ЛЕКАР ОТ ЯМБОЛ СЕ ЗАРАЗИ ПОВТОРНО С КОРОНАВИРУС

ЛЕКАР ОТ ЯМБОЛ СЕ ЗАРАЗИ ПОВТОРНО С КОРОНАВИРУС

Лекар от Ямбол се зарази повторно с коронавирус, след като преди няколко месеца е боледувал и е придобил антитела, съобщава Нова телевизия.

От днес за 14 дни се преустановява работата на читалищата и пенсионерските клубове в областта.

Областният управител Димитър Иванов ще се срещне със собствениците на заведения и представители на Бюрото по труда, за да обсъди подпомагането им чрез мярката 60/40 или с друга форма.

Въпреки че Ямболска област все още не е в червената зона на заразата, е необходимо да приложат по-строги мерки. Повече от 60% от положителните проби последното денонощие са на хора над 55-годишна възраст.

Отделенията за лечение на пациенти с коронавирус в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ вече са запълнени и трябва да се прецизира приемът на болни. Иванов обясни, че ще се търси съдействие и от останалите лечебни заведения в областта.

Предишна ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА ТЕСТВАНЕТО ЗА COVID-19 НА ЦЕЛИЯ ПЕРСОНАЛ ПРИ СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ ОТ РЕЗИДЕНТЕН ТИП
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ: МОГА ДА ПРАВЯ РАЗЛИКА МЕЖДУ ОТГОВОРНОСТТА ДА СПАЗВАШ МЕРКИТЕ И ОТГОВОРНОСТТА ДА ВЗЕМАШ РЕШЕНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

С ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ И ПОКАЗ НА ВОЕННА ТЕХНИКА ЯМБОЛ ОТБЕЛЯЗА 110 ГОДИНИ ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

С тържествена церемония и показ на военната техника в Музея на бойната слава Ямбол отбеляза днешният празничен 22 септември. „110 години страната ни отстоява своето достойнство като независима държава, преминавайки

Новини Ямбол

НАД 80 МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ СА ЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУС

Над 80 медицински специалисти от Ямболска област са засегнати от коронавируса, съобщи директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева. С положителни PCR-тестове досега са били 25 лекари, 31 медицински сестри,

Новини Ямбол

НОВИ ПЕТ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛ

39 са новите случаи на коронавирус от 1912 изследвани проби. С това общият брой потвърдени с COVID-19 у нас е 2 331, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.