ЛЕЧКОВ ВЛИЗА ЗА ПЕТИ ПЪТ В КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА, НО НЕ С ПАРТИЯТА НА СЛАВИ
август 29, 2019 3574 Прегледи

ЛЕЧКОВ ВЛИЗА ЗА ПЕТИ ПЪТ В КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА, НО НЕ С ПАРТИЯТА НА СЛАВИ

Йордан Лечков е бивш топфутболист на България и кмет на Сливен в периода 2003 – 2011 г. Сега води своя политическа формация в Общинския съвет под името „Движение обединени региони” (ДОР). Потърсихме го за коментар на предизборната ситуация.

– Г-н Лечков, Вие лично смятате ли да участвате отново на местния вот?

– Към днешна дата… нито е рано, нито е късно, след около седмица ще стане ясно, но – принципно, да.

– Кандидат за кмет на Сливен ли евентуално ще бъдете?

– Да, да, разбира се.

– Ще имате и съответно листа за общински съветници?

– Разбира се, да.

– Пак ли ще участвате под името „Движение обединени региони” (ДОР)?

– Да, точно така.

– На втори тур евентуално бихте ли подкрепили друг кандидат?

– Нека първо да структурираме нещата. Всеки вярва, че ще победи. Затова, на втори тур нека мен да подкрепят. Защо трябва аз да подкрепям някой  друг?

– Така е, да. Медии обаче спекулират, че ще участвате в партията на Слави Трифонов – има ли нещо вярно в това?

– Ако е излязло от моята уста – има. Но не е излязло от моята уста това. Не знам кой и защо спекулира. Мисля, че бях достатъчно ясен и конкретен.

– Ако участвате като ДОР, де факто това изключва участие в партията на Трифонов.

– Да, вижте как се разбираме (смее се)!

– Как оценявате мандата на кмета Стефан Радев?

– Аз съм общински съветник и винаги ще бъда субективен, но лично на мен нещата ми се ще, като цяло, да бъдат много по-добри. Не казвам конкретно, защото малко или много всеки един кмет е зависим от централната власт. Обаче на мен ми се ще по съвсем друг начин да са структурирани нещата в държавата. И понеже говорим за избори, това е по-важно за мен – съвсем другаде са опорните точки, където трябва да се концентрираме, а не върху имената и партиите. За голямо съжаление всички партии се провалиха в този прословут преход – 30 години вече. Жалко е. Жалко е, че не се дава път на хората, които са се доказали в живота и които са се реализирали; на независимите кадри.

– Казвате, че по друг начин трябва да се структурира държавата – правилно ли разбрах?

– Да, аз винаги говоря за децентрализация. Да може народът да си управлява управниците, а не управниците всеки ден да ни се карат и да ни наставляват. Ние всеки ден трябва да даваме оценка на управляващите, а не един път на четири години.

– Понеже властта трябва да се контролира от прокуратурата – какво е Вашето мнение в това направление? В момента има и дебат за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

– Моето мнение знаете, че е негативно, защото прокуратурата е част от системата, която не функционира. Ние сме посттоталитарна държава и за голямо съжаление, въпреки че сме в Европейския съюз, все още си оставаме такава. Това е моята оценка.

– А за кандидатурата на Гешев?

– Е, не го познавам човека, няма какво да коментирам. Но би следвало да има конкуренция – това е съвсем нормално. Когато има конкуренция и различни мнения, винаги е по-добре.

 

Лъчезар Лисицов, Флагман.бг

Снимка: slavishow.com

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща СТАРТИРА РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА УЛИЦИ В ГРАД КОТЕЛ ПО ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ПО ПРСР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 23 МАРТ /ПЕТЪК/ В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“ ОТ 17.30 ЧАСА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НАЙ-НОВИЯТ РОМАН НА СИЛВИЯ ТОМОВА – „ГРОХОТ“

Светът посреща 1941 година с тревога. Германският райх владее територии от Балтийско до Черно море, искрата на войната е подпалила и Африка. Победителите чертаят картата на една нова Европа, в

Новини Сливен

ОТНОВО ИМА РЪСТ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За едно денонощие заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен нарасна от 527, 52 на 567,51 души на 100 000 лица от населението. Сред четирите общини в областта най-голяма е заболеваемостта в община

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ КАТАСТРОФИРАХА С ОТКРАДНАТ МОТОЦИКЛЕТ, БЯГАЙКИ ОТ ПОЛИЦАИ

Младежи на 18 и 17 години катастрофират с откраднат мотоциклет, след като правят опит да избегнат полицейска проверка. На 25 юли, около 20,00 часа, при специализирана операция за контрол на