ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКАТА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ ПРАЗНУВА СВОЯ 57 РОЖДЕН ДЕН
март 3, 2022 1304 Прегледи

ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКАТА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ ПРАЗНУВА СВОЯ 57 РОЖДЕН ДЕН

За 57-и път сливенският ученически спорт премери сили в лекоатлетическа щафета „Освободител“, посветена на 3 март –  Националния празник на Република България.

Тази година 21 отбора участваха в спортната надпревара. Състезателите бяха разпределени в три възрастови групи. Това са момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки  8-10 клас и 11-12 клас. Състезателното трасе беше разделено на 8 състезателни поста и беше пробягано от отбори, включващи равен брой състезатели – по 4 момичета и момчета.

Във възрастова група 5-7 клас, първото място завоюваха учениците от ОУ „Д-р Иван Селимински“, следвани от СУ „Константин Константинов“. Третото място остана за отбора на ППМГ „Добри Чинтулов“.

Победител във втората възрастова група 8-10 клас, е отборът на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. На второ място се наредиха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов“, следвани от отбора на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“.

В трета възрастова група 11-12 клас, на първо място се наредиха учениците от СУ „Константин Константинов“. На второ – ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, третото място остана за отбора на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“.

Наградите и грамотите на състезателите връчи зам.-кметът Румен Иванов, който поздрави всички участници от името на кмета Стефан Радев. Община Сливен осигури индивидуални награди за всеки участник в училищен отбор, а за победителите от първо до трето място –  купи и спортни облекла.

Стартът на първата възрастова  група беше даден на пл. „Хаджи Димитър“, пред входа на Съдебната палата. Трасето продължи по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Цар Симеон“,  по ул. „Генерал Скобелев“ в посока полицията, включване по ул. „Великокняжевска“. Финалът бе на пл. „Хаджи Димитър“.

Организатори са Община Сливен, ЦПЛР-Детски комплекс – Сливен.

Предишна НА ТРЕТИ МАРТ В СЛИВЕН БЕ ОТПРАВЕНА МОЛИТВА ЗА ТРАЕН МИР, ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: СКЪРБИМ ЗА НАШ СКЪП КОЛЕГА И ПРИЯТЕЛ, КОЙТО НИ БЕ ОТНЕТ В БЕЗУМНАТА ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА, С КОЯТО ВОДИМ ЕЖЕДНЕВНА БИТКА

С дълбоко прискърбие изказвам съболезнования на близките на младши автоконтрольор Тодор Тодоров, който загуби живота си при изпълнение на служебния си дълг. Към мен се присъединяват неговите колеги от Районно

Новини Сливен

ДЕЦА ОПОЗНАВАТ ХАЙДУШКОТО МИНАЛО

  В Сливен започва кампания за опознаване на хайдушкото минало. Тя  е сред децата от детските градини и учениците от началния курс , които ще оцветяват  книжката „Хайдушки времена“. Организатор

Новини Сливен

СЕДЕМ ЧАСА И ПОЛОВИНА ПРОДЪЛЖИ ПЪРВОТО СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ АНГЛИЙСКИЯ ПАСТОР В СЛИВЕН

Първото съдебно заседание по делото срещу английския пастор Даниел Хъл, който през последните години живя в Сливен, продължи цели седем часа и половина в Окръжния съд в града под Сините