ЛЕЧКОВ ВЛИЗА ЗА ПЕТИ ПЪТ В КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА, НО НЕ С ПАРТИЯТА НА СЛАВИ
август 29, 2019 2934 Прегледи

ЛЕЧКОВ ВЛИЗА ЗА ПЕТИ ПЪТ В КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА, НО НЕ С ПАРТИЯТА НА СЛАВИ

Йордан Лечков е бивш топфутболист на България и кмет на Сливен в периода 2003 – 2011 г. Сега води своя политическа формация в Общинския съвет под името „Движение обединени региони” (ДОР). Потърсихме го за коментар на предизборната ситуация.

– Г-н Лечков, Вие лично смятате ли да участвате отново на местния вот?

– Към днешна дата… нито е рано, нито е късно, след около седмица ще стане ясно, но – принципно, да.

– Кандидат за кмет на Сливен ли евентуално ще бъдете?

– Да, да, разбира се.

– Ще имате и съответно листа за общински съветници?

– Разбира се, да.

– Пак ли ще участвате под името „Движение обединени региони” (ДОР)?

– Да, точно така.

– На втори тур евентуално бихте ли подкрепили друг кандидат?

– Нека първо да структурираме нещата. Всеки вярва, че ще победи. Затова, на втори тур нека мен да подкрепят. Защо трябва аз да подкрепям някой  друг?

– Така е, да. Медии обаче спекулират, че ще участвате в партията на Слави Трифонов – има ли нещо вярно в това?

– Ако е излязло от моята уста – има. Но не е излязло от моята уста това. Не знам кой и защо спекулира. Мисля, че бях достатъчно ясен и конкретен.

– Ако участвате като ДОР, де факто това изключва участие в партията на Трифонов.

– Да, вижте как се разбираме (смее се)!

– Как оценявате мандата на кмета Стефан Радев?

– Аз съм общински съветник и винаги ще бъда субективен, но лично на мен нещата ми се ще, като цяло, да бъдат много по-добри. Не казвам конкретно, защото малко или много всеки един кмет е зависим от централната власт. Обаче на мен ми се ще по съвсем друг начин да са структурирани нещата в държавата. И понеже говорим за избори, това е по-важно за мен – съвсем другаде са опорните точки, където трябва да се концентрираме, а не върху имената и партиите. За голямо съжаление всички партии се провалиха в този прословут преход – 30 години вече. Жалко е. Жалко е, че не се дава път на хората, които са се доказали в живота и които са се реализирали; на независимите кадри.

– Казвате, че по друг начин трябва да се структурира държавата – правилно ли разбрах?

– Да, аз винаги говоря за децентрализация. Да може народът да си управлява управниците, а не управниците всеки ден да ни се карат и да ни наставляват. Ние всеки ден трябва да даваме оценка на управляващите, а не един път на четири години.

– Понеже властта трябва да се контролира от прокуратурата – какво е Вашето мнение в това направление? В момента има и дебат за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

– Моето мнение знаете, че е негативно, защото прокуратурата е част от системата, която не функционира. Ние сме посттоталитарна държава и за голямо съжаление, въпреки че сме в Европейския съюз, все още си оставаме такава. Това е моята оценка.

– А за кандидатурата на Гешев?

– Е, не го познавам човека, няма какво да коментирам. Но би следвало да има конкуренция – това е съвсем нормално. Когато има конкуренция и различни мнения, винаги е по-добре.

 

Лъчезар Лисицов, Флагман.бг

Снимка: slavishow.com

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща СТАРТИРА РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА УЛИЦИ В ГРАД КОТЕЛ ПО ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ПО ПРСР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ЕДНАТА СВОБОДА

Помните ли леля Пепи? Бившата чистачка от ПМГ „Добри Чинтулов”, която учениците наградиха със спа-почивка. Миналата есен Sliveninfo публикува тази информация, която стигна до националните телевизии. Седмица по-късно, леля Пепи

Новини Сливен

ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ И ОБЩОГРАДСКО ПОКЛОНЕНИЕ В СЛИВЕН ЗА ГОДИШНИНАТА ОТ ПОДВИГА НА ЧЕТАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА

На 18 юли 2018 г. се навършват 150 години от гибелта на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Във връзка с годишнината през целия ден къщата-музей „Хаджи Димитър“ ще

Новини Сливен

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО В ППМГ ТРЪГНА

Онлайн обучението в ППМГ „Добри Чинтулов“ тръгна. От 16 март, понеделник, учениците от гимназията провеждат занятията си в електронна среда. Училището ползва електронния дневник на Школо, но мнозинството от учителите