъдихме това подробно: пони

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Скъпи, искам да ми подаряваш цветя всеки ден… А не само на Св. Валентин и 8 март… – Скъпа, а аз пък искам да си вещица само на Хелоуин…